TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Ślepy krzyk (+18) (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60993)

Kethael 14.07.2011 16:01

Odp: Ślepy krzyk

Heh, dobre ^^ Naprawdę mnie rozwaliłeś, chociaż mogłeś jednak przyhamować ze zdjęciami, bo jak już wiesz jest ich za dużo.
No, ale czekam na następny odcinek, bo już wiem, że tylko taka porządna dawka śmiechu poprawi mi humor. Niektóre teksty są aż za mocne :D

Gejowniczek 14.07.2011 16:29

Chaberku, niedawno zrugano mnie za krytykę bodajże "największego talentu na tym forum". To Wy chyba jesteście z lekka zbyt przewrażliwieni na punkcie własnych opowiadań, stąd mnie również przypisujecie megalomanię. Dla mnie to tylko zabawa, nic więcej. Może za bardzo zirytowało mnie to, że nie wczuliście się w nastrój mojego fotostory. Przepraszam.

Tobie natomiast, Bławatku, polecam wakacyjny kurs logiki. Fakt istnienia pisarzy, którzy groteskę łączą z "drugim dnem" nie oznacza, że groteska w ogólności musi owo denko posiadać. Błąd logiczny w argumentacji. Pomylenie kwantyfikatorów. Jeśli jako szczyl napisałem gównianą powieść o muszkieterach, fakt, że nie jestem Dumas nie oznacza, że owa powieść nie jest powieścią awanturniczą.

rudzielec 14.07.2011 17:05

Gejowniczku, czy ty czasem nie masz coś wspólnego z niejakim Nidraxem? bo gadasz dokładnie jak on -.-
masz kolejny odcinek? wspaniale! najlepiej wstaw wszystko od razu, w takim tempie przebijesz całe forum!
no cóż, ja nie rozumiem żartu zawartego w Twoim FS, może jestem zbyt płytka na takie teksty *.*
i nie przypominam sobie, żeby ktoś tu się ogłaszał największym talentem na forum, "kwiatuszku"... :/

anyway, odnoszę coraz większe wrażenie, że ten święty Wojciech nawiedził i ciebie, podczas pisania tegoż zacnego opowiadania...
jedyne co mi pozostaje zacytować na koniec to
Cytat:

LOL!
au revoir!

Gio 14.07.2011 18:14

A, nie wiem co napisać o drugim odcinku, w sumie to nie wybiję się zbytnio z ogółu, więc możesz napiszę coś o zdjęciach.
Całkowicie się z Tobą zgadzam, że zdjęć powinno być jak najwięcej. Jeszcze raz powtórzę: JAK NAJWIĘCEJ. Tak jak mówisz: zdjęcia to integralna część fotostory. W zasadzie powinno być tego mniej-więcej po pół :| Patrząc na światowe standardy tworzenia fotostory (mówię oczywiście tylko i wyłącznie o simowych fs) my z tym forumowym zwyczajem 5 stron tekstu i do tego 3 zdjęć jesteśmy, jakby to powiedzieć, lekko zacofani. A zdjęcia mają wiele zalet: rozdzielają ładnie tekst, przez co staje się on bardziej przejrzysty no i go wizualnie skracają (kto by chciał czytać taki zbity kloc tekstu? Na pewno tacy się znajdą, ale czy robią to z czystą przyjemnością?). Więc zdjęć nigdy za dużo i proszę Cię, Gejowniczku, żebyś się nikomu nie dał namówić i nie zmniejszał ich ilości :D
Aha, Jarucwelski [?] to lekkie przegięcie jak na mój gust, no i w sumie to był najbardziej niesmaczne. Może Ciebie to bawi, ale to masz coś zrypane w mózgu, albo jesteś totalnym apatriotą :| A święty Wojciesz wygląda trochę jak Jezus. No i to "przyszłem"- śmiem wątpić, że było to celowe, a jeśli tak, to umniejszyłeś trochę godności świętym, przez co uraziłem i moje uczucia religijne :)

pozdraiwam

Savigge 14.07.2011 18:18

Prolog to było jeszcze, myślałem że będzie lepiej. Ale to jest całkowite dno mało tekstu a za dużo zdjęć :| nie rozumiem twojej taktyki. Ja takie odcinki czytam w minutę góra dwie. Czyż nie warto się wysilić i zapracować na dobrą ocenę ??

