![]() |
Odp: Opowiadamy jak sobie gramy.!!! :)
Cytat:
|
sworzylam simke, nie pamietam jak sie nazywa ( ;p ) ale chciałam zeby byla gwaizda wiec zalatwilam jej prace w kino-teatrze. Zdobywala wielu przyjaciół, rozwinela charyzme na maksa, uczyla sie grac na gitarze. Wykupiałm ten teatr Wacława - nie pamietamjego nazwy - i zmieniłam mu nazwe ( o! juz mi sie przypomniało . Ma na imie Kaśka ). Moja simka jest teraz medendżerką ( albo menadżerką ;p ). Zmieniałm jej niektore cechy i zrobila ja flirciara ktroa wspaniale całuje. Cały czas mieszka w niewielkim domku sama, nudno mi bylo samej wiec stwierdzilam ze bedzie miala dziecko. Chaiałm aby jej dziecko mialo ciemna karnacje jak ona ale pewnie jak bym miala te dziecko z jakim blady mezczyzna ono tez by bylo blade. Ale ze wszyscy murzyni w simsach byli "szerocy" to kaśka przespała się z pierwszym lepszym chlopakie. Teraz wlasnie urodzil jej sie synek i niedawno troche podrósł.. ;)
a to moja simka z synkiem, wracali w tedy ze szpitala [IMG]http://i45.************/b4zqdy.jpg[/IMG] |
Ja w zasadzie to gram rodziną która ma na nazwisko.. nie pamiętam ..xD
Ale zaczęło się tak: Violetta wprowadziła się do domku(który sam zbudowałem) na krańcach miasta. Poznała Przemyslawa Lade i się zakochała. Wzieli ślub i Przemek przeprowadził się do jej domu, Violetta była punkową i mistrzowsko grała na gitarze, wspinała się po szczeblach kariery muzyka bardzo szybko ; ) Violi i Przemkowi urodziła się Anabella, rosła,rosła i tak dalej i dtak dalej, została dzieckiem (co już do szkoły chodzi ).Niestety pewnego dnia zmieniłem rodzine bo i sie ta znudziła a gdy ponownie do rodzinki Lada wszedłem Violetta miała czerwony pasek 'Głód' ..szybko wpisałem kod żeby go podnieś ale nie zdążyłem i Viola umarła.. Przemek sam wychowywał Anabell która zaczynała sie buntować ,tatusiek coraz lepiej radził się w karierze sportowca, często wyjeżdżał na mecze a Anabell stała się emo i zaczęła grać na gitarze jak jej mama ;D Przefarbowała sie na czarno, makijaż, ubrania.. i blada cera. Anabell poznała córke córke byłej żony Michała Kawalera(tak, u mnie wziął ślub z jakąś kobietą której chodziło o kase, urodziła im się córeczka i oni się rozwiedli) i mimo ze tamta kochała róż to zaprzyjaźniły się. Przemek dostał okazje od ośrodka naukowego by przywrócić do życia zmarłą osobe.. Wybrał Violette, dało się..prawie.. Violetta żyje teraz z rodzinką jako fioletowy duch.. ;)Anabell szybko dorosła, z emo stała się bardziej punkiem, poznała faceta który miał kariere przestępcy ale Przemysław (już dziadek) powiedział że jego córka może zadawać się jedynie ze sportowcem i jej chłopak zmienił zawód na Sportowca. Wzięli ślub, Anabell bardzo dobrze radziła sobie w swojej muzycznej karierze a w końcu urodziła im się córka Rosa. Rosa jak stała sie nastolatką zaczęła bawić sie aparatem, na początek zabawkowym ale jak tylko zobaczyła że idzie jej na prawdę świetnie ,otrzymała od mamy lepszy model. Rosa zaczęła często wyjeżdżać do Francji, zdobywać tam przyjaciół.. Lubi robić zdjęcia ludziom z ukrycia, na chwile obecną jest nastolatką i chce być paparazzi. ;) To były mini dzieje rodziny Lada. XD |
