TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Lokaj (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46363)

Aya de Chat 26.01.2009 12:59

Odp: Lokaj

Lokaj to najgorsze zło jakie EA wykombinowało. Jest męczący i bezużyteczny. Zdecydowanie wolę zatrudnić pokojówkę, przynajmniej przyjdzie, posprząta, a zrobienie jedzenia to chwila, także...

simswerka 26.01.2009 20:15

Cytat:

Napisał helena (Post 941836)
Zainstaluj patcha do OŻ, pobranego z oficjalnej strony EA, a nie będziesz miała takich problemów :) U mnie pomogło.

W moim przypadku to lokaj robi tego jedzenia aż za dużo... Potem nie ma kto tego jeść i zepsute jedzenie psuje wystrój kuchnii. A jak ześmierdnie, to zamiast posprzątać - robi nowe i ustawia je na podłodze, bo stół zajęty... Dopiero później zajmuje się sprzątaniem nieświeżego jedzenia :/

nie umiem intalować patchów. Nie wiem na czym to polega nawet.

Łezka 27.01.2009 12:40

Więc Patcha instaluje się tak ( oraz skąd go pobrać) : Wchodzisz na stronę
www.thesims2.com dalej klikasz na zakładkę Help następnie klikasz na zakładkę Patches i wybierasz Patcha do TS2 OŻ i następnie instalujesz go na pulpit/dysk, gdy już się ściągnie to na ten gotowy plik klikasz dwa razy wtedy on się instaluje automatycznie oraz samorzutnie naprawia błędy w grze. MAM nadzieję, że pomogłem.

POZDRAWIA:

Milka84 28.01.2009 12:32

Moi też tacy są cały czas oglądają TV i nie zajmują się tym czym się zajmować powinni. Mam nadzieję że w The Sims 3 naprawią ten błąd (nie wiem jak to inaczej nazwać "tragedia") ;)

Madelaine 28.01.2009 18:26

Miałam go raz :/ I dziękuje bardzo. Mój kotek o mało nie umarł by z głodu! Ale o ogródek dba dobrze :)

aluminium. 23.02.2009 13:15

Cytat:

Napisał helena (Post 858850)
Ja też miałam lokaja tylko raz (u Ćwirów :P) i po paru dniach wymówiłam mu pracę. Co chwila dzwonił do straży pożarnej, chociaż nic się nie jarało... Strażak przyjeżdżał i pojawiał się komunikat, żebym następnym razem uważała. Ledwo co wyjechał z mojej posesji, a lokaj znów po niego dzwonił... To było nie do zniesienia! Poza tym zamawiając opiekunkę do dziecka (wg terminarza), odprawiał ją bez mojej zgody i simka nie mogła iść do pracy po zasłużony awans... Grrr, jak zwykle w TS2 problemy z pracownikami :P Muszę chyba wejść na oficjalną stronę EA, może mają już jakiegoś patcha do OŻ...

to musiało być irytujące, ale jak to czytam to śmiać mi się chcę ( chodzi mi o to, że ciągle dzwonił po straż) ;D

PS.Jestem tu nowa, więc HEJKA WSZYSTKIM :)

Ja tam lokaja nie mam :)

Sama robię wszystko no i cała rodzinka którą zrobiłam...
:}

ultraviolence 23.02.2009 18:21

Daaagi, wtedy to nie było śmieszne a wkurzające :) Na szczęście po zainstalowaniu patcha, wszystko jest już pod kontrolą.

aluminium. 23.02.2009 18:23

Rozumiem.
Ja nie mam tego patcha i dzisiaj sobie zatrudniłam lokaja.
U mnie jest Oki.
Oprócz tego, że ciągle ubliża sąsiadce ;D

Ellie 23.02.2009 18:45

nienawidzę lokajów -.-
w TS1 był już lepszy, ale ten jest okropny ^^
szczególnie mnie denerwuje, jak robi co ileśtam godzin posiłki, nawet jak oni zjedli przed chwilą.

ogólnie nie lubię żadnej pomocy domowej, chyba, że opiekunka ;]

Alisha 23.02.2009 19:10

Mi zaden nie zabrala dziecka, moze dlatego ze mu nie pozwolilam. :D
Za kazdym razem kiedy je podnosil przechodzilam do trybu kupowania, bralam mu dziecko z reki (moveObjects on) i dawalam z powrotem do kojca. ;)
Moze to sposób na niego kiedy wynosi dziecko a nie chcecie latki? :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:48.