TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Cele wakacyjne poraz kolejny... (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=39938)

Milou 24.01.2008 07:02

Odp: Cele wakacyjne poraz kolejny...

Cytat:

Napisał miracle
Hmm... No więc... Trochę tego będzie. =D
Nie mogę zdobyć tych celów [zawsze mam problem z odmianą słowa 'cel' xd] :
-baw się z tubylcami,
-poznawaj miejscowe zwyczaje,
-znajdz zakopany skarb [wiem tylko,m ze trzeba kopac w ziemi. nie wiem gdzie, ile i kiedy. :( ]
-bij się w piersi, jak prawdziwy góral,
-Pokazuje mi wszystkie miejscowe widoki,
-Zdobądź album na zdjęcia, aby pokazywać je przyjaciołom,
-pierścienie drzwene opowiadają ciekawe historie,
-naucz się tańczyc jak mieszkańcy gór,
-idź za przewodnikiem, który pokaże pięć nowych widoków,
- ukłoń się,
-naucz się odprężać na sposób mieszkańców gór.

No. To tyle. xD

[przperaszam za jakiekolwiek błęd y, ale nie mam siły już dziśiaj myśleć. ;*]

Postaram się Ci pomóc.
1.baw się z tubylcami-> to chyba chodzi o to, aby nauczyć się tego tańca, co przy wieży tańczą w Wyspie Twikkii nie wiem jak dokładnie się nazywa ale sprawdzę.

2.poznawaj miejscowe zwyczaje-> czyli musisz poznać zwyczaje tych trzech lokacji tzn. jak się zachowują np. w wiosce takemizu jest ukłon itp. mam nadzieje, że chodzi o to.

3.znajdz zakopany skarb-> a tutaj również mam problem, tzn. ja wykopałam taką mapę na której pisało, że moge znaleźć skarb a ten skarb jest zaznaczony krzyżykiem na mapie ale nie wiem jak z niej korzystać. Wykop ją z ziemi ale z plaży (ja wykopałam z plaży)

4.bij się w piersi, jak prawdziwy góral-> mi ta opcja się zaznaczyła jako spełnione jak się nauczyłam gestu powitalnego w Trzech Jeziorach

5.Pokazuje mi wszystkie miejscowe widoki-> jak wszystkie to chyba musisz jechać na wszystkie wycieczki z przewodnikiem w trzech lokacjach.

6.Zdobądź album na zdjęcia, aby pokazywać je przyjaciołom-> tutaj na 100%- porób pare zdjątek w jakiejś lokacji, ale tylko tym aparatem cyfrowym co mają. Jak przyjedziesz do domciu to kliknij na komputerze i tam jest Zamów zdjęcia. Póżniej wybierasz zdjęcia jakie mają sie znaleźć w albumie i w prawym dolnym rogu jest zamów album.

7.pierścienie drzwene opowiadają ciekawe historie-> pierścienie drzewne? nie spotkałam nigdy takiego czegoś, jakby ktoś wiedział to niech napisze.

8.naucz się tańczyc jak mieszkańcy gór-> naucz się tańczyć jak mieszkańcy gór w Trzech Jeziorach tego tańca zwyczaowego.

9.idź za przewodnikiem, który pokaże pięć nowych widoków-> myślę, że musisz się wybrać na pięć wycieczek. w róznych lokacjach

10.ukłoń się-> w Wiosce Takemizu naucz się ukłonu, ja robiłam tak, że klikłam na jakiiegos sima w WT i robiłam z 10 razy gest->ukłoń się w końcu sim się nauczył.

11.naucz się odprężać na sposób mieszkańców gór-> myślę że chodzi tu o masaż szwedzki czy jakoś tam. Wejdż do tego domku gdzie jest masaż i kliknij na tego co robi ten masaż i poproś o naukę. Trochę czasu minie i sim się nauczy.

To wszystko. Mam nadzieję, że trochę pomogłam. Pozdrawiam.

esef 24.01.2008 18:32

a ja nie mogę zdobyć "rozkoszuj się posiłkiem podanym do pokoju" - o co to chodzi?

no i dołączam się do prośby: niech ktoś kto ma wszystkie cele napisze co to daje

miracle 24.01.2008 18:45

Cytat:

Napisał esef
a ja nie mogę zdobyć "rozkoszuj się posiłkiem podanym do pokoju" - o co to chodzi?

