TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Kody vs normalna rozgrywka (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60757)

theqatrick 31.12.2011 12:36

Odp: Kody vs normalna rozgrywka

Zazwyczaj gram bez kodów - taka gra jest według mnie zwyczajnie lepsza. Jak używam kodu to nie więcej niż raz motherlode (dziwne bo: mother - matka, a lode - żyła) i to w drodze wyjątku.

Sharise 06.01.2012 22:00

Używam kilku kodów - testingcheatsenabled true do zapełniania potrzeb, moveobjects on i kodu, który odblokowuje ubrania z karier w trybie tworzenia sima, czasami tego na darmowe parcele mieszkalne. O kasę się jednak zbytnio nie martwię, bo wystarczy zostawić rodzinę na jakiś czas i pograć inną, a kiedy wracam, simy są już bogatsze- nie wiem, w jaki sposób powiększają fortunę ;].

Szatynka 28.07.2012 16:30

Ja korzystam tylko z testingcheatsenabled true do potrzeb, teleportacji i czasami usuwania sprzętów (dwie ostatnie przydają się zwłaszcza w Wymarzonych Podróżach), u mnie pieniędzy sami się dorabiają, więc motherlode odpada w przedbiegach - na dodatek w ulepszaniu sprzętów mieszkania za zarobione pieniądze jest wg mnie większa frajda. ;)

Meona 28.07.2012 16:47

zazwyczaj korzystam z testingcheatsenabled true, ale rzadko. czasem włączę moveobjects on jak np. simy się zablokują lub nie chcą ruszyć tyłka żeby się przesunąć. :P No i jeszcze motherlode, którego często stosuję. nie mam ochoty dawać simom pracy żeby zarabiały. mają wszystko gotowe. potem już tylko robienie (:D) i wychowywanie dzieci..

JuliaM 05.08.2012 12:21

testing... tak, bo lubię edytować simy, mieszkańców miasta w którym akurat gram, ale generalnie preferuję grę bez kodów. Daje to zdecydowanie więcej satysfakcji.

Juhas 05.08.2012 12:25

Ja kodów używam głównie przy budowaniu domów, nie chodzi tu o motherlode ale te kody które dają mi możliwość budowania półpięter, czy moveobiects żeby meble stały realnie blisko siebie :)

A jak już używam tych na kasę to tylko dodając sobie niewielkie sumy, ale to rzadko :)

A i oczywiście testing, czasem teleportuję simów bo nie chcem czekać aż gdzieś podejdą lub pojadą :P

JuliaM 05.08.2012 12:31

Cytat:

Napisał Juhas (Post 1561614)
A i oczywiście testing, czasem teleportuję simów bo nie chcem czekać aż gdzieś podejdą lub pojadą :P

o, z tego też czasem korzystam, szczególnie rano, jak Sim za późno wstanie i zostaje mało czasu do przyjazdu samochodu do pracy/autobusu do szkoły to teleportuje między pomieszczeniami, żeby szybciej wykonał te poranne czynności jak toaleta, śniadanie itd :)

anie_1981 05.08.2012 12:39

Na kodach i modach gra się lepiej :P A tak zupełnie szczerze, to każdy gra jak mu wygodnie. Ja buduję relacje między Simami i duże drzewa genealogiczne, wszystko inne jest dla mnie czymś "pobocznym". Dlatego dla mnie dodanie Simom kasy, umiejętności itd, nie odbierze mi radości z grania. Uczę ich gotować, bo chcę by mogli jeść różnorodne potrawy nie paląc przy tym domu. Nie chcę jednak by marnowali na to dużo czasu. Co do kasy to daję im od razu duże i ładne domy, ale kasy mało, za to zarabiają na malowaniu, rzeźbieniu, czy pisaniu książek ;)

Pink Panther 05.08.2012 12:48

Od paru miesięcy motherlode mówię stanowcze nie! Mam o wiele większą frajdę z gry, kiedy sam zarabiam na życie Simów. Za to testingChetsenabled i moveObjects są ok i często z nich korzystam, ale staram się nie dodawać Simom umiejętności lub przesuwać pasków potrzeb.

easey 07.08.2012 16:20

testing-bez niego nie dałabym rady :D Jak mam czasem 7/8 simów w rodzinie, małe dzieci to czasem nie dam razy tego ogarnąć i przeciągam im paski :D motherlode nie używam, wolę familyfunds i przy budowaniu moveobjects

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:01.