No to ja stworzyłam simkę Mery Wont która była zła, kleptomanka i takie podobne cechy. Zachciała być złoczyńcą wiec zatrudniła się w tym magazynie "Wybitny Obywatel" chyba tak się nazywa, a także go wykupiła. Lecz była w kiepskiej formie fizycznej, wiec postanowiła się zatrudnić gdy będzie trochę lepiej. Wieczory i noce spędzała na podkradaniu czegoś sąsiadom i przewracaniu im śmietników. Dnie spędzała w siłowni i bibliotece do której przychodziła pierwsza około o 4. Postanowiła ze,pochodzi po mieście i odwiedzi jakiś nie znanych sąsiadów. Więc poszła do domu rodziny Frio. Otworzył jej Connor Frio i zaprosił do środka. Od razu Connor spodobał się Mery, wiec zaczęła z nim flirtować i jak się okazało był sam, a Mery to było oczywiście na rękę. No więc tak im się losy potoczyły ze ona do siebie go zapraszała albo go odwiedzała. Po jakimś czasie Connor się do Mery wprowadził i zaprosił ja do parku na spacer gdzie się jej oświadczył, ona oczywiście przyjęła oświadczyny. Zaraz po tym wzięli ślub. Po ślubie Mery zabierała Connora na siłownię on czwiczyl w domu oglądał w telewizje. mery raz uczyła się pisać, raz malowała a wieczory spędzała milo ze swoim mężem. Aż tu niespodzianka Mery była w ciąży i urodziła im się córeczka która nazwali Jamie. Gdy zobaczyła swoja małą córkę zło od niej odeszło i zaczęła być mila dla ludzi. Ale Connora nie zadowolała jego zona i mała córeczka, wiec zaczął zdradzać mery z Erin Kennedy. Pewnego razu gdy mery z córeczką poszła do parku Connor zaprosił Erin do domu i razem wylądowali w łóżku, ale na ich nieszczęście Mery i już około 2-3 letnia Jamie wróciła ze spaceru i ich przyłapała, zrobiła od razu Connorowi awanturę a Erin kazała się wynosić. on ja przeprosił obiecał ze już się to nie powtórzy a Mery była tak naiwna że uwierzyła. Okazało się ze Erin jest z Connorem w ciąży, wiec przyszła mu to powiedzieć, no i znowu zaczęli ze sobą... A Mery znowu ich przyłapała. Chciała jak najprędzej skończyć to małżeństwo. Connor odszedł od mery i wprowadził się z Erin do 3 pokojowego domu, urodziła im się córka Candy i Erin znowu zaszła w ciążę. Do SV wprowadziło się 4 facetów zrobionych przeze mnie: dwóch braci Ben i Randolf nazwisko chyba Salmorcks, Rancis Jetaine i Petro Marson, którzy stali się najlepszymi przyjaciółmi Mery. Tak się stało ze Mery i Petro zaczęli się spotykać, i stali się parą. Petro wprowadził się do Mery, i już niedługo po tym dowiedzieli się ze Mery jest w ciąży. Petro zabierał wieczorami Mery na kolacje, a pewnego razu się jej oświadczył, urządzili huczny Ślub, i aktualnie są małżeństwem i oczekują dziecka, a po jego narodzinach mają zamiar się przeprowadzić.
To by było na tyle o życiu Mery. |
Cytat:
No więc urodziła im się córka Colin i przeprowadzili się do domku na plaży. Jamie dziecko w wieku szkolnym zajęła się malowaniem tak jak jej matka. Petro zatrudnił się w szpitalu. Mery znów zaszła w ciąże i urodziła synka Antoniego. Matka, ojciec i nastoletnia Jamie uczyli Antoniego podstawowych umiejętności. Mała Colin już uczennica SP gotowała w piekarniku dla dzieci babeczki i naleśniki. Mery i Petro stali się dorosłymi, Jamie mł. dorosłą, Colin nastolatką strasznym chudzielcem, a Antoni chłopcem w wieku szk. Jamie spotkała w mieście nowego sąsiada Chrisa Browna i się w sobie zakochali a on się jej oświadczył, Jamie zaczęła ćwiczyć by być chudą na swym ślubie i weselu, i nastąpił ten dzień, Jamie wyszła za mąż. Mery zachciała mieć wnuka i jak się okazało Jamie była w ciąży. Wyprowadziła się z Chrisem i jak losy im się dalej potoczą to nie wiem. Colin dalej jako nastolatka uczyła się gotować, i również wzięła się za ćwiczenia na bieżni choć nie wiem po co bo i tak jest chuda jak patyk, jej brat tak ogólnie to nie wiem co robi,... bawi się, oboje pogorszyli się w nauce , w domu nie robią zadań i się spóźniają, spóźniają się tez czasami przez to ze przy wejściu do szkoły jest tłok i nie można wejść. To na tyle......;))) |
Dooley'ów ciąg dalszy :
