![]() |
Odp: Budowanie Osiedla w dodatku Osiedlowe Życie
Jeśli nie będziesz się bawić nieznanymi opcjami boolpropa, na pewno gry sobie nie zepsujesz :)
Te mniej rozbudowane kody (typu moveobjects on i boolprop constrainfloorelevation false) są niegroźne :) |
Dziękuję :) Szczerze mówiąc wpadłam w panikę, jak tylko zobaczyłam przy tych kodach słowo "boolprop'' (fragment kodu, który zmusił mnie do odinstalowania gry)... Czyli kody "boolprop aptsublotspecifictoolsdisabled" oraz ''boolprop aptbaselotspecifictoolsdisabled" są absolutnie bezpieczne?
|
Tak, gra się po nich nie psuje :)
Sama jakiś czas temu musiałam korzystać z tego drugiego :) Blok, na którym był użyty, dalej stoi i ma się dobrze :D |
Dzięki za odp ;)
|
Najbardziej przydatne to są te kody na budowanie i wystawianie mebli poza mieszkanie ;)
|
Ściągnęłam ładne osiedle, trzy mieszkania niestety na fundamentach wiec nie moge nikogo wprowadzic puki nie usunę drzwi do ogródka i do garażu który jest jakby pół piętra niżej. Do tej pory przebudowywałam mieszkania tak aby dało się żyć simem ale tutaj brak możliwości aby osiedle zachowało swoją atrakcyjność :( znacie jakieś sposoby na to?
|
Jedyny sposób to grać bez ogrodu i garażu, albo nie grać wcale.
|
Nieprawda :) Wystarczy postawić niewidzialny płot w odpowiednim miejscu. Tutaj jest poradnik ;)
|
Nie wierzę ale działa :D
co prawda nie na ten dom który ściągnęłam (nie wiedzieć czemu) ale jestem zachwycona :) dziękuję Ci bardzo :* |
Takie małe pytanko mi się nasunęło. Może jest jakiś hack/kod dzięki któremu do bloku w którym jest np 5 mieszkań można wprowadzić 5 rodzin a nie standardowe 4?
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 05:06. |