TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63973)

Chloé 06.09.2012 10:21

Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - pytania i odpowiedzi

Zwykły eliksir uzdrowienia też leczy z zombifikacji, tylko że gra jest tak głupia że przy następnej pełni znów pozmienia simy w zombiaków. Mogliby dać możliwość wyłączenia zombie bez rezygnacji z pełni, co im szkodziło. Ta poświata w czasie pełni jest bardzo ładna ale chyba z niej zrezygnuję skoro ma być tyle zombiaków.
A dmuchawki też niedopracowane, bo nie atakują zombie automatycznie, trzeba im dopiero kazać i dmuchawka musi być ustawiona na przeciw by zadziałała...

W zestawie z limitowanej nie ma niestety ziemniaka. Tylko dmuchawka i kilka ciuchów dla zombiaków z gry Plants vs zombies.

anie_1981 06.09.2012 10:25

Trzeba sprawdzić jak to działa w praktyce, bo obawiam się, że to nie leczy z nadnaturalności tylko kasuje nadnaturalnych. To dlatego na razie nie gram na żadnym z moich starych zapisów. Nie chcę, by kasując zombich skasowało też sąsiadów, na których mi zależy. Zanim nie przetestuję nowego dodatku na nowym zapisie, to nie ma mowy o tym, bym choćby załadowała jakiś swój stary zapis.

Levkoni 06.09.2012 10:36

Ale przecież simowie zmieniają się w zombie tylko na czas pełni, potem są normalnymi simami? :P

I niech ktoś napisze, czy jest zaklęcie zamiany w kamień? Bo na trailerze tamta wiedźma zamieniła czarnoksiężnika w posąg, jestem ciekaw, czy jest to zaklęcie normalne czy tylko losowa akcja w pojedynkach?

anie_1981 06.09.2012 12:37

A ja znalazłam pierwszego buga Kościldy... :P Ciekawy, choć irytujący. Pisałam już wcześniej, że obudzona Kościlda będzie sama wchodziła i wychodziła z trumny, a żeby tak nie było, to ją trzeba odwołać. Wtedy... gaśnie świeczka na drzwiach trumny. Jest tylko jeden szkopuł. Jeśli w momencie odwoływania jej, jest w trumnie na przerwie, to nic odwołanie nie da, będzie już zawsze chodzić po domu.

Levkoni 06.09.2012 13:31

"Matka przestrzegała małą Anie, aby nigdy nie odwoływała Kościldy w czasie przerwy, lecz mała Anie nie posłuchała i odwołała nieumarłą gosposię. Od tamtego dnia Kościlda już zawsze chodzi po domu, mieszkańcy miasta opowiadają niestworzone historie na temat posiadłości. KONIEC" :P

AiOtsuka 06.09.2012 13:50

Cytat:

Napisał Bindi (Post 1576762)
Zwykły eliksir uzdrowienia też leczy z zombifikacji, tylko że gra jest tak głupia że przy następnej pełni znów pozmienia simy w zombiaków. Mogliby dać możliwość wyłączenia zombie bez rezygnacji z pełni, co im szkodziło. Ta poświata w czasie pełni jest bardzo ładna ale chyba z niej zrezygnuję skoro ma być tyle zombiaków.
A dmuchawki też niedopracowane, bo nie atakują zombie automatycznie, trzeba im dopiero kazać i dmuchawka musi być ustawiona na przeciw by zadziałała...

W zestawie z limitowanej nie ma niestety ziemniaka. Tylko dmuchawka i kilka ciuchów dla zombiaków z gry Plants vs zombies.

Przynajmniej możesz wyłączyć zombiaki jak wyłączysz pełnię, u mnie nie działa zupełnie nic, a do tego pojawią się codziennie i co noc i dobijają mi się do domu :/

Levkoni 06.09.2012 16:29

Na jednym z forów użytkownik twierdzi, że niektóre obrazy z dodatku są magiczne i postaci na portretach zmieniają położenie czy miny. Ktoś się już przyjrzał temu? :)

anie_1981 06.09.2012 16:40

Odp: The Sims 3 : Nie z Tego Świata - zdjęcia i filmy.

Kurcze, mam nadzieję że kiedyś powstanie mod na wyłączenie dźwięków tych skrzydeł, bo nie mogę grać chochlikami... :( Jak ma mnie łeb boleć po 10 minutach gry, to wolę nie grać tymi stworami. Ale są ładne. Szkoda tylko, że tak słabo latają i nigdzie nie mogła, się dopatrzyć takiej opcji, by zmieniły się w małą wersję... Jest coś takiego, że po prostu się zmieniają w to małe coś, czy też to musi być przy okazji używania jakiegoś obiektu?

nmin 06.09.2012 17:15

Zauważyliście może jakieś ciekawe interakcje ze zwierzakami?

Chloé 06.09.2012 17:18

Ten obiekt to domek dla wróżek. Również przy okazji swawolnego psikusa wróżki zamieniają się w coś w rodzaju dużego świetlika.

Simy z cechą fan nadnaturalności mają dodatkowe interakcje z jednorożcem.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:35.