TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61914)

BlueDinosaur 20.10.2011 14:22

Odp: Pytania i odpowiedzi

Już wcześniej pisałam ale nikt nie raczył odpowiedzieć: Czy w dodatku są jakieś nowe rasy, których nie było w CAP? Jeśli tak to jakie?

Ilona 20.10.2011 15:35

a ja mam pytanie jak adoptować szczeniaka albo w ogóle jakieś zwierze,w ośrodku adopcyjnym,który wybieramy przez telefon są tylko dzieciaki

anie_1981 20.10.2011 15:35

Cytat:

Napisał Amusiaa (Post 1461840)
Ja mam pytanie: jak poznać, że klacz jest w ciąży? I czemu w kolejce działania usuwa mi się działanie "postaraj się o źrebię"? Już 2 razy zrobiłam końskie BB i ... nic.

Upewnij się, że jest wygodny dostęp do boksu, może ich tam najpierw podprowadź. Jeśli sterowanie zwierzakami korzysta z tego samego skryptu, co sterowanie Simami... to się wcale nie dziwię, że są z tym problemy. Koń to duże zwierzę i musi mieć szersze ścieżki, niż Sim.

EDIT:

Ilona, ośrodek adopcyjny zwierząt jest luźno w opcjach telefonu, a nie w "Usługach". Jednak to demo mi się na coś przydało...

nmin 20.10.2011 16:06

1. Ile dni trwa ciąża klaczy?
2. Czy Sim może dosiąść konia, który jest w ciąży? Wczoraj Sim zaprowadził klacz do reprodukcji jadąc na niej, z budynku wyszli już osobno i zniknęła opcja "Dosiądź". Myślałam, że różne opcje znikną dopiero, gdy ciąża będzie już oczywista, tak jak u Simek dopiero po jednej dobie znikają wakacje itp. Nie wiem, czy tak ma być, czy to błąd ;)

cordian 20.10.2011 16:22

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć do jakiego folderu przenieść zapisane zwierzaki, które stworzyłem w Demo CAP ?

anie_1981 20.10.2011 16:29

To zależy w jakiej masz formie zapisane te zwierzaki. Jeśli zapisałeś je do biblioteki (opcja z folderem), to zwierzęta są w katalogu SavedSims (po instalacji dodatku, po prostu te pliki muszą być w tym katalogu). Jeśli eksportowałeś do pliku sims3Pack (opcja ze strzałką i trybikiem), to są w katalogu Exports. Przenieś je do Downloads i normalnie zainstaluj.

cordian 20.10.2011 16:33

Pliki mam w folderze SavedSims w Bibliotece. Przeniosłem je do folderu Downloads. Odpalam launchera i nic. Więc w jaki sposób je zainstalować?

anie_1981 20.10.2011 16:48

Ojej, a czytałeś dokładnie, co Ci napisałam? Jeśli masz pliki w SavedSims, to tak ma być. One są już zainstalowane, Launcher nie będzie ich widział, jeśli będą w Downloads. Do Downloads wrzuca się TYLKO pliki sims3pack...

cordian 20.10.2011 16:49

Już rozumiem , udało się . Po prostu źle przeczytałem na początku :) Dzięki anie_1981.

Narutoman 20.10.2011 16:50

Cytat:

Napisał BlueDinosaur (Post 1461866)
Już wcześniej pisałam ale nikt nie raczył odpowiedzieć: Czy w dodatku są jakieś nowe rasy, których nie było w CAP? Jeśli tak to jakie?

Nie, w demo jest tyle samo wszystkiego co w dodatku

Cytat:

Napisał nmin (Post 1461916)
1. Ile dni trwa ciąża klaczy?
2. Czy Sim może dosiąść konia, który jest w ciąży? Wczoraj Sim zaprowadził klacz do reprodukcji jadąc na niej, z budynku wyszli już osobno i zniknęła opcja "Dosiądź". Myślałam, że różne opcje znikną dopiero, gdy ciąża będzie już oczywista, tak jak u Simek dopiero po jednej dobie znikają wakacje itp. Nie wiem, czy tak ma być, czy to błąd ;)

Ponawiam

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:48.