TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   czego brakuje w tej kultowej grze??? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=48646)

surczak 02.04.2009 11:09

Odp: czego brakuje w tej kultowej grze???

mi brakuje najbardziej tego, że nie można sprzątać. simy włażą w tych brudnych buciorach do domów o każdej porze roku, a podłoga niezmiennie lśni czystością. a na miotle można sobie tylko polatać. ;) i otwierania okien. o zwierzętach hodowlanych wcześniej nie pomyślałam, ale byłoby super (sim dojący krowę! XD).

karasss 02.04.2009 11:53

Mi naprawdę wszystkiego brakuje xDD... Nie wszystko co pisaliście nade mną.

Ale to jest takie pisanie co mogło by być w The Sims 1000 wiecie niektóre rzeczy jest naprawdę trudno zrobić żeby były w grze...

kavala 03.04.2009 15:08

Ja bym chciała, żeby było więcej zaskakujących losowych zdarzeń typu nieoczekiwani goście (nie tylko znajomi), wygrana w totka, znalezienie jakiegoś przedmiotu, wypadki ...
Chciałabym też żeby w mailach coś faktycznie pisali.
Chciałabym też, żeby klikając na sima, można było sprawdzić kto to jest czyli czy mama czy babcia czy kuzyn, może wujek itp.
Zeby drzewo genealogiczne całe się wyświetlało i żeby je można było wydrukować.
Żeby członkowie dalszej rodziny, typu kuzyni, też nie mogli się pobierać.
Żeby można było dawać sobie prezenty (chyba, że w dodatkach to jest)

ultraviolence 05.04.2009 16:00

Cytat:

Napisał kavala (Post 992255)
Żeby można było dawać sobie prezenty (chyba, że w dodatkach to jest)

To ostatnie akurat dochodzi w którymś z dodatków... Myślę, że w Podróżach albo Czasie Wolnym. W każdym bądź razie, po kliknięciu na sima, przejawia się to opcją "Wręcz podarek". Wyskakuje wtedy okno, obrazujące zawartość ekwipunku danego sima i stamtąd możesz wybrać, co podaruje drugiemu.

zelkam 05.04.2009 19:19

W Cztery Pory Roku i Podróżach.

KissForYou 09.04.2009 15:30

* Mnie denerwuje to, że jak masz np. szafkę nocną, to da się na niej postawić tylko jedną rzecz, a nie jak w realu- możesz napchać ile się zmieści.
* Lotniska w 'Podróżach'
* I powtórzę się- możliwość zajrzenia do pracy/szkoły oraz odwiedzania sąsiadów.
To chyba tyle ;)

misterio 09.04.2009 15:46

Zeby byly jakies niebezpieczenstwa. Np. jak Sim przechodzi przez ulice to ze moze go potracic samochod, albo jak balkon nie ma barierki to moze wypasc, albo gdzies sie poslizngnac, wpasc na innego sima, wypasc z okna itp. :D
Wiecej spontanicznych akcji przede wsyztskim ;)

kavala 09.04.2009 15:52

Cytat:

Napisał misterio (Post 996096)
Zeby byly jakies niebezpieczenstwa. Np. jak Sim przechodzi przez ulice to ze moze go potracic samochod, albo jak balkon nie ma barierki to moze wypasc, albo gdzies sie poslizngnac, wpasc na innego sima, wypasc z okna itp. :D
Wiecej spontanicznych akcji przede wsyztskim ;)

A jak już się coś stanie, to żeby np sima zabierało pogotowie do szpitala i przez kilka dni by go nie było w domu.
Więcej realizmu.
Jak sim wyprowadza nię z domu, to powinien wychodzić z walizkami.
I żeby z niemowlakiem można było odwiedzić inną rodzinę.

anie_1981 30.04.2009 18:47

Więcej realizmu by się przydało, fakt. Mi osobiście brakuje np. tego, żeby w domu był normalny nieład, bałagan, na zasadzie tu coś leży, tam podłoga do zamiecenia. Bardziej ludzka by się ta gra zrobiła, teraz te domy wyglądają jak jakieś muzeum, gdzie wszystko ma swoje miejsce. Kobieta mogłaby rodzić w szpitalu i nie móc zajść w ciąże tego samego dnia gdy urodzi. Dzieciom małym powinno coś grozić, żeby trzeba było pilnować, żeby ze schodów nie spadło, albo się na coś nadziało czy coś. I zdecydowanie, dzieci powinny mieć kary jak coś zbroją. Np. jak mnie wnerwia, jak małe dziecko grzebie w sedesie. Jak bym takie złapała i klapsa dała to nic by mu/jej się nie stało. To psa można w grze nauczyć żeby mebli nie niszczył... i nie tarzał się w kałuży... A propos kałuży... Nasi Simowie mają niebieski mocz...

simsiara1991 30.04.2009 19:22

Z tego co tu czytam to nikt nie napisał że nie ma mozliwości podczas twożenia simsa stwożenie kobiety w ciąży? (chyba że o czymś nie wiem), denerwuje mnie to całe poznawanie się z simem, te bara bara i inne, chciałabym odrazu stwożyć kobiete w ciązy, a pozatym brakuje mi podstawowych czynnośc takich jak:
*sprzątania (ale nie tylko prysznica, szafki i sedesu)
*tego że sim je tylko przy stole, albo na stojąco, a mogłby np. na podłodze przed telewizorem
*o własnie że telewizora nie mozna oglądać na podłodze
*tego że ich ubrania się nie brudzą
*mozliwość mycia zebów w lusterku (nawet w jedynce to było, a niby dwójka jest bardziej rozwinięta?)
*mozliwości patrzenia przez okno
*nie wiem np. gdy sim JUŻ jest chory to żeby były leki np. na szafce obok łóżka albo chusteczki do dmuchania nosa
*tego ze nie mogę widziec co simy robią w pracy czu szkole :/
* czesania włosów, golenia się i takich innych czynności.....
*oj dużo jeszcze wymieniać. :)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:46.