![]() |
|
Odp: Pytania i odpowiedzi
czy da się skombinować aby bliźniaki mojej simki były chłopcem i dziewczynką?
|
Od paru ładnych lat grania zdarzyło mi się to raz. Ale jeśli jest sposób, to z chęcią poznam ;>
|
Jak kiedyś moja simka zaszła w ciążę to dzień przed porodem zapisywałam grę i kazałam jej zjeść po kolei 3 jabłka, po tym 3 arbuzy i na końcu jeszcze jedno jabłko (w tej kolejności). Później omijałam wszelkie dania z tymi owocami. Nie miałam nagrody życiowej o płodności, więc od początku ciąży w całym domu puściłam piosenki dla dzieci (prawie w każdym pokoju;)) i kazałam jej ślęczeć przed TV i oglądać kreskówki. Robiłam tak w trzech różnych rodzinach i za każdym razem od razu rodziły mi się bliźniaki różnej płci. Nie wiem, czy jest między tym wszystkim jakaś faktyczna zależność, ale piszę czego doświadczyłam :P
|
Wiecie może, gdzie w plikach gry znaleźć rodzinki z biblioteki rodzin? Będę reinstalować grę i chciałabym po uruchomieniu móc wrzucić je z powrotem (zwłaszcza, że część mam z domami, gdzie mam te rzadkie zdobycze). Ewentualnie jaka jest nazwa tego pliku, bo po nazwiskach rodzin nie mogę tego znaleźć...
Podobnie nie wiem gdzie znaleźć parcele (publiczne, z budynkami) z biblioteki - i w grze i w Narzędzie Stwórz Świat. Bardzo proszę o pomoc, bądź informacje, że tego się nie znajdzie, bo EA zagrzebało to w plikach, które lepiej nie ruszać... Ewentualnie jak te rodziny (w całości, nie pojedyncze simy) i parcele wyeksmitować z gry, bym mogła je potem wrzucić do świeżo zainstalowanej gry. Mam wszystko do Zwierzaków, po reinstalce będę mieć więcej dodatków. |
Witam! Mam Simkę, która jest właścicielką wozu cygańskiego, gdyż wykupiła wszystkie udziały. Owa Simka mieszka Appaloosa Plains, ale mam w planach przeprowadzić ją z rodziną do Moonlight Falls. Stąd moje pytanie... Czy przeprowadzając się do innego miasta moja Simka zachowa prawa do udziałów w wozie cygańskim? Czy będzie mogła dalej pobierać zyski z tego miejsca w Moonlight Falls? Czy też mam sprzedać udziały jeszcze w Appaloosa i ponownie je kupić w Moonlight? Proszę o odpowiedź, ponieważ niepozorny wóz cygański jest wart ok. 17 000 simoleonów... Z góry dziękuję i pozdrawiam. D_S
|
Będąc w MF nie ma szans, żeby zarabiała kasę z posiadłości w AP. Wszystko będziesz musiał zakupić od nowa
|
Z tym, że to nie jest posiadłość, ale sam "obiekt publiczny". Nie wykupiłem parceli wraz z wozem cygańskim, tylko same udziały w nim, a parcela, na której stoi nadal jest publiczna. To czy wóz cygański w MF nie jest taki sam, jak w AP? Czyli te udziały nie przechodzą z miasta do miasta?
|
Cytat:
Po przeprowadzce wszystkie powiązania z Appaloosa Plains: udziały, kontakty, praca, wszystko to zostanie usunięte. I nie ma znaczenia, że ten wóz w MF jest taki sam |
Takie pytanko, nie wiem, czy w odpowiednim dziale.
Dawno nie grałem w Simsy i zakładając, że będę chciał sobie pograć, ale z nowym dodatkiem to, który będzie najlepszy z tych 3: ZG, NZTŚ, CPR ? |
Jeśli chodzi ci o zwykłą rozgrywkę to zdecydowanie polecam CPR, chyba najlepszy dodatek trójki. NZTŚ jest dla tych, co to lubią się pobawić w magię i takie tam, a ZG nigdy mi się specjalnie nie podobało i nie polecam w tym przypadku..
|
Zgadzam się, zdecydowanie CPR, nie ma możliwości by pogoda się znudziła tak jak w przypadku magii i karier z ZG. Efekty graficzne są na wysokim poziomie. A jeśli masz taką możliwość to po CPR dokup ZG bo też dużo wnosi do gry.
|
Witam, jestem początkującym graczem, także z góry proszę o wyrozumiałość ;-). Simsy 3 wraz z dodatkami posiadam od kilku dni. Stworzyłam sobie simkę, która żyje w Sunset i staram się nią grać. W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy można przeprowadzić się do innego miasta, jak tak to w jaki sposób ? 2. Gdzieś na forum wyczytałam, że można eksmitować simów z ich mieszkania i się tam wprowadzic, jak ? 3. Skąd się bierze ubrania i fryzury ? Ja mam ich trochę, ale jak przeglądam to forum to nie mam tak fajnych jak Wy. Dziękuję za odpowiedzi |
@up
1. Wchodzisz w edycję miasta, klikasz na dom wybranej rodziny a następnie na "zapisz kopię w bibliotece" (patrz na takie małe ikonki pod zdjęciem rodziny). Możesz zapisać rodzinę z domem lub bez. Pojawi się ona na samym dole ekranu. Później włączasz od nowa grę w wybranym mieście, wchodzisz ponownie w edycję miasta i tam masz zapisaną swoją rodzinkę. Teraz klikasz na "umieść kopię" i umieszczasz ja w jakiejś chatce lub na parceli i już. 2. Znów wchodzisz w edycję miasta, klikasz na rodzinę i tam będzie opcja "eksmituj" zaraz po lewej stronie (znów w tych małych ikonkach). Klikasz OK i wtedy chatka opustoszeje a ty możesz tam przeprowadzić kogo chcesz. 3. Większość forumowiczów pobiera różne dodatki z internetu, wystarczy trochę poszukać. Tu konkretnych stron nie podam, bo nie korzystam;) No i może niektóre ubrania i fryzury mogą pochodzić z dodatków i akcesoriów, których nie posiadasz.. |
Czy można usunąć zdjęcia z folderu FeaturedItems?
|
Violet - oczywiście, że można. Jest to nawet wskazane.
|
Dzięki wielkie :D
|
Dziękuje za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, otóż moja simka ma życiowe pragnienie mieć piątkę dzieci i wychować je do wieku nastolatków. Jej mąż poznany gdzieś na mieście też ma takie samo pragnienie. No więc nie tracąc czasu pobrali się i najpierw urodził się syn a potem trojaczki trzy dziewczynki. I mam następujące pytania w związku z tym
1. Czy jak te dzieci dorosna to gdzieś się wyprowadza tak żebym nie musiała nimi grać bo w tej chwili tylko zajmuje się tymi dziećmi i na nic już mi czasu nie starcza i wkurza mnie to a jeszcze mnie podkusilo kota zaadaptować to już wogóle masakra. 2. Do wypełnienia pragnienia brakuje mi jeszcze jednego dziecka ale mimo usilnych staran moich simon i zakupienia wzmożonej płodności semka nie zachodzi w ciążę dlaczego ? 3. Mam w życzenie żeby romansować z kimś innym i tak się zastanawiam czy może z nim by to dziecko mieć ale czy to wogóle możliwe ? 4. Jest coś takiego jak atak zombie co to jest i co trzeba robić wtedy bo jak plikami na zombi to wyskakuje brak interakcji. 5. Na forum wyczytalam że jest jakiś kod na pieniądze dodatkowo a w związku z tym że z forsa krucho bto czy mogę go użyć i jak to się robi ? Z góry dziękuje za wyrozumiałość i odpowiedzi |
@dosia
1. Możesz je wyprowadzić za pomocą telefonu. Istnieje opcja, by przeprowadzić je do jakiegoś domu lub pustej parceli lub po prostu wyrzucić, a dom przydzieli im gra. Możesz tez podzielić rodzinę w edycji miasta. 2. A masz jeszcze jakieś zwierzęta? Istnieje pewien limit miejsc w rodzinach (8 simów, a jak są zwierzęta to jeszcze inaczej się to liczy) Spróbuj może pozbyć się kota.. Nie jestem pewna, czy to nie przez niego nie chce ci się urodzić kolejny sim. 3. Simka oczywiście, że może zajść w ciążę z innym simem. Mówiłaś jednak, że jej mąż ma to samo pragnienie i wydaje mi się, że musi nie tylko wychować to dziecko, ale też być jego biologicznym rodzicem, aby pragnienie to uznało. 4. Kiedy zombie cię atakują, to jedyne co zyskują to napad śmiechu, albo krzyk strachu atakowanego. Sądziłam, że mogą poprzez atak zamieniać w zombie, ale mimo moich usilnych starań nigdy nic takiego nie miało miejsca.. Czarodzieje mogą ich czarować, a zaklęcie słoneczne leczy ich z tej zombifikacji. 5. Wciskasz jednocześnie CTRL+SHIFT+C a następnie w pasku u góry wpisujesz kod: motherlode. Daje ci on jednorazowo 50 tys. simoleonów. Oczywiście, że możesz go użyć;) Proszę bardzo:D |
Nie musi rodzić tych dzieci wystarczy jak z mężem adoptują po kolei 5 dzieci i one wyrosną na nastolatków, to wtedy pragnienie się spełni.
