TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Wasza najlepsza rodzinka? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52219)

Jaszczura09Shy 06.11.2010 23:48

Odp: Wasza najlepsza rodzinka?

trzy rodziny ^^

Kot (nazwisko wywodzi się z tego,że mieli dwa koty i jednego psa)
Odrazu stworzyłam mamę-Annę i tatuśka-Marka.Mieli psa Kolę,kotkę Rugrybę i kota Lancelota xd.Zaczeło się od tego,że wszystkie zwierzaki były młode.Kola była głupia.Rozkochałam w sobie Annę i Marka.Później urodziło im się dziecko-Alicja.Miałam z nią wiele kłopotów (boolProop psuje grę...więc nie przyspieszałam a o SimPe i Insim*coś tam* nie wiedziałam)ale się przeżyło :D jak Alicja była dzieckiem to Anna urodziła Maneki (nie czepiać się imienia).Później zainstalowałam Seasony (cztery pory roku) i się wszystko zwaliło...

Duo (Rodzina ze świetlicy tylko jakiś bachor mi utopił ją,a ja się zemściłam >:D(spaliłam mu rodzinę))
Asia i Michał zbili fortune na motherlodzie xd i postanowili zaadoptować córkę (urodzić nie mogli bo się filmik wyświetla a tam małe dzieci są(na świetlicy))
później zaadoptopwali syna...niedługo potem był u nich pożar mój kolega uratował tą rodzinę.A później walnął tan głupi bachor co mi rodzine utopił!

CaramellDansen ( xd)
Stara,ale BYŁA jara gdyby nie te seasony...Irmin przygarneła rodzinę stwór (tą Sarę i Dana) miała 4 piętrowy dom długo nią grałam miała 6 pokoleń...

Wiktoria__07 07.11.2010 08:50

Ostatnio zainstalowałam Simy więc wypadałoby się wypowiedzieć:
Moja simka Iza (aspiracja rodzina) wprowadziła się koło Dona (celowo),poznała się z nim na czacie (celowo),on się do niej wprowadził (celowo ;D) i zaręczył z nią,poślubił bla,bla,bla... Tylko przez przypadek kiedy robili swoje pierwsze bara-bara przyleciała Dina i... było niemiło...Ale powróćmy do Izy urodziła małego Maćka (pragnienie bogactwa) który obecnie jest nastolatkiem,chodzi do szkoły prywatnej i ma małą siostrę Amandę (Amandzia urodziła się przez przypadek ;D) Do byłego domu Dona wprowadziła się 3-osobowa rodzina czyli matka Anna (rodzina) ojciec Marek albo Marcin nie pamiętam (wiedza) i nastoletnia córka Kasia (rodzina). Kasia jest obecnie stałą sympatią mojego Maciusia.Amanda podobnie jak brat dostaje ciągle (za pierwszym razem byłam szczęśliwa, ale potem idzie się przyzwyczaić a nawet wkurza jak skaczą niby małpy i dają zadanie byle gdzie) i planuje ją wpisać do szkoły prywatnej, dać jej pragnienienie romansowania,znaleźć jej męża ale z powodu aspiracji będzie romansować z wszystkimi po kolei (listonosz,ogrodnik,sprzątak itp.). Co do Maćka i Kasi nie mam interesujących planów jak w przypadku Amandy po prostu Kasia się wprowadzi ożenią się a niedługo po ślubie Don i Iza umrą pewnie ze starości, bo w domu się zrobi tłoczno.

Planuje tak żeby rodzina Lotario była jak największa miała rozgałęzione drzewo gene...coś tam.To już koniec mam nadzieję że nikt nie usnął :)

Pciocha 04.12.2010 22:12

Ja jak zrobię rodzinę to gram w nią do końca.Tym razem rodzina Kwiat. Teraz chyba mam 12 czy nawet 15 pokolenie..coś koło tego.Jak zwykle zaczęłam od 3. Latynosów Różę i Bratka i brata Bratka, Ździebełko. brata wyprowadziłam a tamtych zeswatalam i teraz t jest pra(pra...) wnuk.

