TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   czy używacie czujników dymu i alarmu antywłamaniowego? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=40735)

Rainbow 24.03.2008 13:53

Odp: czy używacie czujników dymu i alarmu antywłamaniowego?

Ja zawsze używam czujników (nie ufam moim Simom ;P),ale o alarmie zazwyczaj zapominam-niestety złodziei praktycznie u mnie nie ma.

MacieK 25.03.2008 01:07

W każdym domu czujnik dymu w kuchni obowiązkowo. W zamożnych domach alarm antywłamaniowy przy każdych drzwiach, które prowadzą jakoś na zewnątrz. :D

dzikaoliwka 25.03.2008 05:39

karasss, czujniki są w ts2 na studia B)

Lorette 25.03.2008 06:43

Ja zawsze używam czujniku dymu oraz alarmu antywłamaniowego ;d Żaden domek się bez tego nie obejdzie... ; ))

@up; ale on widocznie nie ma tego dodatku, więc chce ściągnąć ;>

nitka84 30.03.2008 19:18

Ja alarm przeciwpożarowy daję do kuchni :) A antywłamaniowy daję w salonie-tam gdzie są drzwi wejściowe...

karka 30.03.2008 22:49

A ja nigdy nie daje ani tego ani tego bo po pierwsze nigdy u mnie nie ma złodziei a po drugie nie kupuje kuchenki ani nic takiego bo żyje z kodami:D

tysiulek13 31.03.2008 17:19

Czujnik dymu obowiązkowo, bo jak się do telefonu nie zdąży, to trzeba już przygotowywać miejsce na mogiłę. Alarm antywłamaniowy czasami, bo ze złodziejem nawet ciekawiej jest.

wuwuaaa 08.03.2009 19:58

Witam mam problem gram na ps2 w simsy 2 i wyskakuje mi przy kupowaniu obiektow ostrzezenie alrm code (miarka przeciwpozarowa) i nieda sie kupic wiecej obiektow tak jak by blokada. Co to moze byc??

Nomad 09.03.2009 14:54

Używam zawsze, choć czasem zapomnę i po 5 minutach mi się chata fajczy :D

chupa_chups 09.03.2009 15:11

Cytat:

Napisał Neillé (Post 724359)
Ja czujnik dymu wstawiam tylko do kuchni, bo tam jest największe zagrożenie pożarem - chodzi o kuchenkę. Kiedy kuchenka się zapali to czujnik od razu zacznie "pikać" i w kilka sekund przyjedzie straż pożarna i zdąży ugasić pożar zanim dojdzie do innych pomieszczeń. Jeśli masz w domu kominek to w tym pomieszczeniu, gdzie się on znajduje też jest dobrze dać ten czujnik, bo w razie pożaru jest taka sama sytuacja jak z kuchenką.
Co do alarmu antywłamaniowego to daję go tylko w tych pomieszczeniach, którymi wchodzi się do domu prosto z dworu. Jest to najczęściej korytarz, no chyba, że ktoś woli jak wchodzi się do domu od razu przez salon to wtedy tam. Czasem w innym pomieszczeniu są też drzwi np. na taras czy ogólnie na ogródek, tak zwane "tyle drzwi".

Także czujnik daję tylko w kuchni i pomieszczeniach gdzie jest kominek, a alarm do korytarza, salonu i innych pomieszczeń, którymi wchodzi się do domu simów prosto z dworu. :)

Robię identycznie.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:20.