a ja mam jeszcze pytanie, wstawiłam nowy domek, wiadomo ze skrzynką pocztową, ale pojawia się bląd, jak moje ludziki ida odebrać pocztę to zaraz odskakują i nic nie moga zrobić z tą skrzynką, czy jest jakiś kod na reset skrzynki, a może wiadomo jak wymienić na nowa? |
Witam kolejny raz. Dziękuję za podpowiedzi wiele mi to wyjaśniło. Ale mam oczywiście kolejne pytanie. Otóż moja simka urodziła tą piątkę dzieci ( to piąte po wyeksmitowaniu kota ). W sumie 4 dziewczynki i chłopca. No i nie byłby to facet żeby nie było z nim problemów. Był nastolatkiem i lubił łowić no więc myślałam go nad ten staw gdzie łowił kilka ryb ale już do domu nie wrócił. Jego zdjęcie zniknęło z moich aktywnych simow. Mam go w drzewie genealogicznym i tam foto jest kolorowe czyli jak się domyślam żyje tylko gdzie ? Nie mogę zadzwonić do niego a na mieście też się nie kręci. Aha i ten komunikat z boku strony się pojawił po tym jak zniknął że postanowił nie wracać do domu czy coś w tym stylu. Gdzie on może być ?
|
Szczerze mówiąc nie sądziłam, że coś takiego jest możliwe, ale jaja;) Nie można do niego zadzwonić, bo nie ma go w kontaktach, czy jest, ale ma przyciemnione pole?
|
Mnie się stało coś podobnego ;_; Mnie pomógł jedynie backup :D Na szczęście zawsze po skończeniu grania zawsze kopiuje najnowszy zapis ;D
Btw. kedziorek92 Twoja sygnatura < 33 |
Nie mam go w kontaktach bo wpadłam na pomysł żeby zadzwonić i zwabic gowniarza, ale nic z tego. Chciałam też na czacie z nim pogadać i też go nie ma w kontaktach. Jego foto jest tylko w drzewie genealogicznym i nie jest normalne kolorowe. Jak go odzyskać jest jakiś sposób ?
Miało być jest normalne i kolorowe. Przepraszam za błąd. @CH: używaj funkcji edytuj! |
Wyjdź z gry bez zapisu.. Inaczej go chyba nie odzyskasz. To tak, jak maxisowe rodzinki, wprowadzają się i wyprowadzają i nie wiadomo co się z nimi dzieje. Ale ta twoja sytuacja, to jest naprawdę dziwne..
Ah, i nie pisz posta pod postem, wystarczy edytować:) @lazuryt00 dzięki;) |
Witam, dziękuję za odpowiedzi i poprawienie moich dwóch ostatnich postów. W związku z tym, że jestem świeżym graczem mam jeszcze kilka pytań. Otóż jeżeli chodzi o tego sima, który zaginął to jak włączam grę i jest ten obrazek z nazwą rodziny i wszystkimi simami ( jak gra się ładuje ) to mój "uciekinier" jest na tym zdjęciu. Dodatkowo pojawił się dodatkowy problem jak domyślam się związany z tym zaginionym. Kiedy moja simka (matka) naciska opcję w telefonie podróżuj, to jest ona niedostępna i pojawia się komunikat że niektóre dorosłe simy są już w podróży, no i nie mogę spełnić jej życzenia i wysłać jej do Francji. Czy jest jakiś sposób żeby to rozwiązać ? Poza tym gra mi się czasami trochę tnie i nie wiem z czym to może być związane ? I ciekawi mnie co będzie jak zaginiony umrze, czy rodzina będzie go opłakiwała tak jak swego ojca i męża?
|
A zalezy ci BARDZO na tym simie? :D
Nie wiem czy by się udało, ale można by było np. w edycji miasta rozdzielić ich, wyeksmitować uciekiniera i gotowe! :D Nie wiem tylko czy by się to udało, ale ok xd |
Może też inaczej.. Wejdź w edycję miasta, kliknij na swoja rodzinę i zaznacz opcję zapisz w bibliotece (bez domu). Następnie usuń ją z okolicy i wprowadź do tej chatki z dolnej listy tę rodzinę, którą kazałam ci zapisać. Później zaznacz ją jako aktywną rodzinę i graj. Simy powinny mieć listę kontaktów, pracę, szkołę w porządku, tylko ten jeden sim powinien im zniknąć.. Nigdy tego nie praktykowałam, ale sądzę, że w ten sposób pozbędziesz się tego widma ;) Oczywiście wcześniej zapisz, tak na wszelki wypadek..
|
Radziłabym skopiować też buckup'a, tak na wszelki wypadek :D No, przynajmniej ja zawsze gdy eksperymentuje tak robię xd
|
@up A nie lepiej skopiować główny zapis?
@down przepraszam.. taki charakter ;) |
@Up ... no też można... czepiasz się szczegółów! :<
|
Do tej pory nikt mi nie odpowiedzial odnosnie skrzynki pocztowej, czy mozna ja resetowac albo dodac nowa, czy jest jakis kod?
|
Jeśli chodzi o skrzynkę pocztową:
- nie ma kodu do resetowania. Do tego trzeba mieć moda np. Master Controller (u mnie pomógł na podobny błąd z teleskopem) Mod pobieramy stąd http://nraas.wikispaces.com/MasterController - można zrobić inaczej. Nie gwarantuję efektu, bo nigdy nie próbowałam. Skopiuj w bezpieczne miejsce folder Sims 3. Wejdź do gry. Otwórz konsolę kodów (ctrl+shift+c). Wpisz testingcheatsenabled true. Kliknij na skrzynkę wciskając jednocześnie ctrl+shift. Wybierz usuń. Zapisz grę i wyjdź. Po ponownym uruchomieniu gry skrzynka powinna pojawić się na parceli. Warunek - skrzynka powinna być pusta. Sposób wzięty z tsr http://www.thesimsresource.com/downl...s3/id/1114600/ - jest to sposób na instalowanie innych skrzynek, ale nadaje się też do usunięcia i ponownego postawienia skrzynki. jakby coś źle poszło i gra się całkiem popsuła, usuń katalog Sims 3 i wklej ten, który zachowałaś w bezpiecznym miejscu. |
Dziekuje bardzo, czyli w sumie moge ja usunac w to miejsce wstawic nowa jakas inna nie domyslna z gry, tylko zaraz zapisac i wyjsc, nie grac bez skrzynki
swietnie i tak mi sie nigdy nie podobala :) |
chcialabym sobie zbudowac dom gdzie na okolo okien by bylo takie kolorowe obramowanie, wiecie takie jak bardzo czesto sa na okolo okien. wklejam link jakby ktos nie wiedzial i co mi chodzi http://forum.muratordom.pl/showthread.php?174986.
jak takie cos zrobic? spotkal sie kyos z czyms takim dk pobtania? lub jak tego szukav? |
Uwielbiam Bridgeport, ale niesamowicie nierówna ziemia coraz bardziej mnie irytuje - cudem jest postawienie większej parceli w normalnej pozycji. Stąd moje pytanie - czy mogę jakoś edytować otoczenie, żeby wyrównać tę nieszczęsną ziemię?
|
Może, jak masz Po Zmroku i Narzędzie Stwórz Świat, będziesz miała pustą mapkę Bridgeport?
Ja z Narzędzia korzystałam przed zainstalowaniem Po Zmroku i miałam puste Sunset Valley i Riwerview (za wszelkie literówki przepraszam), ale miast wakacyjnych (WP było zainstalowane) nie miałam, dlatego w pierwszym zdaniu napisałam 'może'. Spróbować nie zaszkodzi, a jakbyś miała, to byś spokojnie mogła teren wyrównać, a następnie wrzucić budynki z BP :) |
Mam Po Zmroku, ale z tego co wyczytałam na temat Stwórz Świat wynika, że puste są do dyspozycji tylko właśnie Sunset Valley i Riverview :(
|
@Beep Możesz w CAW otworzyć inne miasta. Klikasz w tym programie na plik, otwórz i wskazujesz ścieżkę
"C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Po zmroku\GameData\Shared\NonPackaged\Worlds" w niej jest plik BP |
Dziękuję, rozejrzę się w tym programie.