Moja rodzina jest teraz spokrewniona ze wszystkimi z miłowa i nie tylko bo i werona i dziwnowo i pare tam jeszcze miast. I co teraz robić?? Tworzyć nowe i rozwinąć bardziej...

miłośniczka zwierząt 02.05.2011 14:08

moja najlepsza rodzinka to rodzinka którą gram obecnie: samotna matka z córka nastolatka która poszukuje męża, córka się dobrze uczy i idzie na studia ze swoja sympatią, a mama bierze ślub z wybrankiem i na świat przychodzi kolejne dziecko. Córka wraca ze studiów z chłopakiem i wprowadzają się do jej rodziców. Z tego co pamiętam to matka nazywa się Kasia córka Ania natomiast imienia męża Kasi nie pamiętam.

Liftek 07.05.2011 19:54

1. Obojętny
W tej rodzinie był tylko Marek. Miał najlepszą przyjaciółkę(nie miał zamiaru się zareczyć i wziąć ślub, mieszkał ze swoim przyjacielem ze studiów) ale raz poszli na randkę. Potem Marek się trochę postarzał, i kupił nową czapkę (to jego największe hobby, obok bycia DJ'em :p) A potem był reinstall bo się gra skichała :<
2. Muzyk
Było 2 braci i siostra. Każdy z nich miał własny cel - ale wszyscy uwielbiali MUZYKĘ. Mieli niezły dom z super bilardem i prywatnym pokojem do randek(:p) każdy miał własny instrument i pokój w innym kolorze i stylu. Żyli sobie, ale mieli i przyjaciół, i wrogów.
3. Gąbka
Było 2 bogatych braci - Jarek i Michał(chłopacy górą!) jeden to główny finansista, drugi miał parenaście kochanek. Mieli super dom, dochodową karierę, jeden z nich podsunął pomysł, żeby wybudować Szklany BudynekTM i jest jego partnerem handlowym i medialnym.

LovettBon 08.05.2011 18:10

Póki co mam dwie ulubione rodzinki: de Levent i de Lioncourt :D Tę pierwszą stworzyłam zaraz po zainstalowaniu gry (po 3 latach nie grania w The Sims 2! :O). Ta rodzinka podróżuje w czasie :P Wymyśliłam sobie, że dwóch pierwszych simów (Alicja i Henryk) pobrało się w 1870 roku. Urodziła im się córka Anastazja, którą posłałam na studia. Gdy wróciła, jej rodzicom urodziły się dwie córki bliźniaczki, których imion nie pamiętam :P Kiedy siostry Anastazji zostały nastolatkami, jej matka znowu zaszła w ciążę, a Anastazja zaraz po niej. Zrobiła mi się mała patologia, bo dzieci matki i babki były w tym samym wieku :D Teraz nimi nie gram, bo zajęłam się innymi simami, ale długo będę o nich pamiętać ;) Całe podróżowanie w czasie polega na tym, że uwzględniam to ile mniej więcej lat musiało upłynąć np. po tym jak Anastazja dorosła i urodziła dziecko (załóżmy, że 25 lat). Wtedy zmieniam całą garderobę simów i ich fryzury aby pasowały do obecnych czasów (rok 1895). Muszę przyznać, że to świetna zabawa :D Tylko teraz mam problem, bo nigdzie nie mogę znaleźć ubrań w stylu lat 20-tych, a nie postarzę wszystkich moich simów o 10 lat :(

Drugą rodzinką gram od niedawna, ale chyba długo przy nich zostanę :D Jest to para wampirów: Iseult i Alexander. Iseult jest przepiękną damą, która zamierza odbudować upadłe Królestwo Wampirów (X_X), a Alexander (już mniej piękny) po prostu za nią łazi co chwila mówiąc "Blee!". Mieszkają sobie w mrocznym pałacyku i właśnie urodziły im się bliźniaki (-.-') Izabela i Remus. Brzydkie jak noc, biedne dzieci. Jak już dorosną, to pozamieniam je w wampiry. Rodzinka mieszka w Dziwnowie, więc Izabelę zeswatam z Jaśkiem (tak?) Kowalem (ciekawe, czy może być kosmita wampir :D), a Remusa z dziewczyną o nazwisku Widmo której imienia za nic nie mogę sobie przypomnieć. Tak czy siak będzie ciekawie :D

Arisane 20.06.2011 16:12

Moja siostra, nie ja, bardzo lubiła rodzinę Makrela. Nazwisko wzięło się od jej ukochanej rybci. "Korzenie" tej rodziny urodziły ponad 40 dzieci i w rodzince żyło sobie 50 simów :D JA nie mam na razie najlpeszej, dopiero się rozkręcam po simach.

