TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Cechy Simów (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50876)

sephora 16.06.2009 00:42

Odp: Cechy Simów

Eveline? 'stara' czy 'nowa'?;)

bardzo rzadko wybieram te negatywne.. najbardziej mnie denerwuje jak ktos nie lubi przyrody, ciagle marudzi..

Emiko1806 16.06.2009 09:35

Komputerowiec też może hackować.

Mnie się najbardziej podobają cechy:
Samotnik, zły, złośliwy. Ile to możliwości dokuczenia sąsiadom. Mój sim-satanista jest cudowny. ;p Najbardziej rozwaliło mnie pragnienie "zabierz dziecku cukierka".

Najszybciej awansuje sim z zestawem cech:
Geniusz, charyzmatyczny, flirciarz, odważny, szczęściarz. Przynajmniej u mnie. Bardzo szybko wskoczył na 10 poziom kariery, aż byłam zaskoczona. Awansował co dwa simo-dni.

Upadła Dusza 16.06.2009 11:21

Mi podoba się kleptoman, tylko szkoda że nie mam wyboru na to co simy zabierają.
No i pasożyt - wyłudzanie pieniędzy i jedzenia od simów :)

Jeden z moich simów ma cechy: kleptoman, pasożyt, dobry (jak wyłudzi od simów wystarczającą ilość kasy to przekazuje je na cele charytatywne :P), romantyk, szczęściarz.

Nie wypróbowałam jeszcze wszystkich cech, z tych które już poznałam nie podoba mi się zdolny ogrodnik, boi się wody i unika nagości

Aguncja 16.06.2009 11:56

Jak zachowuje się sim posiadający cechę łatwo się ekscytuje, niezdarny lub neurotyk? Ma ktoś już doświadczenia?:)

Keramzyt 16.06.2009 12:26

Neurotyk: Ciągle obawia się czy:
+ Kran nie zaleje mieszkania
+ Gaz w piekarniku nie wybuchnie
I może używać opcji "Wybuchnij" czy coś takiego, to daje dodatkowy nastrójnik
Niezdara:
+ Wywala si otwierając komodę
+ Potyka się

_Eveline_ 16.06.2009 12:40

Cytat:

Napisał sephora (Post 1047014)
Eveline? 'stara' czy 'nowa'?;)

Chyba "nowa" ;P Coś mi się wydaje, że trzeba zmienić nick ^^

Na łatwo ekscytującego się Sima każdy nastrójnik wpływa jeszcze silniej niż na innych Simów (np. rozrywka - na normalnych Simów +25, dla łatwo ekscytującego się +31, ale niestety idzie to też w drugą stronę - głód dla normalnego -40, dla łatwo ekscytującego się -50)

figa 16.06.2009 13:03

Cytat:

Napisał Aguncja (Post 1047111)
Jak zachowuje się sim posiadający cechę łatwo się ekscytuje, niezdarny lub neurotyk? Ma ktoś już doświadczenia?:)

Do rzeczy wymienionych przez Keramzyt dodam, że neurotykowi można podnieść nastrój klikając np. opcję "sprawdź zlew". Po tym zabiegu sim jest spokojny przez kilka godzin.

Keramzyt 16.06.2009 13:13

O, figa, dzieki za dodanie rzeczy o której po prostu zapomiałem :D Eveline, czy to o czym mówisz, to nie jest PODEKSCYTOWANY?

Chloé 16.06.2009 13:57

Podekscytowanie przydaje się bardzo w kontaktach między simami - np dowiadujesz się że ktośtam pracuje jako muzyk to pojawia się opcja 'ekscytuj się muzyką', a jak rozmówca okazuje się molem książkowym to będzie 'ekscytuj się książkami' i to poprawia dość mocno relacje. Poza tym czasem sim wydaje niekontrolowane odgłosy przy codziennych czynnościach, np gdy wyjdzie mu potrawa :D

Cytat:

Fajnie jest też być nieokrzesanym - o tym akurat nikt nie napisał - Sim może od razu zabierać się do całowania nowo poznanych osób
Niespodziewanie całować mogą też śmiałkowie z tym że jest to losowo generowane w opcji specjalne>śmiałek>patrz!

bouffe 16.06.2009 14:05

A jak zachowuje się technofob?

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:34.