Ale mimo wszystko to będzie tylko edytowalna kopia Bridgeport, prawda? Musiałabym przenieść moich simów do nowego otoczenia (o ile się da). |
Jeżeli Simy mieszczą ci się w jednej rodzince, to przeniesiesz je do nowej okolicy bez problemów. Jeżeli nie mieszczą ci się - stracisz powiązania rodzinne. Co prawda są mody od budowy genealogii, ale ja się osobiście tym nie bawiłam.
|
to raczej pytanie natury ciekawości niż problemu bo u mnie w trybie kupowania nie ma kaczuszki do kapieli dopiero w spożywczaku była ma to jakiś związek z miastem w którym gram?
miasto:starligh Shores [sry jeśli zle napisałęm] nie mam z tym problemu poprostu jestem ciekawy |
wydaje mi sie, ze nie ma jej ogolnie w trybie kupowania, jedynie wlasnie w spozywczym (tak samo jak plyn do kapieli), ewentualnie mozesz ja znalezc jak jestes detektywem/dziennikarzem/policjantem i grzebiesz w czyims smietniku w poszukiwaniu jakis dowodow, czy materialu do raportow/artykulow :)
|
Cytat:
|
@up jak polozysz płyn na wannie/wannie z prysznicem dojdzie interakcja "weź kąpiel z babelkami" dzięki niej sim otrzyma nastrojnik
|
Cytat:
|
Mój sim czuł miętę do dziewczyny w szkole, później w ogóle nie utrzymywał z nią kontaktu, a tu nagle kilkadziesiąt dni simowych później jego obecna dziewczyna oskarżyła go o zdradę :D I tu moje pytanie - czy da się to jakoś naprawić? Kiedy za trzy dni zniknie ten nastrójnik ze zdradą, przestaną być w związku - tak przynajmniej było w moich innych rodzinach. Nie chce mi się budować tego związku od nowa, ale także staram się grać bez kodów, także mam nadzieję, że jest jakiś sposób na naprawienie tego związku zanim minie nastrójnik.
|
Cytat:
|
To było dawno temu, i nie byli w związku, byli tylko sobą zauroczeni ;) Zapomniałam, że boolprop (:P) potrafi usuwać nastrójniki, więc tak zrobię, i zobaczymy jak to dalej wyjdzie.
|
Cytat:
powodzenia! |
Jak zrobić taką ukośną ścianę jak na zdjęciu?
http://2.bp.blogspot.com/-MDLxF4UXCQ...eenshot-21.jpg |
Zna ktos moze sposob aby pomalowac sufit rowniez w malych pomieszczeniach? Kiedy pomieszczenie jest zbyt male to kamera nie lapie mi i nie siega az do sufitu, dlatego nie moge tam go zrobic, zazwyczaj wtedy kamera wchodzi mi w sciane.
Tzn teoretycznie da sie chyba zrobic to, kiedy na drugim pieptrze jeszcze nie mamy podlogi, to zamiast jej robimy sufit, a moze sie myle... No ale mam juz drugie pietro i podloge na nim i chce pomalowac sufit kierujac kamere od dolu. Nie wiem, mam nadzieje, ze ktos to zrozumie. :D |
Może spróbuj wcisnąć Tab?
|
No tab w trybie budowy/kupowania nie dziala.. :/
|
Może, jeśli oczywiście się da, usuń jedną ze ścian, pomaluj wszędzie sufit, postaw nową ścianę i pomaluj sufit drugi raz w tym większym pomieszczeniu?
|
A czy ktoś ma problem z cechą kleptoman? Ostatnio mój sim z tą cechą nie mógł kraść, jednak po wyjściu z gry i ponownym uruchomieniu mogłem już kazać mu ukraść, no i wybrałem mu tą opcję, aż wyczerpał limit dziennego złodziejstwa. Po tym limicie opcja żeby coś ukraść po prostu była podświetlona na szaro. Po chwili całkiem znikła i znowu nie mogę nic kraść. Po rozpoczęciu nowej gry, w nowym mieście i nowym simem też z cechą kleptoman ponownie ta opcja zniknęła i już nie ma jej w ogóle. Ma ktoś tak, znacie rozwiązanie problemu?
|
Co do sufitu wystarczy obniżyć ściany. Wtedy można malować z sąsiedniego pomieszczenia.
|
Hallgerd dziekuje! Faktycznie to dziala. Nie wpadlam na to, zawsze gram z uniesionymi scianami. :)
|
ktoś mi powie jak sie czysci cache? :)
|
@Alexis wchodzisz w Dokumenty, EA , The sims 3. Musisz usunąć pliki o nazwach:
CASPartCache.package compositorCache.package scriptCache.package simCompositorCache.package |
dziękuję :)
|
Jak na tsr sprawdzić, czy dany obiekt jest w package czy sims3pack?
|
na TSR wszystko jest w formacie .sims3pack
|
Nie wiem czy ktoś już miał taką sytuacje, nie chce mi się przeglądać 400 stron. Gdy mojej simce wybiło 91 dni przyszedł po nią Mroczny Kosiarz, jako iż była z psem który mieszka u mnie na najlepszego przyjaciela na zawsze poszedł on ją opłakiwać. Nagle w lewym górnym roku pojawił mi się kwadracik " Czekaj na ożywienie" i wyświetlił się komunikat, że pies Luna uratował moją Simkę Amelia przed śmiercią. Wróciła ona do życia, chociaż na kilka chwil zniknęła już z otoczenia. Przed śmiercią miała emeryturę, teraz jej nie ma, nadal żyje już 2 simowe dni. Czy komuś już zdarzyła się taka sytuacja? I kiedy mój Sim naprawdę odejdzie ?;>
|
Dwa następne pytanka ;)
1. Czy nie będzie błędów jak zrobię, że młoda dorosła jest w ciąży,i kodem zmienię ją w nastolatkę? 2.Czy jak będzie ciężarna simka, wpisze kodzik, i zmienię jej ciuchy w CAS'ie, nie będzie błędów? Trochę głupie pytania, wiem. |
@Raspberry, nie da się testingiem edytować ciężarnej w CAS. można to zrobić modem. Jeśli modem zmienisz ubrania ciężarnej nic się nie stanie. Robiłam to wiele razy i za żadnym razem nie było błędów
|
Wystarczy ten mod od Nraasa, który umożliwia przejście do CASa?
|
mam pytanko ,jak buduje basen i chce zrobic z zaokraglonymi bokami to jak odwrocic budowanie ,zeby zrobic koło ?
|
@soley możesz wszystko obracać klawiszami . i , (przecinek i kropka)
|
dzieki serdeczne :)
|
mam pytanie, może śmieszne ale o co chodzi z tymi pozami simów ? czy jak się pobiera te pozy, to simowie przybierają te pozy sami czy trzeba im kazać ? bo jak kazać to bez sensu i zastanawiam się czy się w to bawić czy nie. zależy właśnie od tego czy sami simowie to robią czy trzeba im kazać
|
Jaki trzeba mieć komputer aby móc grać z 6 dodatkami na średnich ustawieniach?
|
Beata - z tego co się orientuję, to jednak trzeba im kazać. Przy okazji ściągania póz, powinnaś przy okazji sobie znaleźć 'instrukcję obsługi'.
|
Nie wiem czy było już to pytanie.
Pokazało mi się że muszę zapłacić rachunki. Więc wróciłam do domu i klikam na skrzynkę a tam że nie mam rachunków. Co zrobić żeby zapłacić rachunki:| |
Na tym okienku dostępny jest przycisk "Zapłać rachunki teraz", wystarczy kliknąć i same się płacą, nie trzeba chodzić do skrzynki i wyciągac listów.
Pewnie z rozpędu kliknęłaś i nie zauważyłaś :) |
Masz racje chyba kliknęłam:)
Dzięki:) Edit: Mam kolejne pytanie:D Nie wiem czy było już zadawane. Moja simka zakochała się w pewnym panu. Teraz są mężem i żoną. Pytanie: Co zrobić by jeden sim wprowadził się do drugiego? |
Cytat:
|
Ale to dziwne, że w ramach ślubu nie przeprowadziło się jedno do drugiego.