Fleur Rebelle 19.08.2011 12:31

Kiedy wróciłam do TS2, stworzyłam własne otoczenie i małżeństwo - Izę i Grzegorza Nowak. Urodziła im się córka Kasia, ale w związku z tym, że Grzesiek miał pragnienie romansowania, co wieczór wyjeżdżał sobie do klubu na randkę z wampirką (imienia nie pamiętam). Pewnej nocy, gdy żona i córka spały, facet zaprosił swoją kochankę do domu. Izka wstała (toaleta xd) i przyłapała parę na całowaniu, co oczywiście skończyło się zerwaniem. Grzegorz się wyprowadził (a potem go uśmierciłam, nie chciało mi się nim dalej grać). Jego była żona zorientowała się, że jest w ciąży, ale mimo to pojechała na przedmieście i poznała maxisowego Wiktora Zaklinacza. Po narodzinach Mileny Wiktor wprowadził się, wzięli chichy ślub... no i owocem nocy poślubnej był syn Daniel. Potem urodziły się bliźniaki Kacper i Kamil. I jeszcze najmłodszy Tomek. Gdy Kasia została nastolatką, poszła na studia (wybrała psychologię) i poznała mojego sima Maćka Kowalika. Po paru dniach zaręczyli się. Potem dołączyła do nich Milena, następnie Daniel. Kasia w końcu skończyła studia i z Maćkiem wprowadziła się do rodzinnego domu. Urządzono huczne wesele, a po miesiącu miodowym Kasia zaszła w ciążę (urodziła córkę Julkę, planuje kolejne dzieci). Milena planuje ślub z poznaną na studiach simką (której imienia nie pamiętam), co Izę lekko zaskoczyło. Daniel pilnie studiuje, Kacper flirtuje ze szkolną koleżanką Cecylią oraz stara się o stypendium, podobnie jak Kamil i Tomek.

To na razie tyle, Ale chcę stworzyć rozbudowane drzewo genealogiczne :)

kalafjor 19.08.2011 13:27

Cytat:

Napisał kalafjor (Post 1267048)
Moją najlepszą rodzinką było pokolenie Nastka.
Zaczeło się od tego, że była Stonka Nastka, która kochała swój ogród. Po jakimś czasie zamieniła się w simrośle, kochała zarabiać simoleony więc miała kilka biznesów: kwiaciarnie, elektroniczny chwilę cukiernię ale średnio jej to wychodziło chociaż miała chyba dwie nagrody "Najlepszy z najlepszych". Gdy osiągneła złotą rangę robotyka stworzyła dwa roboty, które pomagały jej w biznesie:Dyska- faceta i Cybermychę- kobiete byli oni małżeńswem i pojechali na miesiąc miodowy na wyspę Twikki bodajżę. Po jakimś czasie Stonka spadła na minus więc zamknęła biznes i załamała się. Cybermycha otworzyła sklep zabawkarski, a Stonka wyzdrowiała lecz jej kontakty z Cybermychą się ostudziły ponieważ ona pracowała jak wół, a teraz robot zbiera chwąłę i klientów.Stonka i Dysk pracowali w biznesie, ponieważ Cybermycha nie chciała pracować siedziała tylko w gabinecie i popijała drinki. Stonka zapragnęła mieć dziecka więc wychodowała z zarodka Pomarańcza, który kochał łowić ryby. Żyli tak przez jakiś czas aż wkońcu Stonka wychodowała drugie dziecko Cytryna, który miał podobne zainteresowania jak brat. Przy okazji Pomarańcz uprawiał szklarnię i sad za domem, bo Stonka się zestarzała. Cybermycha zamknęła biznes chwilę przed tym jak Stonka wyłączyła zasilanie jej i Dyskowi. Nie chciało mi się nimi sterować więc wywaliłem ich do skrzyni rodzin. Pomarańcz wychodował wnuka Stonce- Agresta. Agrest ożenił się z (niepamiętam imienia, załóżmy, że z Kasią) i pojechał z nią na miesiąc miodowy do Wioski Takemizu gdzie nauczył się teleportacji. Więcej dopiszę później bo imion nie pamiętam i mieszają mi się ich dzieci więc wejde do gry i dopiszę

