![]() |
Odp: Forumowa Mafia
Siedzieliśmy w ciszy, zakłopotani. Zapytała, jak sądzę, kto umrze kolejny.
- Mam nadzieję, że już nikt więcej... Ale możemy się spodziewać wszystkiego. Mam nadzieję, że nas oszczędzą. Czym w ogóle się zajmujesz? |
Po chwili namysłu odpowiedziałam Maqryllowi.
- No dobra, możesz spać dziś u mnie. Znajdę ci jakis materac, okej? - zapytałam z uśmiechem. |
-Nie- zaprzeczyłem- oni pogrzeb traktują lepiej niż siebie na wzajem, pogrzeb to dla nich rzecz święta, ostatnie pożegnanie ofiar- Zauważyłem jego dwu kolorowe tęczówki, nie zaczynałem tego tematu, to nie był dobry moment- na prawdę. A więc, za 15 minut będzie ceremonia, chcesz ją obejrzeć?
-Okej, Diano- odpowiedziałem z uśmiechem na ustach- Bardzo Ci dziękuję- przytuliłem ją. |
- Nie sądzę, żeby Dżoana była jedyną ofiarą. Ja jestem aktorką. A ty? Pewnie informatyk? Starałam się nie myśleć o tamtej wymianie zdań. I tak rozmowa zeszła na pogodę, otoczenie i takie inne duperele. Może powinniśmy skończyć dzisiejsze spotkanie? Może spotkam się z Restless, wtedy mogła sobie pomyslec, ze nie chcę się z nią widywać. Tylko jak ją znaleźć...
|
-Pokaż.-zawahałem się, ale dodałem- w międzyczasie, może wpadłbyś do mnie na kawę?
|
Don bedac juz na tarasie wzial gleboki oddech. Oparl sie o barierke i podziwial bezkresny ocean. Wiatr delikatnie bawil sie z jego fryzura, podnoszac jego grzywke. Chlopak rozmyslal nad wczorajszym spotkaniem z ruda, oraz dzisiejsza rozmowa z Maqryllem
- To wszystko jest bez sensu. Po co ktos ja zabil? Nie znalem jej, ale nie wygladala na taka co mialaby jakies porachunki. Tym bardziej, ze to tajna ekspedycja. Nikt sie tu praktycznie nie zna. Mezczyzna bil sie z myslami. Chcial poznac odpowiedz na wiele pytan, ktore klebily sie w jego glowie. |
-Okej, zaufam Ci- powiedziałem- Aha, Diano! Słuchaj, powiedz Restless wszystko o mnie, niech wie o FresH'u, i o prawdziwej Śmierci Meryam- zauważyłem łzę w oku Evrela- Ale poczekaj- Powiedziałem do niego- Muszę napisać do Don'a Wiadomość- dodałem.
Z torby wyciągnąłem małe urządzenie, na którym napisałem "Jeżeli chcesz coś ode mnie, nie wiem jakieś informacje, wiadomości, później będę w stołówcę. Maqryll"- napisałem. Starannie zapakowana wiadomość trafi pod jego drzwi w przeciagu kilku minut. |
-Poczekam- odparłem chłodno i oparłem się o ścianę budynku.
|
-Okej, już. Chodźmy, bo zostało kilka minut. - powiedziałem
|
Wiesz, Qwery, chciałabym się spotkać z moja znajomą, moze spotkamy się kiedy indziej. Cześć!
Ja naprawdę chciałam spotkać się z Restless. Poszłam do stołówki, może tam przyjdzie? Poczekam sobie. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:58. |