![]() |
Odp: Problemy z grą
Pozbyć się wszystkich modów na czas instalacji łatek i dodatków.
|
Trish czy masz zrobione kopie zapasowe przed instalacją dodatków od koleżanki? Każdorazowo pliki nowego dodatku zostają nadpisane na dotychczasowych zapisach gry i po usunięciu któregoś trzeba przywrócić kopię sprzed instalacji (zdaje się jest to główny folder sims3). Spróbuj wyczyścić cache gry, a jak to nie pomoże to niestety reinstalka, ale przynajmniej będziesz normalnie grać.
|
Damian, dzięki. Pomogło. :D
Tylko teraz mam inny problem. Gra mi strasznie muli, to pierwszy dodatek, po którym wszystkie jest tysiąc razy wolniej. Mam ktoś pomysł - co z tym zrobic? |
Mi też muli jak nie wiem :(
|
A mi właśnie się poprawił komfort gry i sama aplikacja chodzi bardzo płynnie ;)
A mam troszkę gorszy sprzęt od Anie @Olson - spróbuj zmniejszyć co nie co w ustawieniach grafiki, może pomoże Problem cięcia się może być związany z jakimś starym modem lub dużą ilością dodatków z neta. |
Cytat:
|
Nie mam żadnych dodatków z Internetu, ani modów. :P
Mam nadzieję, że może w końcu przestanie mi złośliwie mulic, bo w dwójce miałam tak często, że dopiero za którymś razem po włączeniu chodziło płynnie. |
Cytat:
|
Zauważyłam do tej pory dwa błędy.
Jeden zdarza się dość rzadko, ale się zdarza - czasem Sim, zamiast zrobić z koniem co mu każę, na przykład wyczyścić kopyta, przenika przez niego. Nie jest to jednak na tyle częste, żeby było irytujące. Drugi błąd zdarzył się raz i polegał na tym, że wysłałam Sima konno do sąsiadów, bo mieli małe kotki. Dojechali, klacz została pod domem, a Sim niby był w środku, ale gdy próbowałam go wycentrować, jego ikonka pokazywała się gdzieś poza zasięgiem mapy. Kazałam teleportować się pod domem obok klaczy, i znowu to samo. Pomogło dopiero ResetSim. Co do mulenia - nic mi nie muli, gra chodzi bardzo płynnie. |
Mi niestety muli jak nie wiem... Mam mody, ale bez modów też mi muliło. Na początku przecież nie miałam żadnych modów, bo nie było zaktualizowanych NRaasów. I tak muliło. Być może problemem jest brak moda na wyłączenie wspomnień, one jednak zamulają.
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:03. |