TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   Jakie zwierze chciałbyś mieć w sims 3? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60801)

Karel13 09.07.2011 09:40

Odp: Jakie zwierze chciałbyś mieć w sims 3?

Ja również mam chomika dż... Nazywa się Ążej Buchaił Buchajłowicz i moje nazwisko, którego nie podam :). Po dłuższym posiadaniu chomika uważam, że szczury są 100% bardziej inteligentne.

Dlatego, że w domu nie mogę mieć zwierzyńca, zrobię go w simsach.

suomii 09.07.2011 12:48

szczury są świetne :p chomiki są głupie, wiem bo mam, tzn to jest mojego wujka chomik, bo mi go dał bo jest chory i u syna w krakowie zamieszkał, ale ja się boje mu sprzątać bo on mnie gryzie i to do krwi. nie ma imienia, nazywam go edek. to jest chyba chomik mandżurski. taki mały, a taka podła cholera. a szczury mnie liżą zawsze i je sztuczek nauczyłam :D mogłyby być w simsach też, to bym wtedy stworzyła całą moją rodzinke :D <3

anie_1981 09.07.2011 18:48

Im więcej dadzą zwierzątek tym lepiej, chętnie założę Simowe Zoo. Oczywiście spróbuję złapać do ogrodzenia szopa, skunksa i sarnę, soba bym nie była ;) To taka moja Simowa tradycja.

Ja od dziecka miałam chomiki i nawet długo mi żyły, jak na chomika, bo ok. 5 lat. Z tym, że zawsze miałam syryjskie (te duże, lub jak kto woli, "normalne"). Teraz mam pierwszy raz dżungarskiego. Mnie jakoś nie gryzą. Gdy jako dziecko je czasem męczyłam, to mnie gryzły, ale odkąd nie męczę, to mnie ani nie gryzą, ani nie uciekają przede mną. Grunt to zrozumieć umysł gryzonia... ;) Ale szczurki też mi się podobają, zwłaszcza te z czarną główką i "zadkiem" a białym tułowiem. Ale mama ledwie chomika toleruje. Jestem dorosła, ale to nie oznacza, że mogę się nie liczyć z jej odczuciami :P

A co do kotów, to ja ich nie lubię najprawdopodobniej dlatego, że wolę małe zwierzęta, jak ptaki\gryzonie\ryby, a jak wiadomo takie stworzonka padają często ofiarą kotów. Jakoś nie potrafię znieść widoku kota niosącego szamotające się maleństwo, typu wróbelek np. Pod tym względem to już rasowe są lepsze, bo często mają słaby instynkt łowiecki.

Karel13 09.07.2011 19:41

Suomii, nie ma chomików Mandżurskich :P.

suomii 10.07.2011 11:07

no to jest inna nazwa dżungarskiego :p mój weterynarz tak go określił . a co do szczurów to te z białym tułowiem, czarnym zadkiem i główką to kapturki :p taka odmiana umaszczenia. sama mam takiego i jednego albinoska.

ja też oczywiście będę próbowała złapać jakieś dzikie zwierzęta. ciekawe czy będę wilkołaki tak jak w dwójce.

Ejak 10.07.2011 17:45

Mi do zwierzaków, marzą się specjalne akcesoria coś w stylu prowadzenia, gospodarstwa i dodali by nowe zwierzaki typu: świnia, osioł, kury, krowy itd.

anie_1981 10.07.2011 18:22

Na the sims farma, trzeba będzie poczekać... ;) Pewnie jednak nigdy nie będzie takiego dodatku, a szkoda...

nmin 10.07.2011 18:33

Farma byłaby na pewno bardzo ciekawa dla takiego maniaka zwierząt, jak ja, i też baaardzo chciałabym mieć taki dodatek, ale pewnie zajmowanie się owcami i świnkami niewiele by się różniło od zajmowania się rybkami. Raczej nie należałyby do członków rodziny jak psy, koty i konie i tylko dokładałyby codziennej pracy, bo oglądanie ich w końcu by nam się znudziło. Jakoś więc przeboleję, zrobię sobie rodzinę wiejską z pełnego zdarzenia na tyle, na ile się da - kilka koni i wielki sad.

Takie małe, nowonarodzone prosiaczki... :redface:

Ejak 11.07.2011 07:17

Mam nadzieje, że interakcja z końmi nie będzie się ograniczała tylko do: karmienia, głaskania, przeskakiwania przeszkód i jeżdżenie. Tego właśnie się najbardziej w tym dodatku obawiam.

anie_1981 11.07.2011 11:00

Można by jeszcze się nim zajmować, ale zdaje mi się, że gdzieś czytałam o czyszczeniu konia., więc kto wie. Na razie EA nie zaszczyca nas mnóstwem informacji, ale myślę, że to się zmieni bliżej premiery.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:01.