![]() |
Odp: "Usunięcie" Belli Ćwir
Bo trzeba mieć pragnienie zdobywania wiedzy.
|
@up: Też nie. To najzwyczajniej w świecie od niczego nie zależy. Nie ma harmonogramu, według którego simów porywa ufo, nie.
|
No właśnie ja wiem bo jak się ma pragnienie wiedzy to jest obawa "zostać porwanym przez obcych"
|
A nie to jest w pragnieniach ? Jak i zobaczyć ducha ?
|
Przy pragnieniu wiedzy zarówno porwanie przez obcych, jak i zobaczenie ducha zalicza sie do wysoko punktowanych pragnień
Natomiast co do sprawy Belli, to myśle, że twórcy najpierw za pomoca kodu sprawili, że porwali ją obcy, nastepnie wyprowadzili z parceli i usuneli. Sama tak robiłam na mojej rodzinie i usuniety sim wciąż jest w drzewie oznaczony jako żywy |
Odświeżam temat.
Wykryłam coś ostatnio poprzez zdjęcia Maxis'owe i wypowiedzi użytkowników: Otóż Don Lotario, miał i nadal ma najtańszy teleskop możliwy w grze. Gdy Bella Ćwir została porwana na jego dachu wtedy spoglądała przez najtańszy teleskop, a porwanie przez kosmitów jest możliwe tylko za pomocą tego najdroższego teleskopu "Czarna dziura" bodajże. Więc jak to możliwe że Bella została porwana za pomocą taniego teleskopu? |
Myślę, że ona raczej nie została porwana. Twórcy po prostu wprowadzili ją na chwilę do Dona, kazali jej spoglądnąć przez teleskop, cyknęli fotkę i już :P Według mnie Bella po prostu została stworzona jako współlokatorka Mortimera, EA ożeniło ją z nim, potem Bella urodziła Kasandrę i Aleksandra, a kiedy Aleksander stał się dzieckiem to Bellę wyprowadzili od reszty Ćwirów, i jakoś zrobili z niej NPC. Przecież po Miłowie, Dziwnowie, Weronie itd. chodzi wiele Maxisowych simów, których domów nie ma w miastach. Według mnie to samo dzieje się z Bellą. Twórcy po prostu zrobili z niej bezdomną NPC.
|
W insimenatorze jest taka opcja w 'kasowniku' (czy jakoś tak) usuń z parceli jako... rodzinę/miastowego/NPC. No ale że twórcy raczej nie mieli insimenatora, to raczej mało wiarygodne :c
|
Cóż, wiem, że mieliśmy pisać jak mogliby to zrobić "naszymi", normalnymi sposobami, ale przecież to twórcy piszą tę grę. Wątpię, że graja wszystkimi rodzinami po kolei, oni ich takimi tworzą, historię, znajomości, wspomnienia. Moim zdaniem nie mają żadnej dodatkowej opcji, po prostu tak napisali grę. Mogą stworzyć jakiekolwiek wspomnienie, ale oczywiście fajnie jest dochodzić, jak to mogli zrobić.
|
Cytat:
Porwania przez najtańszy teleskop są bardzo rzadko, ale teoretycznie (jak twierdzą twórcy gry) niemożliwe. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:22. |