TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Poradniki (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=291)
-   -   The Sims 3 - Porady (FAQ) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50806)

Asko_2004 17.06.2009 12:18

Odp: The Sims 3 - Porady (FAQ)

a mi po wyłączeniu opcji " postęp historii" nadal siy sie starzeją i rozwijają co z tym nie tak?

Emiko1806 17.06.2009 17:49

Trzeba wyłączyć starzenie się simów.

Asko_2004 18.06.2009 17:11

wyłączyłam starzenie sie simow i owszem nie starzeja sie inne rodziny ale nadal zarabiaja np kase. Ciekawe po co sa te opcje skoro wogóle nie działąją?

simswerka 26.07.2009 12:13

proszę o pomoc. nie wiem jak grać za napiwki :( chodze do parku i na plażę i na gitarze mam tylko opcje graj. simy sie zbierają w okół ale tylko słuchają, nie dają napiwków. A teraz mam polecenie służbowe żeby zarobić min. 50$ na napiwkach ale jak to zrobić?! proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Alene 09.08.2009 16:28

Niestety gdzieś czytałam, że gra miała wady takie jak:
*Gdy chcemy wyłączyć postęp gry w otoczeniu, to podobno nam nic to nie da. 'Że komo' gracze wyłaczali tę opcje mając nadzieję, że ich simy nic nowego nie zrobią, a tutaj nagle okazuje się, że ten sim wprowadził się do tego, a tamta simka ma nagle dwójke dzieci z simem którego nie znała itp. itd.
*Asko 2004-"wyłączyłam starzenie sie simow i owszem nie starzeja sie inne rodziny ale nadal zarabiaja np kase. Ciekawe po co sa te opcje skoro wogóle nie działąją?" <-- to także między innymi błąd o którym chciałam powiedzieć:)

Jednak słyszałam, ze powstała do tego łatka, a nawet DWIE.
I teraz dylemat: która była ta lepsza/poprawna? i skąd ją ściagnąć?

Noemi 09.08.2009 18:31

Cytat:

Napisał simswerka (Post 1080609)
proszę o pomoc. nie wiem jak grać za napiwki :( chodze do parku i na plażę i na gitarze mam tylko opcje graj. simy sie zbierają w okół ale tylko słuchają, nie dają napiwków. A teraz mam polecenie służbowe żeby zarobić min. 50$ na napiwkach ale jak to zrobić?! proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Aby grać na napiwki trzeba osiągnąć jakiś poziom umiejętności Gitara. Niestety nie pamiętam który. Ale wydaje mi się, że nie większy niż 5.
Potem wkładamy gitarę do plecaka (wyposażenia naszego sima), klikamy na nią, a potem na pojawioną się opcję : Graj za napiwki.
Mam nadzieję, że pomogłam ;)

olusiak 10.08.2009 08:50

Ponawiam pytanie, które już padło. Czy da sie grać na jednym zapisie kilkoma rodzinami, tak żeby np. dwie moje rodziny znały się ze sobą? Bo wyprowadziłam syna np. od rodziców, ale teraz nie wiem co zrobić, żebym mogła nim grać.

Irbis 10.08.2009 09:15

Cytat:

Napisał olusiak (Post 1092920)
Ponawiam pytanie, które już padło. Czy da sie grać na jednym zapisie kilkoma rodzinami, tak żeby np. dwie moje rodziny znały się ze sobą? Bo wyprowadziłam syna np. od rodziców, ale teraz nie wiem co zrobić, żebym mogła nim grać.

Odpowiedź jest w pierwszym poście tego tematu.
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50806

Wystarczy trochę poczytać tematy na forum, czytanie nie boli, naprawdę :)

nella1317 10.08.2009 09:30

Hej :) Kupiłam grę TS3 i gdzy ją zainstalowałam i chciałam zagrać, pokazało się, że mam włożyć płytę, była cały czas włożona, nie wiem co mam zrobić, pomoże ktoś? Proszę. Przepraszam za napisanie tego tutaj, ale nie wiem jak założyć nowy post i wgl :(

Alene 10.08.2009 10:59

Cytat:

Napisał kaja13 (Post 1092279)
Niestety gdzieś czytałam, że gra miała wady takie jak:
*Gdy chcemy wyłączyć postęp gry w otoczeniu, to podobno nam nic to nie da. 'Że komo' gracze wyłaczali tę opcje mając nadzieję, że ich simy nic nowego nie zrobią, a tutaj nagle okazuje się, że ten sim wprowadził się do tego, a tamta simka ma nagle dwójke dzieci z simem którego nie znała itp. itd.
*Asko 2004-"wyłączyłam starzenie sie simow i owszem nie starzeja sie inne rodziny ale nadal zarabiaja np kase. Ciekawe po co sa te opcje skoro wogóle nie działąją?" <-- to także między innymi błąd o którym chciałam powiedzieć:)

Jednak słyszałam, ze powstała do tego łatka, a nawet DWIE.
I teraz dylemat: która była ta lepsza/poprawna? i skąd ją ściagnąć?

a moze ktos odpowiedziec na moje pytanie?byłabym bardzo wdzieczna :):D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:40.