Zamów posiłek w hotelu. ;D Przez telefon, który jest w pokoju. =]

esef 24.01.2008 19:03

a to jeszcze jedno mam pytanko...
jak złapać tę wstrętną ninje? :D
bo ja na niego klikam, ale zanim simka podejdzie to on znika....

kotek23 25.01.2008 12:02

Pierścienie drzewne opowiadają ciekawe historie: Kupujesz (nawet w domu) taki duży pień drzewa na stojaku. (Najlepiej wejdź-->Tryb Kupowania-->Sortuj Stylami-->Podróże i tam będzie na 100%). Kup go i będzie chyba opcja "Oglądaj" albo coś. Klikasz na nią i za chwile w prawym, górnym rogu ekranu poajwiają się różne historie. Jak te "drzewo" przestanie opowiadać to będziesz miała ją zaliczoną :)

Mam nadzieje,że pomogłam.

Ps. Sorka, ale nie umiem robić krótkiego opisu.

agnieszka130187 25.01.2008 13:00

Cytat:

Napisał SylveX
Żeby zamówic album fotograficzny musisz zrobic przynajmniej jedno zdjęcie, potem kliknąc na komputer "Zamów zdjęcia"-wyskoczy dośc duże okno w którym wybierzesz jakie zdjęcia chcesz by btyły w albumie, i w jakiej kolejności, potem klikasz zamów album(45$) i za chwile przyjedzie samochód który zwykle dostarcza produkty spożywcze, wyjdzie dostawca i zadzwoni do drzwi zeby dac ci album

zrobilam 3 zdjecia na dalekim wschodzie chce kupic album i nie moge gdyz nie ma zadnych zdjec jak wyskakuje okno gdy sim wzial opcje zamow zdjecia ;( co sie stalo ???

agnieszka130187 25.01.2008 14:16

Cytat:

Napisał tysiulek13
Podobnie "baw się z tubylcami, którzy lubią ogień" to taneic z płonącą lancą.

a jak wykonac ten taniec z plonaca lanca i gdzie ???

esef 25.01.2008 16:56

Cytat:

Napisał agnieszka130187
zrobilam 3 zdjecia na dalekim wschodzie chce kupic album i nie moge gdyz nie ma zadnych zdjec jak wyskakuje okno gdy sim wzial opcje zamow zdjecia ;( co sie stalo ???

pewnie robisz zdjęcia normalnie, tak jak się robiło zanim wyszły Podróże. A to trzeba kliknąc na innym simie i wybrac opcje zrób mi zdjęcie, wtedy ten inny sim sie ustawi i bedzie twojemu robił zdjęcie.

miracle 26.01.2008 10:21

Cytat:

7.pierścienie drzwene opowiadają ciekawe historie-> pierścienie drzewne? nie spotkałam nigdy takiego czegoś, jakby ktoś wiedział to niech napisze.
Już do tego doszłam. W trzech jeziorach na parceli publicznej [np. Park Przytulny - czy jakos tak] jest taki wieelki pierścien drzewny z jakimiś kreskami itp. Trzeba na niego kliknac i wybrac "Obejrzyj".

Cytat:

11.naucz się odprężać na sposób mieszkańców gór-> myślę że chodzi tu o masaż szwedzki czy jakoś tam. Wejdż do tego domku gdzie jest masaż i kliknij na tego co robi ten masaż i poproś o naukę. Trochę czasu minie i sim się nauczy.
Ale w Trzech Jeziorach nie ma żadnego masażu...
Cytat:

1.baw się z tubylcami-> to chyba chodzi o to, aby nauczyć się tego tańca, co przy wieży tańczą w Wyspie Twikkii nie wiem jak dokładnie się nazywa ale sprawdzę.
Taniec w ogniu to "Tańcz na plaży w spódniczce z trawy".

To ktoś wytłumaczy o co chodzi z tymi dwoma. ? ;]

SylveX 26.01.2008 17:44

taniec w ogniu>baw się z tubylcami którzy lubią ogień

tańcz w spódnicce z trawy na plaży>taniec hula

W GÓRACH JEST MASAŻ!-Masaż głęboki, spenetruj wszystkie parcele w 3 jeziorach

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:35.