TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Zalety i wady The Sims 3. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50748)

aneczka90-90 24.05.2009 17:00

Odp: Zalety i wady The Sims 3.

pojechalam w nocy na cmentarz i uwazam, ze wielka zaleta jest to, ze teraz mozna rozmawiac z duchami, ktore przesiaduja na lawce, czytaja ksiazki, rozmawiaja miedzy soba :D:D (nie wiem tylko czy to kwestia tego, ze moj sim ma ceche ODWAZNY)

Levkoni 24.05.2009 18:29

No duchy wyglądają fajnie przynajmniej na filmikach. A śmierć też fajnie, widziałem na youtube gameplaya z momentu śmierci sima to co prawda sam moment bardzo się nie różni od tego co było w TS2, tyle że sim jak przychodzi Kostucha zamienia się od razu w ducha. A sam mroczny kosiarz to powrót do korzeni, bo wygląda jak ten z TS1, jak dla mnie bomba bo mi się podoba bardziej hehe, a tu filmik dla tych co nie ściągali TS3 albo dla tych co już mają a nie widzieli jeszcze śmierci:
http://www.youtube.com/watch?v=CvsAr...eature=related

A tak poza tym to strasznie dużo na youtube po wycieku gry tych gameplayów. I jak oglądałem, to zwróciłem uwagę na brzydką animację przy podawaniu jedzenia labo przy sprzątaniu talerzy, jakoś tak głupio to wygląda, talerz jest na ręku, sim zbliża go do stołu i nagle tak bez płynności pojawia się na stole o_O

Fizzly 24.05.2009 22:42

Cytat:

Napisał aneczka90-90 (Post 1029116)
pojechalam w nocy na cmentarz i uwazam, ze wielka zaleta jest to, ze teraz mozna rozmawiac z duchami, ktore przesiaduja na lawce, czytaja ksiazki, rozmawiaja miedzy soba :D:D (nie wiem tylko czy to kwestia tego, ze moj sim ma ceche ODWAZNY)

Wszystkie simy widują duchy, ale nie wszystkie chętnie z nimi rozmawiają. Mój sim za pierwszym razem miał tylko "Duch!" i uciekł. xD Ostatecznie jednak, można z nimi rozmawiać. :)

aneczka90-90 25.05.2009 09:05

Fizzly to ja chyba bylam bardziej przerazona od mojego sima :D:D ma facet jaja haha

Fizzly 25.05.2009 17:06

xDDD
Chcę jeszcze zachwalić, że narzędzie projektowania jest naprawdę REWELACYJNE!

Wady:
- nie można projektować schodów/barierek i płotów/poręczy
- brak opcji "następny utwór" na urządzeniach stereo

Zalety:
- jeśli w domu brakuje mebli, sim potrafi usiąść np. n brzegu wanny
- ustawianie urządzeń kuchennych na rogowych, zastawionych szafkach - simowie potrafią z nich korzystać, wreszcie

Po dłuższej grze stwierdzam, że jak na podstawę, jest bardzo dobrze. Jeszcze tylko dodatki, a gra może być naprawdę rewelacyjna! :D

ultraviolence 25.05.2009 18:03

Hmm... odnośnie meblowania, podoba mi się jedna rzecz. Kiedy przy stole są ułożone krzesła i chcesz nagle zmienić jego lokalizację, przenosisz wszystko za jednym razem, a nie oddzielnie. Oszczędność czasu :P Ponadto niezwykle podoba mi się roślinność - wreszcie można urządzić niemalże idealny ogród, a nawet stworzyć uroczy skalniak <33 Taaak, to naprawdę ogromny plus tej gry.

Ellie 25.05.2009 18:09

wielka zaleta to mozliwosc chodzenia po miescie! i opcja "zjedz cos na szybko"

mmm :}

Fizzly 25.05.2009 18:17

Racja, też bardzo mi się podoba roślinność. Szczególnie nieregularne kształtem krzewy - bomba! ;)

Zalety:
- Łapanie owadów - kiedy wyjmujemy je w domu z wyposażenia, ustawiają się w terrarium.
- Nadawanie imion robakom, żyjątkom i pluszowym maskotkom. :D

Irbis 25.05.2009 19:12

Cytat:

Napisał Fizzly (Post 1030015)
Racja, też bardzo mi się podoba roślinność. Szczególnie nieregularne kształtem krzewy - bomba! ;)

Zalety:
- Łapanie owadów - kiedy wyjmujemy je w domu z wyposażenia, ustawiają się w terrarium.
- Nadawanie imion robakom, żyjątkom i pluszowym maskotkom. :D

Można także nadawać nazwy zdjęciom zrobionym przez simów i namalowanym przez nich obrazom. Jest to przydatne, gdy na zdjęciach mamy na przykład podobne do siebie dzieci. Po podpisaniu zdjęć wiadomo kto jest kto :)

BlackDevil 25.05.2009 21:30

Zalety:
- na pewno roslinnosc i jak juz ktos wspomanial - nieregularne ksztaltem krzewy
- mozliwosc przygotowania posilkow na rogu blatów
- podoba mi się tez porod malych dzieci, mozna urodzic w szpitalu lub w domu, i trwa to dlugo, a pozniej nowo narodzone niemowleta sa zawiniete w taki... kurde, zapomnialam jak to sie nazywa :D no ale w cos tam sa zawiniete
Wady:
- wszystko to, co wymienili poprzednicy, wiecej nie znalazlam (poki co:D)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:36.