TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Opiekunka nie umie się opiekowac dziećmi!!! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12792)

35C4R00N 21.01.2005 20:38

Cytat:

Napisał berata
A może ją zwolnij i zadzwoń jeszcze raz po opiekunkę. Powinni Ci przysłać inną. Może ona będzie się lepiej sprawować? :)

W czasie rozmowy telefonicznej (zamawiania opiekunki) pokazuje się komunikat z fotka (małą) osoby która przyjedzie. Jeśli to ta sama, to trzeba po prostu zadzwonić jeszcze raz. za którymś razem odbierze inna (na początku gry są dostępne trzy opiekunki , jedna z nich jest wyjątkowo wredna i leniwa).

berata 21.01.2005 20:41

Nie rozumiem... Jak to na początku gry? Czy to oznacza, że poźniej jest ich więcej? :O

35C4R00N 21.01.2005 20:47

Cytat:

Napisał berata
Czy to oznacza, że poźniej jest ich więcej? :O

Może być wiecej, ale nie musi. te NPC ściągają się z domami (jeśli jest w nich rodzina), a gra użyje każdego NPC który ma odpowiedni "zawód". Mnie też to na początku dziwiło, ale teraz już wiem jak to działa i po prostu przy instalacji nowego domu "wycinam" wszystkich Simów (w tym NPC).

Primek111 21.01.2005 22:33

jaki.......

............jest kod na poprawę humoru, nie znm podajcie????????

Fayy 22.01.2005 07:56

Cytat:

Napisał Primek111
............jest kod na poprawę humoru, nie znm podajcie????????

Takiego kodu nie ma! Muszisz tylko ściągnac taki obraz ;)

tinka 22.01.2005 09:24

Cytat:

Napisał Linka
Takiego kodu nie ma! Muszisz tylko ściągnac taki obraz ;)

Można tylko skasować sima kodem moveObjects on

kamaja 22.01.2005 09:33

ja dużo razy zatrudniałam opiekunkę ale opiekunka jak włoże dziecko do kojca żeby się przespało to umie tylko wyciągać i psuje mi dziecko bo jest niewyspane nienajedzone i zabiera go opieka społeczna to ma być opiekunka to jest ktoś kto krzywdzi dzieci ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ona jest :alien: kosmitką :alien: ale taką prowdziwą nie z wyglądu z zachowania jest bombą :bomb: która wybucha przy dziecku jest dziablicą :chair: krzywdzącą dziecko

Kubeczek 22.01.2005 12:57

Cytat:

Napisał Primek111
............jest kod na poprawę humoru, nie znam podajcie????????

jest, ale działa on na wszystkich domowników. wpisujesz w okienko boolprop testingcheatsenabled true, klikasz na skrzynkę pocztową z przytrzymanym shiftem i wybierasz opcję 'make all happy' czy jakoś tak
------------------------------
na szczęście przez opiekunke nie straciłem w simach dzieci
ale czasami zdarzały mi się błędy, że znikała skrzynka pocztowa, a opiekunka ZOSTAŁA I NIE MOGŁA PÓJŚĆ!!! NAWET NASTĘPNEGO DNIA PRZYSZŁA DRUGA!!! zajmowała wszystkim łóżka, sikała na podłogę, zżerała zawartość lodówki i DOPROWADZAŁA MNIE I MOICH SIMÓW DO SZAŁU!!! musiałem rodzine przeprowadzić. na szczęście tam dzieci podorastały i nie musiałem już tej [beep] zatrudniać.

Doris 22.01.2005 13:09

To prawda te opiekunki są do niczego.Skorzystałam z usług opiekunki,ale kiedy przeszła nie zajmowała się dziećmi ,kiedy np.mojemu simowi(małe dziecko)miało brak higieny to opiekunka dawała mu jeść chodż było najedzone..a tak w ogóle to ciągle majsterkowała przy kuchni i trzy razy wywołała pożar...Tych opiekunek mam serdecznie DOSYĆ...!!!!!!!!!! :1smutny: :jump:

magda_909 24.01.2005 12:00

Ona miala sie opiekowac dziećmi a żarła se moje zapasy z mojej lodówki (chamstwo jedno) wkurzylam sie i zwolnilam ja a ona zabrala mi dziecko (jędza jedna)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:48.