![]() |
Odp: PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages)
Niewiem jak ma byc bo mi wogule te dodatki nie dzialaja.... no oprocz simpackow
|
Cytat:
|
No dobra mowie jeszcze raz :)
Masz dwa rodzaje dodatkow pliki simpack (niewiem czy one dokladnie tak sie nazywaja) to sa te pliki ktore maja ikone w ksztalcie naszych ukochanych krysztalkow :P Te drugie to pliki packages i sa to pliki usprawniajace gre lub poprawiaja komfort ( i nie tylko) Wiec te pierwsze (simpack) wrzucasz do C:\Users\(nazwa uzytkownika)\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Downloads przy uruchomieniu gry (przez launcher) musisz taki dodatek zainstalowac Natomiast pliki packages wrzucasz do "Root Folder" czyli tam gdzie gra jest zainstalowana w moim przypadku bedzie tak F:\Gry\The Sims 3 w tym folderze tworzysz nowy folder o nazwie Mods a w folderze mods kolejny o nazwie Packages i wlasnie w tym folderze dodajesz wszystkie pliki packages, mozesz tez sciagnac malpke ktora zrobi wszystko za ciebie wystarczy ze sciagniesz wybrany plik i klikniesz na niega dwa razy (tylko do plikow packages) http://www.modthesims.info/download.php?t=344611 musisz sie zarejestrowac zeby sciagnac Przypomne tylko ze pliki packages moga ci niedzialac, mi naprzyklad wogule niedzialaja :( EDIT: A bym zapomnial aby pliki packages dzialaly musisz miec plik Resource.cfg (zobacz pierwsza strone tematu) |
U mojej siostry też bo jak u niej wypakuje plik Resource.cfg to on zamienia się w z pliku package na plik tekstowy (notatnik ze złotym kółkiem zębatym).Przez to nie działaj± mi patterny,hacki,ciuchy.Tylko domy bo s± sims3pack.Nie wiem czemu to tak dzieje,u mnie po wypakowaniu jest to normalny plik package.Proszę o pomoc.
|
Na razie wszystko OK, ale gdy wybieram opcję Install to Sims 3, pojawia się jaki¶ komunikat: "The process cannot access the file: (miejsce na komputerze i nazwa) because it is being used by another process" Wie może kto¶, co z tym zrobić??
|
Mam ten sam komunikat...co on oznacza?i oczywi¶cie mam zainstalowany program z małpka i wszystko tak jak napisaliscie i mam w grze tylko domy :(
|
Cytat:
|
To jest naprawdę bardzo dziwne wszystko mam zrobione jak należy a mimo to mam tylko dodatek w grze dom a reszty przedmiotów nie dlaczego?????
|
Bardziej sie rozpisz :)
Chodzi o pliki packages? Jezeli tak a wszystko masz zrobione tak jak jest napisane to niestety nalzysz do grupy osob poszkodowanych takich jak ja... |
Tak chodzi o pliki packages,mam je wgrane do folderu Mods i mimo to nie działaj±...
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:04. |