![]() |
A Ja MÓwie Tak Ram Ci Prawie Nic Nieda Ładowalo By Sie Z 7sek Krucej Za To PrzydaŁ By Sie Dysk JakiŚ Maxtor I MaŁy Tuning Kompa I ByŁo By Exstra
Ps:ramy Nikomu Extra Nie PomogoŁ Chyba Że Masz 8ram :p |
Kuśwa, kazdy mowi inaczej! Mam Wielka prosbe niech mi ktos wytlumaczy normalnie, czy mam wymienic procesor, karte, dokupic ram, wsyztsko naraz, czy w ogole wymienic calego kompa? -____- bo wsyztskie te rzeczy tu padaly....
najmadrzej mi powiedziala Guralka... moj komp ma 4 lata. I wiem ze prawdopodobienstwo nie jest pewne ze jak mi jedynka dziala to dwojka tez bedzie, ale myszaqu powiedzial ze mi na kompie jedynka tez napewno nie dziala, a przeciez jakby mi nie dzialala to bym nie byla taka inteligentna by kupowac dwojke... wiec jeszcze raz: co mam wymienic? wystarczy dokupic ten Ram? PS. na 98 NAPEWNO nie zmienie. |
ojejqu2 :P
Ja ci powiem tak...
co do TNT2 to nie wiem bo na takiej nie probowalem sims2 odpalic (moze jakims cudem pojdzie ale do tego potrzeba naprawde potezny procek, no bo skoro dla katr bez T&L potrzeba 2GHz - to dla karty, ktora nawet nie jest obslugiwana przez gre moze to byc problem). Poza tym tak jak mowia 128 MB RAM'u to naprawde za malo zeby gra chodzila na Win XP (po raz 3 mowie poczytaj sobie plik readme - dla XP 256 MB MINIMUM). A tak prosto mowiac- wymian kompa :P Ps. Moze jestem sarkastyczny ale coz. Bez urazy B) |
Cytat:
Problem z kartą graficzną. Dla Twojej karty musiałabyś dysponować procesorem min 2Ghz. Zalecane karty masz w instrukcji. Mój młodszy gra w TS2 na kompie Celeron 1GHz, 256MB RAM i karcie GeForce 2MX 64 MB, to wszystko na Win XP i jedno co mogę powiedzieć to fakt, że muszę dokupić mu (niestety) RAM. Od momentu, jak przeniosłem mu plik wymiany na drugi twardy dysk gra chodzi zupełnie dobrze, tylko defragmentację dysku muszę teraz robić przynajmniej co drugi dzień. O swoim kompie nie będę się wypowiadał, bo jest prawie trzy razy lepszy więc nie ma porównania. Jeżeli nie wykorzystujesz komputera do bardzo wymagających graficznie gier (TS2 wbrew pozorom nie jest pod tym względem bardzo wymagająca), np. pięknych graficznie zręcznościówek i mordobić to nie ma sensu inwestować w super kartę, bo potem okaże się, że następną inwestycją będzie zasilacz. |
boshe gdy masz szybszy dysk to wszystko bedzie szybciej do plyty glownej dochodzilo wy tylko o tych ramach
|
Cytat:
Bo Sharon nic nie powiedziała o tym jaki ma dysk. Ile obrotów (teraz to minimum 7200) ani ile pamięci wewnetrznej (standardem są już ósemki) |
ty, bys tylko dysku mowil, ty masz jakas obsesje. sprzet potrzebny jest taki zeby fajnei sobie pograc
-512 ramu(384 tez starczy) -GF 5600 MX <-- najlepiej z tych tanszych ale ja mam FX 5200 i tez ladnie idzie. -procesor 1,5 athlon zalozmy. i to tyle.. troche to niestety kosztuje. a co do tego ze jej sprzet jest za slaby do xp to pomylka. ja na swoim starym kompie mialem 96ramu, karte graf. zintegrowana, 3gb dysku i smigalo |
Cytat:
Szybszy twardziel ma znaczenie przy korzystaniu z dużej ilości niedużych plików przy małoobciążonym procesorze. W trakcie korzystania z gry (procesor zajęty praktycznie na maksa) szybszy dysk nie ma większego znaczenia, ponieważ jest ograniczony szybkością i dostępnością procesora, który przez większość czasu zajęty jest przesyłaniem danych między RAM a plikiem wymiany. Zwiększenie pojemności RAM powoduje to, że mniej danych musi być przenoszone na twardziela i w związku z tym program działa szybciej. Każda operacja procesora wykonywana jest z RAM-u i tam zapisywany jest wynik tej operacji, więc konieczność zwiększenia pojemności RAM - zwłaszcza w przypadku Sharon - jest oczywista. Zmiana karty graficznej też jest oczywista z uwagi na to, że ta którą posiada jest nieobsługiwana przez grę. Do zrekompensowania tego faktu musiałaby zafundować sobie przynajmniej dwa razy szybszy procesor, który musiałby przejąć część obowiązków karty a to z kolei wymusiłoby zmianę płyty głównej. Na koniec zaś okazałoby się, że stary zasilacz jest po prostu za słaby i w wyniku tego (zakładając, że nie uszkodziłaby płyty głownej lub procesora) zafundowałaby sobie nowego kompa. Sama wymiana karty, nawet na poczciwego GeForce 2 z np 128MB RAM daje jej efekt znacznego przyspieszenia za śmieszne pienądze i bez ryzyka dalszych komplikacji. W sumie kosztowałoby ją maks 600zł, a nie 2500. Jest chyba niewielka różnica? Najprościej jest powiedzieć dziewczynie: Kup sobie nowy komputer! Ciekawe, czy sami stosujecie tę samą metodę w stosunku do siebie. |
dobrze napisałeś MarekS :D
temat do zamknięcia BTW. Zmień kompa :) z tym to co najwyżej do internetu zostań. Granie na nim w gry jak TS2(nowe i wymagające) to głupota. Proszę o zamknięcie (wszystko już zostało napisane) |
Hmmm :P
Chyba nie ma innej mozliwosci od zmieny katry graficznej. Przydałoby się jescze troszeczkę ram'u i lepszy procesor...
PS. Jestem tu nowa więc witam wszystkich!!!! |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:30. |