TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   EA rozdaje the sims 2 + dodatki na originie (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=67007)

Daisy 25.07.2014 15:35

Odp: EA rozdaje the sims 2 + dodatki na originie

Cytat:

Napisał marek0014 (Post 1824479)
A ja mam z tą grą problem
przy tworzeniu nowego sima wyskakuje komunikat "działanie programu zostało zakłócone aplikacja zostanie zamknięta"
grę przeinstalowywałem nic nie pomogło

Mam to samo:( Jeszcze nie przeinstalowałam, ale wyłączałam wszystkie procesy działające w tle i to też nic nie dało. Sama gra uruchamia mi się niecałą minutę, wchodzę w miasto - wszystko ok, daję tworzenie sima i za pierwszym razem doszłam do wybierania fryzury, potem kilka razy nawet nie do tego. Zmniejszyłam opcje grafiki w grze na najniższe, pomogło na tyle że stworzyłam całego sima a jak chciałam go zapisać wywaliło mnie do pulpitu i znów ta sama informacja, i tak ze 3 razy.
Probowałam w 2 różnych miastach i próbowałam wejść w istniejącą rodzinę żeby ominąć tworzenie sima - również to samo:(

Cytat:

Napisał Tenebris (Post 1824476)
Czy wy też dostaliście "The Sims 3: Pokolenia" do pobrania w prezencie? :P

Nie, ale zazdroszczę Ci:D

marek0014 25.07.2014 15:45

Cytat:

Napisał Daisy (Post 1824512)
Mam to samo:( Jeszcze nie przeinstalowałam, ale wyłączałam wszystkie procesy działające w tle i to też nic nie dało. Sama gra uruchamia mi się niecałą minutę, wchodzę w miasto - wszystko ok, daję tworzenie sima i za pierwszym razem doszłam do wybierania fryzury, potem kilka razy nawet nie do tego. Zmniejszyłam opcje grafiki w grze na najniższe, pomogło na tyle że stworzyłam całego sima a jak chciałam go zapisać wywaliło mnie do pulpitu i znów ta sama informacja, i tak ze 3 razy.
Probowałam w 2 różnych miastach i próbowałam wejść w istniejącą rodzinę żeby ominąć tworzenie sima - również to samo:(

Nie, ale zazdroszczę Ci:D

naprawiłem ten problem
jeżeli masz laptopa to w opcjach nvidi przełącz grafikę zintegrowaną na dedykowaną

lizzielovesit 27.07.2014 17:32

Koleżanka mi linka podesłała, fajne :) Już się ściąga.

W TS2 już dawnooo nie grałam, zamierzałam płyty sprzedać, ale taka oferta, no cóż, instaluję, a płyty może kiedyś uda się sprzedać :rolleyes:

Tenebris 28.07.2014 21:13

No to tylko ja dostałam te "Pokolenia"? A tak swoją drogą to dziwne bo prawie każdy ma problem z Ultimate Collection nawet jak mają dobre komputery, a ja mam netbooka z Windows 7 Starter i mi wszystko pięknie działa :P. Żadnych błędów z "Aplikacją..." i wgl..

Filleable 28.07.2014 22:39

Również nie mam błędów. Jedyne co, to długi czas wczytywania jeszcze w ekranie startowym. Myślałam, że to problem, bo wtedy w menedżerze zadań jest napisane "brak odpowiedzi" dla aplikacji simsowej, jednak mimo wszystko po dłuższym czasie się ładuje. Jestem zadowolona z UC, mimo że brakowało mi jedynie CW i kilku akcesoriów. :)

Tenebris 29.07.2014 12:18

Filleable myślę, że to długie wczytywanie się ekranu startowego jest tylko w tych kilku pierwszych uruchomieniach gry i powinno się za każdym razem szybciej ładować (u mnie tak jest :)).

koloryczerni 03.08.2014 23:19

Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:

Napisał Kasztanek (Post 1824075)
Weee! Juz pobrałem Ultimate Collection z Origina. :) Mam nadzieję, że kiedyś EA zrobi podobną promocję na jedynkę :)

Jeśli masz mody w plikach o rozszerzeniu *.SIMS2PACK musisz je najpierw powiązać w Windowsie z PackageInstaller.exe (u mnie - D:\Origin\The Sims 2 Ultimate Collection\Fun with Pets\SP9\CSBin). Wersja z Origin (w przeciwieństwie do wersji "płytkowej") nie robi tego przy instalacji, trzeba to powiązać to ręcznie.

Stare zapisy działają bez problemu.

edit: Przesunęłam pytanie o radę do działu "problemy z grą"

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:32.