"Zaproponuj wprowadzenie się" jest w przyjacielskich relacjach. |
W romantycznych, lub przyjacielskich powinna być opcja 'Zaproponuj wprowadzenie się'. Jesli to nie podziała, to możesz sima przenieść przez edycję miasta.
|
Witam, czy ktoś wie gdzie się zapisują zmodyfikowane przez nas przedmioty? np ubrania, meble itd, powiedzmy, ze sukienka oryginalnie jest z tkaniny niebieskiej a ja ją zmieniam na skórę czarną, gdzie ta zmodyfikowana część się zapisuje? Do jakiego folderu?
|
Ale chodzi ci o to, że zapisujesz modyfikację, a potem klikasz 'opublikuj'? Bo jeśli tak, to powinny być w folderze exports (mogłam zrobić literówkę), tam przynajmniej znajduję swoje parcele 'opublikowane'. Bo samo zapisanie modyfikacji nie sprawi, że ona się gdzieś fizycznie pojawi na dysku.
|
Chodzi mi o zmodyfikowane przedmioty, dopisane do tych ktore istnieja. Mam spodniczke w kwiatki z EA a chce miec w paski, zmieniam i zapisuje jako dodatkowa i za kazdym razem jak wejde w ubior ona tam bedzie, to musi sie gdzies zapisywac, bo po formacie c i wgraniu na nowo wszystkich dodatkow po kolei i wklejeniu cache sprzed formata, pokazuje mi sie wszystko co mialam wczesniej, kazdy ciuch czy mebel, ale nie ich zmodyfikowane wersje, obok tych standardowych nie ma, gdzie jest ten folder w ktorym to sie zapisuje, zebym mogla skopiowac i wkleic z powrotem?
|
Ja mam pytanie odnośnie tego czy jak odinstaluje dodatek z simsów to później wszystko działa okej? Czy może trzeba instalować wszystko od początku? Dodam, że wszystkie simsy mam ściągnięte.
|
Nie, wszystko powinno działać sprawnie, nie będziesz miała tylko ubrań, mebli i opcji które ten dodatek wnosił :) A jeśli to WP to najpierw spójrz, żeby twoja rodzinka nie była przypadkiem w podróży
|
Ok, dzięki. Właśnie chciałam odinstalować WP :P A co z tymi rzeczami z tego dodatku, które np. kupiłam w jakiejś rodzinie? Znikną?;)
|
Mile, podejrzewam, że wszelkie modyfikacje jeśli będziesz chciała je pozostawić, będziesz musiała eksportować niestety.
|
Cytat:
|
Przez pomyłkę usunęłam w Bridgeport szpital. Niestety w edycji miasta nie można wstawić :( Wiecie czy można go jakoś przywrócić? bo moja simka za kilka dni będzie rodzić, więc dobrze byłoby gdyby normalnie urodziła :D
|
Może nie możesz ustawić, bo się zmienił charakter parceli, na np. 'zakaz odwiedzin'? W edycji miasta powinieneś móc kupować na parceli publicznej i tak wstawić szpital. Ewentualnie może masz nierówny teren?
Mile - widać, nie jest to w cache zapisane. Ja bym ci raczej kazała kliknąć na 'opublikuj' i poszukać w folderze 'exports', albo w pochodnym. |
Nie mogę go dodać, ponieważ nie ma go w ogóle do wstawienia w edycji miasta..
|
A może.. Wejdź na działkę na której usunęłaś szpital, i tryb budowania > obiekty publiczne. (mniej więcej po prawej stronie) i wejdź w zakładkę z budynkami. Może to pomoże..
|
Cytat:
Dzięki, podziałało :) |
ej ludzie jak będe miał rodzine:2 dorosłych simów płci żeńskiej i męskiej ich nastoletnia córka i niemowlak urodzony przez simke.Jak uśmierce dorosłych i zostanie nastolatka i niemowlak to zabierze mi ich opieka społeczna?
|
Wtedy skończy się gra i będziesz musiał wybrać nową rodzinę, bo nastolatka i niemowlak nie mogą mieszkać bez dorosłych.. Chyba, że jest jakiś mod na to
|
up.więc na necie kłamali jak pisali że nastolatek się może zając dzieckiem.......chciałem się upewnić już ich starych uśmierciłem....ach te EA
|
Ale koniem samym można grać...? Ostatnio simka mi spłonęła i został tylko jej koń na parceli. A gra w najlepsze szła...
|
naniko jak koń będzie np.osamotniony zabierze go opieka społeczna.A co do mojego problemu,nie macie wrażenia że EA nie chce dodać ciemnych stron życia do gry?
|
Pixidixxi - to samo ci radziłam :P
Wrogar - jak ja dawno temu o to zapytałam, to usłyszałam, że mogą, bo chyba w AP jest taka rodzinka. Mnie simka umarła w wypadku, zostawiła po sobie nastolatkę i duże dziecko, a gra i tak się skończyła. Trochę to dziwne, bo przecież nastolatki mogą w Simsach pracować, więc teoretycznie i utrzymywać się powinni. |
ginsei-w AP ten z tej rodzinki to nie nastolatek,a młody dorosły.Opieka społeczna mi nie zabrała nastolatki i niemowalaka zwyciestwo! :D
|
Z tego co kojarzę, to na pewno była to nastolatka... możliwe, że pamięć ulotna itd, możliwe nawet, że to nie AP było ;)
Jak to zrobiłeś? |
Cytat:
|
jak zabić szybko zabić sima? tak bez postarzania. chcę żeby w drzewie genealogicznym byli jako zmarli.
|
up.możesz:utopić go.spalić,poraźić prądem,zagłodzić,sprawić by przekleła go mumia [wp],zrzucic na niego meteor [kariera],nie zaspokajac pragnienia [wampry PZ],zamrozić [cpr],rzucic na niego skill nawiedzenia [nztś],stransmutować [ntzś]WEPCHAĆ fasolke żelka [ntzś]kazać mu zrobić sztuczkę ''znikające pódło''[zg],zrobić z niego zrzęde[uniwersiti live dodatek jescze nie wydany],zmusić do protestu przeciw śmierci [taki sam dodatek co wcześniej]jeśli o to chodzi
|
Cytat:
|
Który dodatek do Simsów 3 jest lepszy - Kariera czy Zostań Gwiazdą? Bo chciałbym żeby mój Sim miał możliwość wybrania kariery rapera - o ile to możliwe.
|
@up Ja osobiście bardziej preferuję Karierę, dochodzą całkiem fajne zawody (strażak (jak da mnie najlepsza "otwarta" kariera), detektyw, łowca duchów, projektant mody itd.), w ZG dochodzą trzy kariery: akrobata, piosenkarz i magik oraz jest mnóstwo rozrywkowych mebli.. Więcej o tych dodatkach możesz wyczytać w odpowiednich tematach, każdy lubi coś innego :)
A co do kariery rapera, to nie ma takiej, możesz mieć sima piosenkarza i przebrać go w inne ciuchy ale niestety nie zacznie rapować ;) |
Dzięki:) To chyba wezmę karierę, ale najpierw poczytam te tematy i może jakieś recki.
|
Czy ktoś wie jak dokładnie działa fontanna młodości z Hidden Springs? Okazało się, że simy mogą ją kupić za niezłą sumkę, więc przyoszczędziłam i postawiłam w ogrodzie. Dorosły sim najpierw poprosił o młodość (pojawiła się informacja, że prośba nie została wysłuchana), a potem napił się, ale nic się nie stało. Czy to działa tylko na starych simów i cofa ich do bycia dorosłymi czy na każdą grupę wiekową? I... czy to działa w ogóle?
|
Niedoczytanie :|
"prośba NIE została wysłuchana"... |
To z tym konkretnym przypadkiem wiem, o co chodziło, chce tylko wiedzieć, czy to w ogóle działa, bo od tego czasu nie miałam okazji pograć i sprawdzić.
|
Cytat:
dzięki :) |
Mam takie pytanie, tez macie cos takiego w grze, ze mozecie kogos zaprosic jako wspollokatora? ja nie mam dodatku ze studiow i taka interakcja mi sie pojawia, nawet dodalam jednego sima i on nie nalezy do rodziny ale mieszka w moim domu. Nie moge nim sterowac.
Pojawily sie tez nowe kariery, ale jak simka idzie do pracy np do miejsca dla przestepcow, jest rodzaj pracy zwiazanej ze sztuka, to wejdzie ale zaraz wyskakuje i nie moze dalej pracowac. Wiecie jak to naprawic? |
w którym dodatku dochodziła możliwość modelowania gruntu przy fundamentach?
dla sprostowania chodzi mi o to, że można manipulować wysokością gruntu bez uprzedniego usuwania fundamentu |
To chyba nie dochodziło w dodatku tylko za pomocą kodu (constrainfloorelevation false/true z tego co pamiętam :D)
|
Nie nie nie, właśnie ostatnio widziałem zdjęcie, które było albo z Na studiach albo z Rajskiej wyspy albo w jakichś nowych akcesoriach
i teraz nie jestem pewny i tak w ogóle to które otoczenie jest największe ze wszystkich, które do tej pory wyszły? |
Cholerny Vlad ta możliwość dojdzie albo z aktualizacja do rajskiej wyspy albo z dodatkiem rajska wyspa
|
Cytat:
|
mile18 może przez najnowszą aktualizację masz dostęp do tych opcji? Tylko to przychodzi mi do głowy, ja akurat mam Studenckie życie ale jeszcze nie próbowałam opcji zaproś jako współlokatora jednak pamiętam że w Dwójce Osiedlowe życie też można było to zrobić i też nie mogliśmy tym naszym współlokatorem sterować tylko mieć podgląd na to co on robi.
