TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Błędy EA ;) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50967)

stinkfist 09.06.2009 21:17

Odp: Błędy EA ;)

lowienie ryb w basenie. moze to przez ceche 'szalony', ale cholera, on tam zlowil pare ryb. ba, odkryl nowy gatunek! : D

i mimo wylaczonego postepu historii i starzenia sie - postep historii jest, awansuja, sraja, niewiadomo co robia, starzeja sie. no ej, ej : /

Chloé 09.06.2009 21:19

Rodzinka 2osobowa - matka i dziecko. Rower ma tylko mamusia, mimo to dzieciak bierze jej rower gdy gdzieś jedzie. W opcjach kupowania jest rower również dla dziecka, nie zakupiłam go, więc jakim cudem dzieciak śmiga na rowerze dorosłym? O.o

Inny błąd - sądząc po wypowiedziach jak i własnej grze - simki notorycznie mają dzieci gdy gra się inną rodziną, dałam więc simce cechę "nie lubi dzieci" i w dodatku "samotnik", po jakimś czasie patrzę, że została mamusią i to adoptowaną co widać w drzewie genealogicznym dziecka. Wkurzyłam się, chyba po to jest ta cecha żeby simy nie powiększały rodziny bez naszej ingerencji!

Madelaine 09.06.2009 21:21

Taa... te łowienie ryb w basenie ;/ tragedia! Jeszcze jakieś niespotykane gatunki tam łowią! I także zgadzam się co do postępu historii, bo chodź wyłączona inni simowie dalej starzeją się, grubną rodzą dzieci itd. ostatnio u Ćwirów pojawił się nowy członek rodziny niejaka Kimberly (dodam że nimi jeszcze wtedy nie grałam).

stinkfist 09.06.2009 21:40

ej u mnie jeszcze bylo tak, ze gralam sobie moja rodzina, potem sie znudzilam i wyszlam do wolffow. zaczelam romansowac tym facetem (thorntonem?) z moja simka, potem zaplodnilam jego zone morgan, potem kazalam mojej simce zerwac z jej mezem, a potem wolff zerwal ze swoja zona (a ona wtedy radosnie powiadomila go o ciazy), potem, TO JUZ NIECHCACY, utopilam thorntona i morgan urodzila mala dziewczynke, ktora zostawilam na dworzu i poszlam morgan spac na gorze.
uznalam, ze wybawilam sie przednio i wyszlam do otoczenia, nie zapisujac gry. stwierdzilam, ze moze nawet faktycznie zaczne moja simka romansowac z thorntonem. weszlam sobie do domu mojej rodziny, a tam laska ma zlamane serce z powodu smierci ukochanego
:<
i musialam znow nia brac slub ze swoim mezem (mieli juz wtedy dziecko, powiadamianie wlasnego dziecka o slubie bylo boskie)
ale w sumie troche sie wkurzylam, nie zapisuje gry to nie zapisuje gry i nie chce, zeby takie zdarzenia faktycznie mialy miejsce. no cholera, po cos przeciez sa te opcje, ale jak widze - zyja wlasnym zyciem

a jesl ijuz chodzi o sluby, to za pierwszym razem na plazy zawiesil sie jakis koles. i tak stal pare dni :{ wygladalo to bardzo smutno, nieruchomy grubas w garniturze, patrzacy dniami w morze :< musialam zresetowac go kodem
a na drugim slubie, na parceli rodziny, zawiesilo sie chyba z 5 osob :[ wszystkie resetowalam z imienia i nazwiska, masakra

Szynszyl 09.06.2009 21:41

Zaciekawiliście mnie z tym łowieniem w basenie :D Więc mój sim wcale nie złapał wszystkich gatunków :O
Natomiast postęp historii dotyczy chyba tylko wszystkich "szaleństw" typu romanse, narodziny, itd (czyli symulacji życia innych simów) :P Ale zawsze będą się starzeć równocześnie z naszymi...

bigkar 10.06.2009 07:14

Cytat:

Napisał theground (Post 1041396)
No ja wiem, ale zobacz, 3 dni pracy w tygodniu, w te 3 dni daj Boże jeden pasek podniosę, a potem 4 dni wolnego, i trzeba żyć znowu z gry na gitarze :D

No nie do końca :) Wszystko zależy od poziomu umiejętności. Moja simka ma 10 poziom pisanie, kupiona nagroda życiowa znana autorka czy jakoś tam, pisze 1-2 romanse lub arcydzieła tygodniowo i co niedzielę 140 tysięcy :) (tak jest w tej chwili). Praca w TS3 to kolejna porażka. Możesz dużo pracować, sim będzie ciągle zmęczony i bez pieniędzy, lub nie pracować wcale, rozwijać umiejętności i zarabiać.

Pozdrawiam

Levkoni 10.06.2009 09:58

Eh ten postęp historii, jak czytam wasze posty to dochodzę do takiego wniosku: czy wyłączysz postęp czy nie, czy zapiszesz grę czy nie to i tak czas u nich leci. I wiecie co to oznacza? ŻE SIMY SIĘ ZBUNTOWAŁY!!!

bigkar - no na pisaniu można sporo zarobić, ale ja jeszcze do takiej sumy nie doszedłem :D Ale uważam, że ten pomysł z pracą jest dobry, że możesz rozwijać umiejętności i zarabiać lub pracować i być zmęczonym, tak jest różnorodnie. Każdy po pracy ma tylko ochotę walnąć się przed telewizorem :) Tylko tyle, że w TS3 tak mało się zarabia!!! (w pracy oczywiście).

lay 10.06.2009 10:23

Cytat:

Napisał bigkar (Post 1041594)
Praca w TS3 to kolejna porażka. Możesz dużo pracować, sim będzie ciągle zmęczony i bez pieniędzy, lub nie pracować wcale, rozwijać umiejętności i zarabiać.

Pozdrawiam

Nieprawda... Moja simka przeszła przez całą karierę i jest dość bogata. Właśnie remontuję jej domek. Nie miałam także nigdy problemu ze zmęczeniem. Wszystko zależy od tego, kto jak gra i jak sobie radzi z panowaniem nad simami.

Keramzyt 10.06.2009 14:27

A ja miałem nieśmiertelnego sima :P Długość życia to było 90, a on miał już ponad 110 :D Jak chciałem go zabić pożarem, to się nic nie stało, tylko zniszczony sprzęt... :C

Levkoni 10.06.2009 14:33

O a ja znalazłem kolejny błąd. Jak zdechnie rybka w akwarium, (no ewentualnie meduza ;) ) to sobie pływa martwa na powierzchni i smrodek leci z wody. Ale jeżeli następnym razem włączymy grę to ta rybka nadal będzie martwa, smrodek będzie i można będzie ją tylko wyrzucić, ale nie będzie ona już pływać do góry brzuchem na powierzchni wody tylko jakby nigdy nic będzie pływać sobie po akwarium. Ryby zombie normalnie :rolleyes:

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 16:19.