TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Podróże - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38439)

Byczu 11.09.2007 16:48

Odp: Masz pytanie - zadaj je tu.

tak mozna miec nawet 8 wielkich stop!albo i wiecej

Chryzantem Złocisty 11.09.2007 18:34

To ja mam pytanie-gdzie i jak można zrobić te "starożytne ćwiczenia"? (te w Takemizu) :P
Co na screenach simy ćwiczyły jakąś tam sztukę walki czy coś?
Włączyłam wieże w jakiejś parceli,ale miastowi tańczą tylko tańce-połamańce i nie wiem co mam zrobić -___-

Janvier 11.09.2007 18:38

To nazywa się Tai-Chi można się go nauczyć od starca (tego co opowiada "smoczą opowieść) albo od ludzi i oni tego nie tańczą tylko ćwiczą.Moja simka się od niego nauczyła , bo zaczą ćwiczyć Tai- Chi i się przyłączyła

Chryzantem Złocisty 11.09.2007 18:41

dziękuję =D
No na razie muszę poczekać,bo wszyscy miejscowi się zmyli bo jest 2:00 w nocy heh ^^
A od starca się nauczyć,to też trzeba czekać aż on sam zacznie,czy wystarczy kliknąć na niego i jest taka opcja?

Janvier 11.09.2007 18:43

Cytat:

Napisał Chryzantem Złocisty
dziękuję =D
No na razie muszę poczekać,bo wszyscy miejscowi się zmyli bo jest 2:00 w nocy heh ^^
A od starca się nauczyć,to też trzeba czekać aż on sam zacznie,czy wystarczy kliknąć na niego i jest taka opcja?

Nie nie ma takiej opcji.U mnie było tak że podałam herbate , przyłączył się póziniej przestał i zaczą ćwiczyć a ja kliknełam na niego i wziełam opcje Przyłącz się do Tai-Chi

Camerio 11.09.2007 18:48

Hej, wiecie, jak w szybki sposób można znaleźć mapę do zakopanego skarbu? Tzn. kodem ;P Albo sam skarb. U mnie opcja "Przeszukaj kajutę" zniknęła po pierwszym razie ;P

Ylva 11.09.2007 19:33

Kodem nie wiem, moze jakoś boolPropem, a ja miałam tak, że znalazłam mapę normalnym sposobem i w spisie parcel publicznych mialam jedną- tą z mapy- zaznaczoną znakiem zapytania. Pojechałam tam i mialam do wykonania zadanie. W moim przypadku musiałam naprawic pewnej czarownicy z Twikkii sprzęt domowy. W nagrode za to dała mi laleczkę voodoo :D

mabda 12.09.2007 08:27

ej, a w jaki sposob mozna sie nauczyc tego dalekowschodniego masazu? bylam wlasnie na dalekim wschodzie i jakos kurcze nie bylo tam masazystki... i co mi z tego, ze mi medrzec opowiedzial legende o smoku?

miracle 12.09.2007 08:52

Hmm... Mm tą gre od wczoraj, więc nie bardzo się orientuję...
Czy można w jakiś sposób zabrać dzieci na wkajacje?
Ja miałam małe dzieci to musiały zostać w domu z opiekunką.
Czy np. dzieci lub nastolatki mogą jechać z rodzicami?

Sylvanna 12.09.2007 08:59

Tak. Dzieci szkolne i nastolatki mogą wyjeżdżać na wakacje.
mabda musisz znaleźć parcelę ze stołami do masażu. Klikasz na masażyście i masz opcję: "naucz się masażu takiego czy takiego". W każdej z trzech okolic masz przynajmniej 1 parcelę z takimi stołami.

Cytat:

Napisał ToLaoi
ok a jak zrobic zeby duch tego kapitana ciebie polubil...mnie wrecz nienawidzi a nic mu nie zrobilam..tylko przyszlam i zwiedzialam caly poklad przeszukalam jego kajute i on wyskoczyl i zaczal mnie popychac ??? Co mam zrobic zeby mnie polubil ??

Przede wszystkim musisz anulować cały czas jak on chce Cię popychać, czy irytować. Ja cały czas opowiadałam mu dowcipy i z nim gadałam na przemian, aż w końcu pokazała się opcja "naucz się szanty".
Cytat:

Napisał Darlene
Od ducha można się nauczyć szanty, można mu opowiadać dowcipy ;p. Ja sobie go wzięłam do rodziny więc nim mogłam np. rozmawiać z simką ale simką nie.

Pierwsze słyszę żeby można było ducha wziąć do domu.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:46.