|
słyszałem gdzieś tutaj o upychaniu króliczych nor
o co tak dokładnie z tym chodzi i jak to sie robi? |
Odp: The Sims 3 Studenckie Życie - problemy z grą
A ja mam 2 pytania:
1.Dlaczego mi nie wchodzi na:moją stronę: wthe sims.pl? 2.dlaczego nie dam rady zmienić zwodu poprzez gazetę(kod) Odpowiedzcie |
Cytat:
-klikasz na gazetę -"Szukaj pracy" - wybierz odpowiednią karierę - potwierdź Tak wogóle, to chyba Ci się tematy pomyliły. |
no tak ale po zatwierdzeniu nie zmienia mi się wybierana kariera 9z gazety) i to pierwsze bardziej mnie zastanawia bo nie mam dostępów do:osiagnięć:
|
Oj, to nie wiem... A jak wchodzisz na tą stronę? Normalnie przez przeglądarkę, czy jakoś inaczej?
|
Cytat:
|
piszcie coś na moje pytania
|
Cytat:
Polegają one na tym, że tworzysz budynek (zwyczajnie jak byś budował dom) i wkładasz do niego dywanik (budynek nie może mieć pokoi) np. nadający cechy króliczej nory z restauracją. Parcela zmienia się na taką. Działa to w ten sposób, że wybierając opcję simem (np. jedz w środku) sim wchodzi do budynku przez drzwi i je w środku. (masło maślane) Można tak też oznaczać miejsca pracy, szkołę etc. :) Chyba o to chodzi. |
Cytat:
|
Czy ktoś wykonał to osiągnięcie "Pobudznie!?
Kupowałam kawę w kawiarni, piłam z ekspresu a nadal nic :/ |
Mamełe powinno pisać w osiągnięciach
|
Cytat:
|
A ja mam takie całkowicie laikowe pytanie: dzisiaj bawię się w końcu ze store itp. Moje pytanie: gdzie jest moja liczba Simpointsów na stronie? XD
|
Cytat:
|
Kupiłam dodatkowy dom i się przeprowadziłam, jednak teraz nie wiem jak sprzedać niechcianą posiadłość?
|
Komputer/Telefon-->Nieruchomości-->Obejrzyj nieruchomości-->Parcele prywatne i tam możesz sprzedać dodatkowe domy, które posiadasz (musisz sprawdzić nazwę/adres)
|
Jestem zmuszona przeinstalować grę.
By nie stracić dotychczasowych osiągnięć skopiowałam sobie foldery: Saves, Mods, DCBakcup, DCCache, Installed Worlds, Screenshots. Czy coś pominęłam? I czy nadal potrzebuję tych plików d3dx9_31.dll w folderach z grą? Po co one właściwie są? |
czy Wasi simowie tak robi, ze wychodza w zimie i na deszczu jesc posilek na stole postawionym na zewnatrz na tarasie? denerwuje mnie to. myslalam ze to zalezy od tego ktory stol jesr drozszy to tam jedza, ale wychodzi na to ze chyba nie, bo specjalnie postawilam dwa takie same stoly, jeden w domu drugi na tarasie. musze kasowac stol na zime!
|
Kiedy simy mają cechę 'Uwielbia przyrodę", to praktycznie zawsze wychodzą jeść na zewnątrz. Cena stołu nie ma znaczenia :)
|
moi simowie nie maja tej cechy, a i tak namietnie wychodza jesc na pole
|
Witam,
wraz ze ściągnięciem ostatniej aktualizacji pojawiła się opcja o posiadaniu dodatkowego domu. Czy są z tego jakieś korzyści? co z tym "fantem" mam zrobić? można ten fakt wykorzystać inaczej niż poza zmianą umeblowania? |
Można spać na takiej parceli, przeprowadzić się do niej. I chyba to wszystko :P
|
Łeee, a ja myślałam, że można go np. wynająć :(
|
Mam pytanie, dziecko mojego sima, które jest osobistością, zostało fałszywie oskarżone, czy da się z tym coś zrobić? Bo w przypadku dorosłych simów można było zwalić winę na innego sima, zapłacić paparazzi lub złożyć pozew, a u dziecka nie widzę takich opcji.
|
Wpisz resetSim [imię i nazwisko sima] i chyba pomoże :P
PS Tylko bez tych nawiasów xD |
Yyy, nie koniecznie.
Jak masz jeszcze nastrójnik (a zakładam, że to o niego chodzi) to wpisz kod testingcheatsenabled true (zatwierdź enterem) i kliknij z schiftem wciśniętym na nastrójnik. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie używam kodu testingcheatsenabled true bo potem przy zapisie wyskakuje mi błąd zapisu 12 :( zauważyłam, że właśnie częściej się pojawia jak używam tego kodu :/ innych sposób nie ma?
|
Jeżeli go włączysz tylko po to, żeby usunąć nastrójnik i go od razu wyłączysz, to nic złego się nie stanie :)
A inny sposób to chyba tylko przeczekać.. |
Aktualizacja i Stwórz Świat
Witam!
Mam pewne pytanko do wtajemniczonych do używania różnych progamów do gry The Sims 3. Otóż moje łącze internetowe pozostawia wieeele do życzenia. Aktualizacja bardzo wolno by mi się pobierała. Niedługo jadę do wujka, więc chciałbym pobrać tam aktualizację i zainstalować ją po powrocie. I oto Moje pytanko: Czy da się tak zrobić bez programów, a jeżeli nie, to proszę powiedzieć mi co to za program by mi to umożliwiał. Najlepiej z instrukcją. Po prostu chciałbym robić otoczenia Pozdrawiam! |
Do tworzenia otoczeń służy program: The Sims 3 Stwórz Świat.
A patcha możesz pobrać bez żadnych programów. Ktoś niedawno podawał do niego linka ;) |
Nie no szukam i szukam i nic...
|
http://www.pcworld.pl/ftp/the.sims.3.patch.html
Chociażby :) |
dzięki wielkie! Niedługo pewnie wrzucę fotki z mojego otoczenia.
|
Lepsze zdjęcia wychodzą za pomocą C, czy w frapsie? o.O Bo rozum mówi mi, że w frapsie, ale jak tak patrze na te zdjęcia...
|
Czy jest jakiś mod na WYŁĄCZENIE tych cholernych listów miłosnych i proponowanie randek nawet jak sim nie ma profilu na portalu randkowym?
|
Mam problem: ponieważ mam 2 nastolatków jakiś czas temu pojawiła mi się okazja, żeby rodzice zostawili ich samych w domu, przyjęłam ją, jednak rodzice nigdzie nie pojechali, a zawsze szli od razu ;/ ale pomyślałam trudno może przy następnym dziecku :P ale teraz mam problem bo nie mogę podróżować ponieważ pokazuje mi się, że"dorośli simowie są już w podróży" a cały czas są w domu i nimi normalnie steruje :/ teraz jeden nastolatek został młodym dorosłym i też nie mogę go wysłać z tego samego powodu na studia.
Czy ktoś miał podobny problem? co robić? |
olusiak a próbowałaś użyć kodu resetSim?
Jak kiedyś miałam podobny problem, to u mnie podziałało. :) |
Cytat:
A @up - resetsim na pewno pomaga w tym, bo mi jakoś nie pomógł :| |
witam serdecznie, czy mogę prosić o pomoc?
jak umieścić domek z tego linku - http://thesims3house-etoile.blogspot...or-yarona.html . tak aby nie był w zagłębieniu? niestety kiedy stawiam go na parceli 30x30 domek pojawia się po prostu w wieeelkim dołku, a do tego nie ma wody - czy mam ja dorobić? pozdrawiam! |
A stawiasz go na parceli nadwodnej?
|
|
dzięki za pomoc, nie poradziłam sobie, ale olałam to i pobrałam inną chatkę. ;)
i teraz takie pytanie. gram sobie w SV, najmłodszy Sim mojej rodzinki właśnie idzie na studia, kiedy wróci po studiach, chciałabym resztę rodziny (rodzice + 2 starszego rodzeństwa) przeprowadzić obojętnie gdzie. równocześnie ten Sim pozostanie sam, no i wtedy tylko nim będę grać. ale, że jakiś czas temu kupiłam sobie w moim otoczeniu domek, poprzez opcję "Kup dodatkowy dom", chciałabym przeprowadzić tam mojego sima, jednocześnie nie tracąc domu, w którym aktualnie mieszkam i mieć do niego taki dostęp, jaki mam w tym momencie do tego, który kupiłam poprzez opcję "Kup dodatkowy dom". czy jest to wykonalne? bo niestety nie potrafię znaleźć takiej opcji... |
Czyli chodzi mniej więcej o to, żeby przeprowadzić do drugiego, ale własnego domu? :O
Da się tak ;) klikasz na ten drugi dom i klikasz -> przeprowadź do (...) czy jakoś tak :| |
Ok, dzięki, znalazłam. Wcześniej próbowałam przez komputer.
