TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Dziwna opiekunka O_o (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43965)

ultraviolence 12.10.2008 20:33

Odp: Dziwna opiekunka O_o

Cytat:

Napisał kago-to-ja (Post 875505)
A u mnie ostatnio nie przychodzą na czas. Biorę opcję terminarza,a one przychodzą 1 h później i Simy się spóźniają do pracy :(. Co robić?

Też tak miałam, ale łatka do OŻ naprawiła problem :)

Myrtle 12.10.2008 20:58

Mała-ja też.Najpierw wyprząta mi cały dom,nakarmi dziecko ono pójdzie spać,a gdy już nie ma co robić to ogląda telewizję,a ostatnio mi się zdarzyło (1 raz),że opiekunka czytała książkę x).

Analisse 17.10.2008 21:04

U mnie opiekunka w pewnej rodzinie:
- zaczyna szykować jakieś jedzenie i nigdy tego po sobie nie sprząta
- jeśli mój sim ma jakieś talerze na stole, czy tam jedzenie w przygotowaniu to weźmie to i sprzątnie (czemu po sobie nie może?)
- czasem wyczyści wc i prysznic
- ogląda tv lub siada przeg komputer i gra
- zamiast zająć się dzieckiem to zajmuje się czymś innym

w innych rodzinach też się czasem to zdarza, ale w tej to codzienność

simunia 04.01.2009 17:38

u mnie opiekunki sprzataja ale nic pozatym nawet dzieckeim sie za specjalnie nie zajmuja.

krzysiek200 05.01.2009 12:45

u mnie gdy mam drzewko z kasą ciagle ją kradnie, ale lokaj jest gorszy 9 razy wywołał mi pozar

alishia 05.01.2009 14:07

ja jak zostawiam małe dziecko z opiekunką, to dziecko ma czasami np. głód cały czerwony, a ona go i tak nie nakarmi. a tak to sprząta i robi jedzenie, które i tak potem wywalam ;/

Casslin 05.01.2009 20:38

U mnie opiekunki biorą dzieci i kładą do łóżka kiedy mają energie na maxa . Tylko raz zrobiły ciasto i podała do jedzenia .

Łezka 05.01.2009 21:06

U mnie bardzo często opiekunki, że tak powiem są "tępe" czyli kiedyś spaliły mi kuchnię pożar przeszedł na stół z krzesłami (ponieważ to był ciasny dom) zapaliło się potem biurko na szczęście ogień nie doszedł do malucha ale gdy mój sim wrócił z pracy to sam spłonął, bo telefon był w strefie ognia i sam ugaszał i died a dziecko zabrali CI z opieki społecznej, a PANI opiekunka z taką opieką niech idzie tundry pilnować ( tundry - terenu gdzie nie ma co się zapalić ani nikt nie może spłonąć). Pozdrawia:

Vanitas 06.01.2009 13:52

Ja raczej nie mam pożarów wywołanych przez opiekunki. I mnie nie zajmują się dziećmi zwłaszcza noworodkami. Kiedyś nakarmiła dzieciaka i położyła je w kuchni na podłodze jak przedmiot a sama poszła oglądać TV!

fajniutka 06.01.2009 14:39

u mnie sprzata, oglada telewizje, czyta gazete. I dzieckiem mym opiekuje sie bardzo dobrze!!!

a gdy mam male dziecko to prosze ja o jedzenie i zawsze da:D.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:16.