TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Problemy z gr± (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nawiedzona KOSTUCHA?! (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=650)

Alene 25.06.2007 18:37

Cytat:

Napisał anka.82
Witam wszystkich,
czy ktos moglby mi poradzic co zrobic, jesli moja rodzinka zachorowala, dzieci padaja mi jak muchy, juz trojka nie zyje, czwarte dziecko jest chore, kaszle, kicha, a ostatnio dwoch doroslycj sie zarazilo. Nie mam pojecia co robic, czy ktos mial taka sytuacje? Czy ktos wie, co zrobic? Kostucha wcale nie przychodzi, dziecko sie przewrocilo i umarlo, wyskoczyl tylko napis z kondolencjami
Prosze, pomozcie!

powiedz mi jakie masz dodatki i jakie wogłóle masz simsy 1 ? chyba w samej jedynce nie przychodzi jescze kostucha dopiero Will Wright-Maxis wprowadzili kostuche w dodatkach i w Swiatowe zycie.a twoje simsy choruja być może przez te dwie przyczyny.masz karaluchy w domu bo twoje simsy nie sprzataj±.czyli przez brud.albo też tak jak ktos mówił przez chorobe ¶winki.(o ile kupiłes/a¶ swinke morsk±.albo jeden z sasiadów mógł zarazić przy wizycie. :P

Alene 25.06.2007 18:43

i przy okazji...niedzwiadek niejadek jest prawdopodobnie w simsach randce 1.
ja tak twierdze bo jak moje simsy pojechały na randke do parku to kupiły koc z koszykiem pełnym jedzenia.moje simsy miały piknik i jadły sobie spokojnie a nagle na palcach doleciał do nich ten misio.simsy wstały krzyczały i uciekły.a misiek porwał jedzenie(koszyk)i uciekł.a moje simsy potem o wszystkim zapomniały :P wypróbujcie (Ci którzy nie mieli tego mi¶ka)może to pomoze w zobaczeniu go. :)

Iminashi 26.06.2007 12:46

ja nie mam randki, tylko wakacje i podstawow±, a misia mialam :)

Alene 26.06.2007 13:11

masz racje.chyba widziałas taki koszykpiknikowy z kocem ;) u tego koscia co ma swoja wypozyczalnie.w randce tez jest taki koszyk piknikowy.bo to może sie pojawaic ten mi¶ jak np.jak wypozyczysz ten kosz.czyli to może byc w randce lub wakacjach. :P

maciejo. 24.07.2007 20:45

Odp: Nawiedzona KOSTUCHA?!

do mnie przyszedł kiedy¶ różowy królik wielo¶ci sima i rozwalał wszystkie dzbanki a, w nocy słuchać jak±¶ złowieszcz± muzykę i w tedy kto¶ obsikuje mi chodnik z oby dwóch stron :)

ultraviolence 02.08.2007 14:37

U mnie niedżwiedĽ ten pojawia się, kiedy simka ma zestaw do tworzenia miodu i pszczelego wosku. Przyłazi, zjada zawarto¶ć i zadowolony ;)

lafilette 20.08.2007 17:14

mi niedĽwiedzia goniły pszczoly z tego ula <3

Karima 20.08.2007 18:42

Ja mialam tak samo z kostuch±,a co do niedĽwiadka to raz poszedl do ¶mietnika na palcach wyj± kanapke zjadl j± i zacz±l tańczyc,a raz wyj±l jakiego¶ ¶miecia zrobil obrzydzon± minę i odszedl.A jak kupilam ten ul co się robi miód i wosk(Abrakadabra)to misiek podszedl do ulu i zaczol je¶ć miód i przczoly go pogonily.A w randce moja zakochana para zrobila sobie piknik podszedl mi¶ oni się przestraszyli i uciekli a misiek wszamal kanapke któr± wyj± z kosza

Nilla_10 26.10.2007 17:21

Cytat:

Napisał Throw
Do mnie nigdy nie przyszedł niedĽwiadek. Raz wpadł klałn, ale zaraz sobie poszedł. Ja wam ludzie zazdroszczę!!

A porwali was kiedy¶ kosmici?? I jak to wygl±da?? Co trzeba zrobić, żeby porwali?? Słyszałem, że gapić się przez teleskop! To prawda??

Tak moj± porwali kosmici przylazi mi niedzwiadek i ten el bandito klaun tez ale kostucha???NIGDY!!!

IgaAnne 26.10.2007 19:47

Odp: choroba

Cytat:

Napisał anka.82
Witam wszystkich,
czy ktos moglby mi poradzic co zrobic, jesli moja rodzinka zachorowala, dzieci padaja mi jak muchy, juz trojka nie zyje, czwarte dziecko jest chore, kaszle, kicha, a ostatnio dwoch doroslycj sie zarazilo. Nie mam pojecia co robic, czy ktos mial taka sytuacje? Czy ktos wie, co zrobic? Kostucha wcale nie przychodzi, dziecko sie przewrocilo i umarlo, wyskoczyl tylko napis z kondolencjami
Prosze, pomozcie!

Co¶ słyszałam, ze w takim wypadku musisz zrobić BIAŁY eliksir na stole alchemika (dochodzi w ¦wiatowym Życiu). Podobno ten eliksir normalnie jest zablokowany, można go zrobić tylko wtedy, gdy kto¶ już zachorował na chorobę ¶winki morskiej, czy jako¶ tak.
Dowiedziałam się o tym, dzięki cudownemu postowi Vingi z SC.
A! I JESZCZE JEDNO! Ten eliksir może zostać stworzony pod warunkiem, że będzie gdziekolwiek w domu wisiał obraz smutnej ¶winki morskiej, czy jako¶ tak.
Cytat:

Napisał Chmelcor
Oznacza to, ze kostucha przychodzila, poniewaz mialas gdzies na dworze lampki "Jack-o-Lanterns". Nie wiem jak sie nazywaja po polsku ale chyba podobnie jakos.
Usun lampki a kostucha nie bedzie przychodzic.

Jest tu mowa o lampach "dyniach" na halloween.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:54.