Pozdrawiam! |
Niestety resetsim nic nie pomaga w tym problemie. Czy ktoś spotkał się z tym? w ogóle ta gra ma tyle błędów, że się odechciewa grać ;/
|
Olusiak - zainstaluj Master Controllera (base mod + cheats). Wejdź do gry, na zapis w którym masz dany błąd. Kliknij jakimś simem na ratusz i wybierz opcje nraas-master controller-miasto-resetuj wszystko.
|
Ściągnęłam tego master controllera, jednak w grze jak wchodzę nie mam takiej opcji w ratuszu. Nie wiem co źle zrobiłam? :|
|
Wrzuciłaś go do mods, tak?
|
Tak do Mods do folderu Packages, bo ma rozszerzenie package. Czy po prostu do Mods powinnam wrzucić? Dodam, że jakby co pliks Resource.cfg również mam w folderze Mods.
Już wszystko działa, coś nie tak było z plikiem resource.cfg wgrałam innym i działa ten master controller :) udało się również przywrócić opcję podróżowania. Dzięki wielkie za pomoc! :) Edit: Czy ten Master Controller może powodować wywalanie do pulpitu i komunikat" program Sims 3 przestał działać"? wcześniej nie miałam z tym problemu. |
Cytat:
a ja potrzebuje pomocy przy tworzeniu kolekcji w grze,utworzylam kolekcje,ale nie mam pojecia,jak umiescic w folderze meble itp.,jak wezme dany przedmiot,to mam opcje usun,a ja chcialabym dodac go do kolekcji,bede wdzieczna za pomoc |
Cytat:
|
dzieki,w koncu wiem,jak to zrobic :)
|
Cytat:
|
to jeszcze jedno pytanko - urodził mi się "półgruby" Sims, wiec postanowiłam go odchudzić. :P teraz jest młodym dorosłym, ma 10 level sportu, nie je i jest super mięśniakiem. a nie to chodziło... operacje plastyczne nic nie dają, bo gdy wraca z pracy (wojsko) to od nowa ma wieelkie mięśnie. jest na to jakis sposób?
|
Olson - po prostu od czasu do czasu wejdź w CAS i zmniejsz je :) Być może jest na to jeszcze jakiś mod, możesz poszukać.
|
Cytat:
|
Olson, Mlecykowi chyba chodziło o edycję mięśni w CASie za pomocą Master Controllera.
|
CASa można również uruchomić przez testingcheatsenabled, ale jest to totalnie bezsensu, bo po 1. mięśnie i tak wrócą na swoje miejsce, 2. Sim zawsze wraca do początku swojego wieku... więc gra nie ma jakiejkolwiek chronologii... chyba że z pomocą Madter Controllera jest inaczej?
|
Ja w przypadku używania testinga nie mam problemów z powrotem starej sylwetki ani wieku. Może spróbuj zresetować sima. Nie mogę ci powiedzieć czy z MC jest tak samo, bo dawno go wywaliłam. Musisz sama zobaczyć. No, chyba że ktoś inny podzieli się swoim doświadczeniem.
|
dobra, dzięki wszystkim za pomoc. ;)
z pomocą MC i funkcji zaawansowanych takich jak: "tusza" i "rzeźba ciała" udało mi się naprawić Sima. pozdrawiam! |
Cytat:
(trzeba mieć konto żeby pobrać) |
Mam prośbę, chodzi o ubrania ciążowe dla nastolatek - wiecie może skąd można pobrać najlepiej taką "paczkę" ubrań w formacie sims3pack?
Cytat:
|
KarolinaJ - nie ten dział, http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=228
|
Mam takie pytanie - czy da się nabyć domek za granicą, bez wypełniania tych durnych zadań wizowych? Szczerze tego nienawidzę, a nie obraziłabym się gdybym czasem mogła sobie spędzić romantyczny weekend we dwoje w wypasionej chałupce. :D
|
Okej, mam jedno pytanie... Uznacie może to za głupie i oczywiste, ale... :P
Kupiłam niedawno TS3 i dodatek (CPR, ale to nie jest istotne w tej chwili). No i chciałabym zainstalować. Z podstawą to spoko, ale dodatek mam zainstalować w osobnym folderze, tak? W pudełku nie było żadnej książeczki z instrukcją :/ Nie chcę instalować automatycznie, bo robi się bajzel na kompie, a gry mają być tam gdzie chcę ja, a nie komputer ;) W dwójce trzeba było w osobnym, ale wolę się upewnić. Kiedyś zainstalowałam właśnie dodatek do TS2 właściwie, i mi nie działało mimo wszystko, miałam małą masakrę na kompie, i od tej pory mam paranoję przed instalowaniem dodatków :D |
Możesz instalować normalnie, ale wybierasz instalację "własną" :D
|
@up: ja wiem, że trzeba wziąć instalację własną. Pytałam, czy dodatek mam zainstalować w osobnym folderze ;)
|
Do każdego dodatku trzeba stworzyć osobny folder :)
|
Dzięki kędziorku za pomoc :)
Tak właśnie myślałam, ale z EA nigdy nic nie wiadomo, więc wolałam zapytać :P |
Na poprzednie pytanie nie dostałam odpowiedzi, więc usunęłam posta, żeby nie było trzech moich wiadomości pod rząd. O_o
Mam problem z Originem. Klikam w link do aktywowania konta, ale wyświetla mi się, że nie udało się aktywować. Z tym jakoś sobie może poradzę, ale chciałam zapytać, czy po zainstalowaniu gry mogę odinstalować tego Origina? Czytałam o tym programie i bardzo mi się on nie podoba. T_T Mogę go wykopać? Nie będzie później problemów z grą? :P |
Witam. Czy ktoś wie, z jakiego dodatku jest EkstraDEODORator? Wiem tylko tyle, że jest za punkty szczęścia życiowego (20 000). Ale nie wiem z jakim dodatkiem doszedł.. Proszę o pomoc. Buźka
|
EkstraDEODORator dochodzi w The Sims 3: Zostań Gwiazdą.
|
Dzięki zelkam. Więc mogę się nie łudzić, że będę go mieć.. :/ No trudno. Dzięki jeszcze raz :)
|
Mam pytanie. Może trochę głupie, ale naprawdę wolę się upewnić :O
Gram od jakiegoś już czasu jedną simką. Chciałabym zrobić nową rodzinę. Kiedy klikam na nową grę i przenosi mnie do Sunset Valley, mam do wyboru stworzenie rodziny, wybranie istniejących simów lub simów ze skrzyni; jak wybrałam z ciekawości tą drugą opcję i najechałam na dom simki, był niezamieszkany :O Później sprawdziłam i ona była w skrzyni simów, na dodatek w pierwszym ubraniu, jakie wzięłam jej w CAS-ie, a zmieniałam jej później ciuchy :| Wyszłam bez zapisania miasta do menu, i była na szczęście nienaruszona. To normalne? Mogę zrobić nową rodzinę bez obaw, że zapisy u tamtej simki się usuną? Czy jakąś opcję powinnam wybrać? Bo gram nią już sporo, i nie chciałabym zaczynać od nowa ;x Proszę o jak najszybszą odpowiedź ;) |
Hahah, też miałam takie wątpliwości na początku grania. :D
nie potrafię do końca tego wytłumaczyć, ale wszystkie rodziny jakie stworzysz będą zapisane w tej skrzyni istniejących simów. Nic dziwnego, że miała ubranie takie jak na początku, bo w tej skrzyni całe rodziny są jakby... od nowa? :| To znaczy, nie mają historii. Są tacy, jak ich stworzyłaś w CAS-ie, nie mają życia, zapisanych losów. :D (o ile rozumiesz moje pokręcone tłumaczenie. :P) W każdym razie nową rodzinę możesz zrobić bez obaw. ;) |
Dziękuję kochana muffszelbio za odpowiedź :) <3
|
Pytanie może jest banalne, ale naprawdę nie znam odpowiedzi a mocuje się z problemem odkąd mam grę :P
Jak sprawić, żeby postęp historii był WYŁĄCZONY i starzenie się simów w mieście także, ale żeby w aktywnej rodzinie wszyscy rośli jak należy? Jak włączam starzenie, to całe miasto się starzeje, nawet jeśli postęp jest wyłączony. Więc jak to właściwie jest? |
Cytat:
|
Łeeee tyle opcji a nie ma tego co potrzeba :P W każdym razie dziękuję bardzo za odpowiedź!
|
Xou, możesz dowolnie wydłużać życie simów na epickie, wtedy prawie w ogole nie będą się starzeć, a swoich, np. raz na jakiś czas postarzać kodami
|
Hmmm zrodziło mi się w głowie nowe pytanie. Otóż gram obecnie dwiema rodzinami w jednym otoczeniu i zależy mi, żeby same nic nie kombinowały pod moją nieobecność u nich. Wyłączyłam starzenie i postęp historii, jednak mimo to simy same się zatrudniają, rodzą dzieci i zmieniają ubrania. Pytanie brzmi: Czy to normalne i czy można to zmienić?
|
Możliwe, że simka z nieaktywnej rodziny zaszła w ciążę zanim wyłączyłaś postęp historii.
