TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   FTS Newsletter (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=567)
-   -   Forum The Sims- numer 2- 27/09/2009 (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52321)

lay 30.09.2009 18:14

Odp: Forum The Sims- numer 2- 27/09/2009

Nadal średnio, chociaż trochę lepiej, niż poprzednim razem. Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to fakt, iż strona lekko mi się rozjechała. Tworząc poziome linie oddzielające poszczególne fragmenty pamiętajcie o tym, że nie każdy ma rozdzielczość 1900 x 1200, a czytanie tekstów i jednoczesne przewijanie ich w poziomie do przyjemności nie należy.

W dziale 'polecane filmy' przydałoby się chociaż parę screenów z youtuba.

Wywiad o wiele za krótki. Szczerze mówiąc liczyłam, że dowiem się czegoś więcej o Pannie N. (tak jakoś ;P). Niestety, zadane pytania w ogóle mi tego nie umożliwiły. Były trochę… banalne i niezbyt ciekawe. Nie rozumiem także, dlaczego na każdym forum widzę określenie 'to forum schodzi na psy'. Zaczyna się to robić nudne. W dodatku, jakoś nie przekonuje mnie wywiad z trzema osobami na raz. W tej formie nie ma możliwości pociągnąć jakiegoś ciekawego wątku, poprosić o rozwinięcie danej odpowiedzi.

Z działu dot. gry najbardziej zainteresowała mnie recenzja wiedźmina. Niestety, już po paru chwilach jej lektury zniknął uśmiech na mej twarzy. Urwane zdania nie łączące się z całością, zbędne entery… Ciężko mi się to czytało. Niektóre fragmenty zostały lekko naciągnięte, jak ten o optymalizacji gry… Poza tym, zostało w niej umieszczone zbyt wiele kwestii dyskusyjnych, z którymi można by się nie zgodzić (wiem, że coś takiego ma miejsce w recenzjach, lecz nigdy nie zwróciłam na to aż tak uwagi).

Brakuje działu dot. książek ;].

@down
Nigdy nie byłam dobra z rozróżniania gatunków literackich ;x.

Wielebny 30.09.2009 18:31

Slythia
Dziękuje że mój artykuł chociaż cię zainteresował ;)
Chciałbym zaznaczyć że to nie była recenzje ,lecz krótki opis tego co zauważyłem w tym 5 minutowym filmiku który wyciekł do internetu .
Jak już wspomniałem Wiedźmin 2 nie został jeszcze oficjalnie zapowiedziane jedyne informacją na temat tej gry to ten gameplay.
To że strona się rozjechała to wina tych 4 zdjąć z recenzji Need for speed Shit ;D

doom 30.09.2009 19:45

aa...dziękuje za wszystkie pochwały. :3
ogółem numer mi się o wiele bardziej podobał, od poprzedniego. widać, że dopracowany. ; )
Cytat:

Napisał Slythia (Post 1131425)
Wywiad o wiele za krótki. Szczerze mówiąc liczyłam, że dowiem się czegoś więcej o Pannie N. (tak jakoś ;P). Niestety, zadane pytania w ogóle mi tego nie umożliwiły. Były trochę… banalne i niezbyt ciekawe. Nie rozumiem także, dlaczego na każdym forum widzę określenie 'to forum schodzi na psy'. Zaczyna się to robić nudne. W dodatku, jakoś nie przekonuje mnie wywiad z trzema osobami na raz. W tej formie nie ma możliwości pociągnąć jakiegoś ciekawego wątku, poprosić o rozwinięcie danej odpowiedzi.

jak już chyba pisałam (a może nie ?) wywiad z trzema osobami był tylko wyjątkowo tak na początek. miał na celu przedstawienie poglądów na z reguły banalne pytania osób w różnym wieku i o różnych zainteresowaniach. : ) celowo zadałam pytanie czy gdyby ktoś chciał się z nimi zapoznać czy spławiłyby go, więc wal śmiało do Panny N. jeśli chcesz wiedzieć czegoś więcej. ; ))

zelkam 30.09.2009 20:46

Ja właśnie wolę wywiad z trzema osobami a nie z jedną :3

Profesor Parker 30.09.2009 22:00

ja zdecydowanie z jedna, zdecydowanie.

brzos 04.10.2009 13:22

Cytat:

Napisał Slythia (Post 1131425)
Nadal średnio, chociaż trochę lepiej, niż poprzednim razem. Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to fakt, iż strona lekko mi się rozjechała. Tworząc poziome linie oddzielające poszczególne fragmenty pamiętajcie o tym, że nie każdy ma rozdzielczość 1900 x 1200, a czytanie tekstów i jednoczesne przewijanie ich w poziomie do przyjemności nie należy.

W dziale 'polecane filmy' przydałoby się chociaż parę screenów z youtuba.

Z działu dot. gry najbardziej zainteresowała mnie recenzja wiedźmina. Niestety, już po paru chwilach jej lektury zniknął uśmiech na mej twarzy. Urwane zdania nie łączące się z całością, zbędne entery… Ciężko mi się to czytało. Niektóre fragmenty zostały lekko naciągnięte, jak ten o optymalizacji gry… Poza tym, zostało w niej umieszczone zbyt wiele kwestii dyskusyjnych, z którymi można by się nie zgodzić (wiem, że coś takiego ma miejsce w recenzjach, lecz nigdy nie zwróciłam na to aż tak uwagi).

Brakuje działu dot. książek ;].

@down
Nigdy nie byłam dobra z rozróżniania gatunków literackich ;x.

i właśnie to jeżdżenie prawo-lewo-prawo-lewo stało się głównym powodem tego, że nie przeczytałam wywiadu. przynajmniej całego.
chciałabym się tylko dowiedzieć, któż tworzył horoskop? AA, jak sądzę?

Gio 04.10.2009 13:25

Cytat:

Napisał boyx (Post 1133428)
i właśnie to jeżdżenie prawo-lewo-prawo-lewo stało się głównym powodem tego, że nie przeczytałam wywiadu. przynajmniej całego.
chciałabym się tylko dowiedzieć, któż tworzył horoskop? AA, jak sądzę?

pudło :P zelkam

brzos 04.10.2009 13:29

aha, czyli zmieniły się posady?

zelkam 04.10.2009 13:35

Jaaa, bo ktoś nie chciał dodawać w terminie.

brzos 04.10.2009 13:36

w pustyni i w domu, ot co.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:19.