Już nie gram tą rodzinką, ale dopiszę jak się skończyło.:)

Cytryn również ożenił się z "normalną" simką, też tak jak Agrest mieli jedno dziecko. Obydwie, nowe rodzinki powyprowadzały się do nowych domków.
W domu została Stonka i Pomarańcz. Ta pierwsza już za kilka dni miała umrzeć. Przed jej śmiercią Pomarańcz się zestarzał. Stonka umarła zostawiając złoty nagrobek. Pomarańcz nie zdążył umrzeć, bo już nimi nie grałem.
W międzyczasie Dysk i Cybermycha wyprowadzili się do mieszkania. Cybermycha zaczęła zdradzać Dyska. On się dowiedział, ale dał jej drugą szansę. Ona dalej go zdradzała więc się wyprowadził. Sam ożenił się z moją simeczką. Cybermycha wyszła za tego swojego kochasia i więcej nimi nie grałem. Dysk razem z żonką doczekali się dwóch dzieci: chłopca i dziewczynkę. Dziewczyna poszła na studia i założyła najlepsze bractwo na uczelni. Miała chłopaka, który był obrzydliwy, ale ona dała mu skorzystać z maszyny do operacji plastycznych. Mieszkali jeszcze z Franciszkiem III Manko i wampirem. Wszyscy mieli swoje drugie połówki. Pewnego dnia żona Dyska zdradziła go z chłopakiem swojej córki. XD Córka była okropnie wściekła, bo tyle dla niego zrobiła, a on jej się tak odpłaca... Zerwała z nim i wywaliła z bractwa. On zrezygnował ze studiów i wprowadził się do domku w Kwitnących. Dysk dowiedział się o zdradzie i zerwał z żoną. Ona wprowadziła się do chłopaka. Gdy się okazało, że jej w ciąży chłopak wywalił ją z domu (dupek z niego był i tyle ;<). Ona bez pieniędzy zamieszkała w jakiejś ruderze i urodziła bliźniaki.
I tak skończyły się perypetie rodziny Stonka. Muszę poszukać, może gdzieś jeszcze mam zapis.:rolleyes:

KONIEC!!!

Fisia 28.08.2011 18:17

Mam spore drzewko genealogiczne w jednej rodzince :D No więc to jest rodzina Black, liczy ok. 75 (!) osób i ma 8 pokoleń. Nie będę raczej opisywać każdego Sima, zresztą i tak w temacie ''przedstawmy swoich ulubionych simów'' napisałam o Darrenie, który pochodzi właśnie z tej rodziny :) Ale opiszę innych.
Była sobie Simka, Simka miała męża, zdradzała go z dziewięcioma innymi facetami :D I z jednym zaszła w ciążę. Jej mąż z nią zerwał i się przeprowadził, bo dom należał do dziewczyny. Urodził się chłopczyk, ale po kilku godzinach zabrała go opieka społeczna. Później przez przypadek trafił do innej Simki, właściwie córki Darrena, która była z tej samej rodziny co tamta femme fatale. Była nawet z tego samego pokolenia. No więc chłopiec, Yuki, trafił do Caroline. Ona adoptowała jeszcze jedno dziecko, dostała dziewczynkę Olę. Ola dostała się do szkoły prywatnej i teraz pracuje, żeby zostać prymusem :) A Caroline nie zamierza szukać sobie męża.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:07.