Anne zestarzała się z Cykiem. Do jej nastoletniej córki, Phoebe przychodził codziennie dorosły policjant Alvaro Towsned, żeby pomagać w lekcjach. Podobał jej się korepetytor, ale że nie było żadnych romantycznych opcji (bo była natolatką), zaczekała aż stanie się młodą dorosłą. W międzyczasie jej brat, Jim stał się nastolatkiem i zginął w pożarze, który wybuchł w ich domu. Cała rodzina bardzo przeżyła tę stratę. Phoebe zaczęła po żałobie spotykać się z dawnym korepetytorem, który był już stary. Wkrótce stał się jej chłopakiem. Rodzice dziewczyny nie akceptowali tego związku. Nie podobał im się wybór córki, ze względu na różnicę wieku między Phoebe a Alvarem. Zawsze wypraszali mężczyznę z domu. Jednak to nie przeszkodziło im zaręczyć się. Okazało się po niedługim czasie, że Phoebe spodziewa się dziecka i jest to dziewczynka. Phoebe wzięła ślub z Alvarem i jeszcze tego samego dnia urodziła córeczkę Jasmine. Obecnie mieszkają sobie w jakimś większym domu i zastanawiam się czy mają być razem do niedługiej śmierci Alvara, czy powinni się rozstać... :) |
Ja gram w tej chwili na gotowych rodzinach[tzn.już zapisanych w grze],bo zajęłam prawie wszystkie parcele!
Czasami staram się też uśmiercić noworodka [O.o],ale [JAK ZWYKLE],przyjeżdża baba z opieki społecznej,i to dziecko mi zabiera...;{ Ostatnio starałam się kogoś znaleźć dla Agnieszki Zadek. Ale spotkałam jakiegoś kryminalistę i czegokolwiek nie robiłam,to ten twierdził,iż jestem dziwna... Ktoś mógłby podać kod na wskrzeszenie zmarłego? Z góry dziex ;DDD |
Cytat:
|
Ja stworzyłam sobie sima (nie pamiętam jak się nazywa), który ożenił się z moja simką (Eleonorą, chyba). Chciałam, aby mieli trojaczki, więc wykupiłam obydwóm zmożoną płodność. Urodziły się trzy dziewczynki (Maria, Monika, a 3 nie pamiętam). Potem chciałam powiększyć rodzinę i urodziły się bliźniaki, których imion nie pamiętam. Jak one podrosły to jednemu z nich dałam cechę komputerowiec, a drugiemu technofob ;). Potem mój sim miał pragnienie: Mieć 10 dzieci. Kazałam postarać mu się o dziecko i urodził się syn. Później zrobiłam epickie życie (żeby dorośli dłużej żyli, a dzieci dorastały). Jak moje simki (trojaczki) stały się dorosłe to je wyprowadziłam. Dalej już nie grałam, bo wyszła Kariera i stworzyłam nową simkę, żeby wypróbować nowości. Ale, jeszcze wrócę do tej rodzinki.
|
Teraz już nie ma Dooley'ów, tylko... Sw0rd (po Cyku ;) )
Phoebe zestarzała się, Alvaro umarł... ich córka Jasmine była ślicznym małym dzieckiem i dzieckiem, ale jako nastolatka już niezbyt... natomiast kiedy stała się młodą dorosłą, znowu była piękna :) To moja najładniejsza chyba Simka z tego rodu :D Pracuje w księgarni. Jej ukochany, Darwin Wan (syn Pauline i Hanka), póki co mieszkał ze starszą siostrą Tią i jej synem. Kiedy Jasmine za niego wyszła, przeprowadził się do nich, do domu w którym sama Jasmine się wychowywała i podjął karierę muzyczną. Mieszkała tu również Phoebe i pomagała im wkrótce przy córeczce, Amelii, która jest obecnie nastolatką. Ale taka jest kolej rzeczy, że starsi Simowie umierają i przyszedł też czas na Phoebe, choć jej śmierć opóźniła się o dobrych kilka dni ; ) . Amelia jest artystką, ma rozwinięty 6 poziom malowania (na razie). Niestety nie jest już tak piękna jak matka, bardziej przypomina Darwina, który ma skośne, podobne do zmarłej matki Pauline oczy. Zamierzam kontynuować grę tą rodziną, już tak się miasto zmieniło od czasów, gdy grałam młodą Anne Dooley... patrzcie, już gram jej prawnuczką! ; D |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:52. |