lithium 14.07.2011 18:27

nie wiem o kogo chodzi, tzn. domyslam sie, ale nie jestem pewna wiec sie nie wypowiem. fakt faktem, wiekszosc jest przewrazliwiona, wlacznie ze mna, ale nie widze tutaj zwiazku prawde powiedziawszy. chodzi glownie o to, ze probujesz na sile byc dowcipny i ironiczny, a ci to nie wychodzi, jezeli juz to twoja krytyka jest zalosnie smieszna, a nie smieszna w pozytywny sposob. o konstruktywnosci nie wspominajac. a sam dajesz nam jakis gniot do oceny. nie wiem, to sie troche ze soba kloci.

jak nie jak tak? to byly tylko przyklady, jak wyglada groteska. to integralna czesc sztuki, wiec musi byc ambitniejsza, przykro mi. jasne, ze mozesz np. ciepnac dwie kreski na bialym plotnie i zarzekac sie, ze jestes wielkim malarzem, ale... coz, nie jestes. tak samo jak napiszesz kilka dennych zdan o kulcie niemieckiego gnoma, nie czyni z ciebie pisarza groteskowego, przykro mi. tu u ciebie wszystko jest sztuczne i kompletnie pozbawione jakiejkolwiek proby przekazu czegos czytelnikowi. wiec jezeli chcesz to w jakis sposob nazywac to nazwij to luzna komedia czy czyms tam. a nie zaslaniasz sie wydumanymi definicjami z wikipedii, bo ich u ciebie nie ma, po prostu XD

Searle 14.07.2011 19:35

Dobra ludzie, komu się nie podoba - niech nie czyta. Każdy odbiera rożne rzeczy inaczej. Mnie to FS śmieszy i traktuję je z przymrożeniem oka. Ilość zdjęć mi nie przeszkadza, o ile przedstawiają coś konkretnego, tak jak w tym przypadku. Krytyka i tak go nie zmotywuje do napisania czegoś innego, rzekomo lepszego.

A jeśli chodzi o osobę Gejowniczka, to niech sobie krytykuje do woli to, co Mu się nie podoba. Widocznie chce pokazać, że niektórzy chyba nazbyt traktują swoje prace jako dzieła, a przecież wielu sporo brakuje do perfekcji.

Niech Jego krytyka spływa po Was jak po kaczkach, tak jak Wasza spływa po Gejowniczku.

Gejowniczek 14.07.2011 20:58

Cytat:

Napisał centaurea cyanus (Post 1417177)
jak nie jak tak? to byly tylko przyklady, jak wyglada groteska. to integralna czesc sztuki, wiec musi byc ambitniejsza, przykro mi. jasne, ze mozesz np. ciepnac dwie kreski na bialym plotnie i zarzekac sie, ze jestes wielkim malarzem, ale... coz, nie jestes. tak samo jak napiszesz kilka dennych zdan o kulcie niemieckiego gnoma, nie czyni z ciebie pisarza groteskowego, przykro mi. tu u ciebie wszystko jest sztuczne i kompletnie pozbawione jakiejkolwiek proby przekazu czegos czytelnikowi. wiec jezeli chcesz to w jakis sposob nazywac to nazwij to luzna komedia czy czyms tam. a nie zaslaniasz sie wydumanymi definicjami z wikipedii, bo ich u ciebie nie ma, po prostu XD

O losie słodki, ale się wkurzyła. Szkoda, że ani słowem nie odnosisz się do mojej odpowiedzi tylko gonisz w piętkę. Nie sądzę by definicje z Wikipedii tak bardzo odbiegały od definicji słownikowych. "Integralna część sztuki"? Czyli sztuka nie istnieje bez groteski. Yeah right, "Bogurodzica" jest w pytę groteskowa. Może jednak uśmiechniesz się do Wikisłownika?
http://pl.wiktionary.org/wiki/integralny

lithium 14.07.2011 22:33

co? alez ja jestem bardzo spokojna XD i odnioslam sie do twojej wypowiedzi, tylko ty teraz wolisz lapac mnie za slowka, zabraklo argumentow, prawda?<3 slodkie. ale dobra, koncze ta jalowa dyskusje, widze, ze nie masz nic merytorycznego do zaprezentowania XD pisz dalej swoje jakze wielkie literackie dziela i tkwij w blednych przekonaniach, w sumie co mnie to obchodzi <3

cerastes 15.07.2011 07:03

Treść solidnie zaprawiona humorem. Lubię takie wariactwo. Widzę tu przyszłość kabaretu! :D

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:21.