![]() |
Odp: Czy gra mi pójdzie?
wejdź sobie na tą stronę:
http://www.systemrequirementslab.com/cyri i znajdź na liście The Sims 3 i naciśnij 'Can You Run It', potme 'Begin Detection'. Musisz mieć zainstalowaną Javę. Jak czegoś nie będziesz wiedziała to napisz:) |
Mój komp:
Procesor: Intel Celeron D 336, 2800 MHz Płyta główna: MSI PM8M2-V (MS-7071) RAM: 1,5 GB (DDR) Karta graficzna: RADEON 9800 XT, 128 MB System: MS Windows XP Professional, Dodatek: Service Pack 2 Pytanie do znawców: Co muszę zmienić i najlepiej na co, by wreszcie gra działała płynnie i nie sprawiała mi tyle kłopotów, co teraz. |
Mam pytanie . Czy można zmienić kartę graficzna na tą, która jest kompatybilna z
TS3 ? |
Cytat:
|
@Searle odnosnie Twojego pytania na pewno potrzebujesz wiecej ramu jesli chcesz grac w wiecej niz w podstawke. :)
|
RAM mogę jeszcze dołożyć, ale max będzie 2 GB, bo ta płyta główna ma tylko dwa "wejścia" na RAM, a nie spotkałam się z kośćmi DDR większymi niż 1 GB i to mi w sumie dużo nie da, więc pytam co jeszcze wymienić.
|
Mam nadzieję, że ktoś z Was pomoże.. planuję kupić laptopa ale jakiegoś niedrogiego bo będzie mi potrzebny praktycznie do rzeczy biurowych jednak chciałbym czasami pograć na nim w simsy.. Znalazłem ostatnio Lenovo IdeaPad Z580A i zastanawiam się czy pójdą na nim Simsy 3 wraz z dodatkami.. parametry:
procesor: Intel Core i3 2 x 2.2GHz pamięć: 4 GB k.graficzna: nVidia GT635 2GB system: Win 8 z góry dziękuję za pomoc |
Pójdą, pójdą ;)
A nawet będą nawet ładnie śmigać :D |
@anizali dzięki :)
a znalazłem jeszcze takiego lapka: Intel Core™ i3-3110M Processor (3M Cache, 2.40 GHz) ram: 4 GB karta: GeForce™ GT645 M wydaje mi się, że lepszy od poprzedniego.. może też ktoś się wypowie bo ja to nie mam talentu do tego xd |
Mają podobne specyfikacje. Problem tylko w tym, czy gra jest kompatyilna z daną kartą graficzną.
Ten drugi jest lepszy o tyle, że ma o 0,4 GH szybszy procesor, więc summa sumarum jest lepszy. I szybciej karta graficzna zintegrowana z grą w tym drugim. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:53. |