A jeśli chodzi o ubrania, to simowie mogą je zmieniać, o ile są to te, które wcześniej zaplanowałaś ;) Jeśli sami sobie je tworzą, to coś jest nie tak. |
No właśnie sami sobie tworzą i moja simka z drugiej rodziny biega boso po całym mieście w jakiejś paskudnej kiecce :P Można to jakoś naprawić? Żeby nie żyli sobie swoim życiem?
|
Za coś takiego odpowiada właśnie postęp historii - wyłączenie go powinno zapobiegać takim sytuacjom. Nie wiem, o co chodzi. Musiało ci się coś popsuć :P Ja raczej nie bawię się tymi opcjami, mam po prostu jedną aktywną rodzinę na danym sejwie, a kolejną tworzę dopiero po znudzeniu się "starą". Ewentualnie mam różne rodziny na różnych sejwach, wtedy nic u żadnej nie tracę. Minusem może być tylko to, że te rodziny nigdy się nie spotkają :P
|
Ile wynosi jedna kratka w TS3? Pół metra?
|
Cytat:
|
Xou. - może Twoja simka podczas Twojej nieobecności skorzystała z usługi stylisty? Tak mogło być, bo wyłączenie postępu historii nic do tego nie ma.
|
Cytat:
|
Nie wiem, w którym to dochodzi dodatku, bo mi doszło w aktualizacji teraz, dlatego piszę tutaj. Czy ktoś już wypróbował opcję "kup dodatkowy dom"? Jak to wygląda? Że rodzina mieszka w dwóch domach i można i jednymi i drugimi sterować?
|
Doszło w Rajskiej Wyspie :)
Nie można podzielić rodziny tak, by mieszkali osobno w obu domach. Zawsze steruje się całą rodziną. Można sobie wybrać, który dom będzie tym "głównym" i do niego będzie się wracać po interakcji 'Wróć do domu', co nie zmienia faktu, że nocować w tym drugim można w każdej chwili. To coś jakby to był taki prywatny domek letniskowy. |
Opcja doszła wraz z aktualizacją przy okazji dodatku The Sims 3 Rajska Wyspa. Wiem, gdyż nie posiadam tego dodatku, lecz opcję takową mam.
|
Jak to zrobić, żeby sim do pobrania był w sims3pack? I żeby były w nim spakowane wszystkie akcesoria z neta, bez osobnego pobierania. Chciałabym sobie kilka simów tak spakować :P
|
Po prostu wyślij go w CASie tj. na GW. Sim powinien być w "Exports" w Dokumentach/Electonic Arts/The Sims 3.
|
Cytat:
|
Nie. Folder "Exports" to po prostu pośrednik, gdy sim jest w nim, to jest gotowy do wysłania na GW, ale wysłany być nie musi. A ty po prostu go przenosisz z folderu i koniec.
|
Dziękuję za pomoc! :)
|
mam takie pytanie, chciałabym zrobić półpiętro wewnątrz domu. wydawało mi się, że któryś dodatek wprowadzał taką możliwość, bez deformacji ścian i bez kodu. Czy mi się tylko przywidziało? czy to było w the sims 2 może a w trójce nie da rady bez kodu i deformacji ?
|
Są platformy. Działają jak półpiętta, ale nie potrzebują schodów i są znacznie niższe. Półpiętra były w TS2.
|
aha, czyli jednak pomieszałam, szkoda bo chciałam zrobić schody, ale nie takie standardowe długie tylko żeby podzielić je na pół i pomiędzy nimi żeby było półpiętro. Wiecie o co chodzi, w domach zwykle nie robi się takich długich schodów i stromych tylko takie jakie chciałam zrobić.
|
@up, możesz jeszcze spróbować zbudować dom bez fundamentów i wstawić je w środku jako półpiętro, ale nie wiem czy to możliwe (bez kodu) :|
|
@Mlecyk - nie da się.
@beata18ns - bez kodu nie można robić schodów z półpiętra na następne piętro. |
Mam aktualizację gry 16.0.[i jakieś cyferki dalej, nie pamiętam] (nigdy sama nie aktualizowałam, ale chyba przy instalacji cośtam się zaktualizowało, albo to dlatego, że kupiłam nowszą wersję gry, tą z opcjami społecznościowymi) i jeden dodatek - Cztery pory roku. Czy jeśli chciałabym kupić sobie na przykład Rajską wyspę, to muszę aktualizować grę? W programie startu gry są takie ikonki dodatków na dole, ikonki niezainstalowanych są jakby przyciemnione. Ze względu na starszą aktualizację nie mam w tych wszystkich ikonkach m.in. właśnie Rajskiej wyspy, Skoku w przyszłość i reszty nowszych dodatków i akcesoriów. I dlatego to mnie zastanawia, czy musiałabym aktualizować. :|
Z góry dzięki za odpowiedź :3 |
Niue musisz, bo jeżeli zakupisz dodatek Rajska Wyspa na płycie jest też aktualizacja do tego dodatku potrzebna. Przy jego instalacji program zapyta, czy zaktualizować grę : )
|
Cytat:
To dobrze, że nie trzeba :) |
Mogę tutaj? Otóż, szukam znajomych do wysyłania prezentów.
Nick: Avciaa |
Cytat:
|
Ja mam pytanie odnośnie muzyki grającej w tle, kiedy wejdzie się do jakiegoś otoczenia. Chodzi o muzykę miasta ;3 Czy da się ją zmienić na swoją własną?
|
Czy znacie jakieś dobre poradniki (po polsku!) do modów Master Controller i The Story Progression?
|
Znowu ja... :D
Mój komputer powoli się sypie, więc na wszelki wypadek chciałabym skopiować sobie zapis z TS3 na pendrive'a. Nie uśmiecha mi się kopiowanie całego folderu The Sims 3 (wystarczy mi już cały folder z dwójki -,-). Można inaczej to skopiować? Jakoś żeby wyciągnąć sam zapis, nie wiem jak to działa tutaj :| Z góry dziękuję za odpowiedź. :) |
Zapis z the sims 3 znajdziesz w folderze domyślnie to:
Dokumenty/ElectronicArts/TheSims3/Save następnie kopiujesz folder o swojej nazwie zapisu :) najczęściej są to nazwy miast, jak coś się zepsuje to w razie czego wklejasz ten folder do tej samej lokacji :) Mam nadzieje że pomogłem :) |
Cytat:
|
mam do was pytanie, jak założyć ciuchy dla dorosłych na emeryta ? to samo tyczy się makijażu etc. Wiem jedynie, że za pomocą jakiegoś z Nrass, tylko jakiego i jak :c
|
Odradzam. Emeryci chodzą lekko pochyleni, mam jedną bluzkę dla młodych dorosłych\dorosłych i twórca zaznaczył też, że bluzkę można użyć dla emeryta... Fatalnie to wygląda. Nie wiem też jak NRaasem zmusić emerytów do noszenia takich ubrań, po prostu ta jedna bluzka jest wadliwa.
|
Czy ktoś wie jaki rozmiar ma mapa Bridgeport i ile jest w nim..yy..lots? Szukam nowych światów i potrzebny jest mi punkt odniesienia. :)
|
Tu masz informacje na temat Bridgeport.
|
Parcele mogę sobie policzyć, ale nadal nie wiem jaki jest rozmiar mapy. ;)
|
Tam też to jest, ale Bridgeport jest na największej mapie.
|
Okej, już wszystko jasne, dzięki. :)
|
Od kiedy na profilu na thesims3.com nie dodają się simpoints po zarejestrowanej grze? Ostatni raz rejestrowałem w 2009 roku i wtedy dostałem z 2000 punktów czy ileś i mogłem sobie meble kupić, a teraz co?
@down: ouuu, ok dzięki |
Darmowe punkty można dostać tylko za podstawę i WP, za resztę dodatków ich nie dają, musisz je kupić jak chcesz więcej.
|
Simy przestały mi się starzeć. Za każdym razem, kiedy zaczne nową gre, to pasek im się przesuwa o 1 dzień, ale później już stoi i nic, moge grać parenaście dni i ani drgnie. Mam włączone starzenie się simów. Jak to naprawić?
|
Wyburzanie na parceli publicznej (w trybie edycji miasta)
Pokusiło mnie, żeby zrobić parcelę publiczną w trybie edycji miasta. Wszystko szło ok, jedno mnie tylko zastanowiło-kiedy wyburzyłam młotkiem asfalt, pozostał w tym miejscu rozbłysk. Tak się dzieje za każdym razem. I teraz pytanie, czy te rozbłyski będą też widoczne w trybie życia?
Chodzi mi o to, aby nie były :). P.S. Mam podstawę gry. |
Jak można edytować drzewo genealogiczne za pomocą np. Master Controllera? (nwm czy dobrze napisałam):|
Cytat:
@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem |
Witam,
mam pytanie odnośnie "wpadki" :P Czy simka może zajsc w niespodziewaną ciążę? Jak robią z simem Bara-Bara, to czy to jest możliwe? Posiadam kilka dodatków, ale nie wiem, czy one mają na to jakiś wpływ.. Proszę o odpowiedź bo mnie to pytanie bardzo nurtuje.. :rolleyes: Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Asia możesz skorzysać z tego moda: http://forum.thesims.pl/showthread.p...light=woohooer.
Daje on możliwość procentowej regulacji Bara-bara z ryzykiem, więc o wpadkę nie trudno :) |
Cytat:
A czy istnieje do niego jakiś przejrzysty i polski poradnik? Nie chciałabym popsuc sobie gry.. (instalowanie wszystkiego od nowa mi się nie widzi, dopiero co to robiłam :hmm: ). |
Znalazłam coś takiego:
http://bigsimstory.blogspot.com/2012...-decensor.html A jednym modem, to raczej nie powinnaś popsuć sobie gry :) |
Piszę tu, bo dotyczy to więcej niż jednego dodatku:
1. Moja Simka-nastolatka dostała szlaban. Jako że nie mogła iść do szkoły, wybrałem opcję "Zwolnij". Teraz Simka cały czas zamiast chodzić skrada się. Myślałem, że jak dostanie drugi szlaban i go odpracuje to będzie dobrze, ale nadal to samo. Jak to naprawić? 2. Ta sama Simka(nadmienię, że jest wampirem bez nagrody "Szybko się uczy") jest niczym Leonardo da Vinci. Opanowanie umiejętności mistrzowsko zajmuje jej 2-3 simowe godziny. Przykładowo po jednej lekcji klubu artystycznego opanowała rzeźbiarstwo od 0 do 10 poziomu. Cel życiowy "Simka Renesansu" osiągnęła już w wieku dziecięcym, a na wycieczce szkolnej do kinoteatru wszystkie instrumenty opanowała na poziomie 7-8. Podobnie z prawem jazdy. Podeszła do ojca, zapytała i już zdała. To normalne? :D |
1.Nie jestem pewna, bo nigdy nic takiego nie miałam, ale chyba pomoże kod resetSim [IMIĘ] [NAZWISKO] (konsolę kodów otiwera się Ctrl+Shift+c jakby co;))
No, a mi właśnie wampiry nie uczą się szybciej (nawet chyba wolniej!) niż zwykli simowie co mi się niepodoba, bo to jest moja ulubiona rasa nadnatularna:cry: |
ktoś wie skąd jeszcze można ściągnąć Riverview?
Na oficjalnej stronie jak klikam "pobierz" to nic sie nie dzieje :| |
Cytat:
|
Cytat:
|
Znacie jakiś sposób by umiejętności kariery czy profesji nie znikały po jej zmianie? Głównie chciał bym zachować umiejętności magika i być np detektywem. Wkońcu napracowałem się jako magik a po zmianie kariery nic z tego nie mam.
|
Żeby nie zakładać tematu:
Mam podstawową wersję gry, trochę modów ( wszystkie są po podstawową wersję jak i dodatki ) oraz własny save. Mam zamiar zakupić jakieś dodatki do Sims 3 jak Wymarzone podróże, itd. Czy przy zainstalowaniu takiego dodatku będę musiał zacząć grę od nowa? |
Nie. Bez względu na to, jaki to dodatek, nigdy nie musisz zaczynać gry od nowa :)
Ale polecam zrobić kopię save'a na wszelki wypadek, bo zawsze może się coś spieprzyć. Niestety, TS3 to gra pełna błędów :/ |
Dzięki za szybką odpowiedź. Tak, zgranie save mam w planie oczywiście. Zawsze tak robię. :)
Jeśli można to chciałbym zadać dwa pytania jeszcze związane z modami, które niedawno temu odkryłem i zainstalowałem. - czy istnieje możliwość zmiany wyglądu sima podczas gry ? Nie mam na myśli zmiany włosów a np twarz albo wgrać wygląd jakiejś gotowej postaci. - mówiąc o postaciach, wgrałem dwie nowe osoby zupełnie z inną twarzą, itd. Są one w grze, ale gdy tworzę takiego sima nie wygląda on tak jak na zdjęciu ( mowa o modelu twarzy, itd ). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Faktycznie, mod bardzo ciekawy.
Nawiązując do mojego postu. W pierwszym pytaniu pytałem czy istnieje możliwość zmiany twarzy mojego sima. Pewnie nie powinienem wklejać linków, ale zobrazuję to w łatwiejszy sposób. http://modthesims.info/download.php?t=529523 Ściągnąłem taką postać. Istnieje możliwość, aby mój sim wyglądał tak jak on? Na tej samej stronie zauważyłem także zakładkę ' Create-a-Sim ', ale nie wiem od czego jest. Pościągałem kilka rzeczy, ale nie działają. Co do drugiego pytania. http://modthesims.info/download.php?t=529360 Ściągnąłem taką oto Panią, zainstalowałem do folderu SavedSims zgodnie z instrukcją. Kiedy włączam grę, chcę stworzyć postać i mam do wyboru gotowe postacie, jest tam także ona, ale gdy klikam, jej model tak nie wygląda. Nie jest to ta dziewczyna tylko standardowa postać z gry. |
(Niestety) czeka mnie reinstalka wszystkich części Simsów. Mogę w jakiś sposób zachować ściągnięte z Internetu ubrania i fryzury, czy konieczne będzie ich ponowne wrzucanie do gry?
|
Z Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 3 wypakowujesz gdzieś (np. na pulpit) foldery: DCCache, InstalledWorlds (jeśli masz zainstalowane jakieś otoczenia) i wszystkie zaczynające się na Saves/d (dodatkowo nie stracisz starych rozgrywek i simów). Jeśli masz pliki w formacie package, to przenosisz też folder Mods. Po przeinstalowaniu musisz wszystkie te foldery podmienić z tymi, które gra ci utworzy ponownie.
|
Co to za dźwięki pojawiające się o różnych porach dnia bodajże od Zostań Gwiazdą albo Nie z tego świata?Nie mogę odkryć zależności. Wiem,że jest jakiś dźwięk podczas zmiany fazy księżyca,jak pojawiają się zombie czy jak zaczyna się Festiwal Simowy,ale oprócz nich są jakieś jeszcze. Ktoś wie,co to może być?
|
Czasami, gdy moi simowie myją psa mają w dymku zielony liść. Dziwnie on wygląda, a gdy jest to myślę sobie "Co to ten liść?!" :P Wygląda jakoś tak... realistycznie. Wie ktoś co ten liść oznacza? Czasami też pojawia się w innych dymkach, nie tylko przy myciu psa. :|
|
Mam pytanie dotyczące rzeczy ulubionych ( jedzenie, kolor, muzyka ) czy można to zmienić zapomniałam o tym przy stworzeniu sima i dopiero potem się kapnęłam.
|
paulina-071 - Najprościej jest otworzyć konsolę kodów (Ctrl+Shift+C) i wpisać (albo wkleić) kod testingcheatsenabled true i wcisnąć Shiftem na sima, wtedy użyj opcji edytuj w cas-ie (coś podobnego :D) i zmienić te ulubione rzeczy.
Takie "krok po kroku" |
Siemka. Jest tak, zbudowałem sobie wieżę dla czarodzieja, w zasadzie to zmodyfikowałem jeden domek z dodatku "Pokolenia" na fundamentach wysypiska śmieci w "Sunset Valley". I od tamtej pory co rusz na mojej parceli pojawiają się zużyte meble! to wkurzające! co skasuję je to pojawiają się nowę. Przeniosłem dom na inną parcelę ale problem nie zniknął co mam robić?
|
Pewnie masz na parceli ustawiony rozsiewacz mebli. Wpisz w konsolę kod testingcheatsenabled true, zatwiedź, potem wpisz kod buydebug on. Na parceli gdzieś pojawi się biały prostopadłościan. Usuń go i po kłopocie.
|
Jaki jest kod na ustawianie mebli pod najrozniejszym kątem? :)
|
Wystarczy, że będziesz przytrzymywał alt przy "kręceniu" meblem :)
|
dzieki wielkie!!! :)))
A czy moge jakos zainstalowac,lub odinstalowac sims3packi bez uzycia launchera?:) Bo przez niego nie wiem czemu, nie chce mi zainstalowac(3lata dzialal okej :P) |
Nie, nie można, do instalacji potrzebny jest laucher. Można jednak przekonwertować s3p na pliki package i potem instalować jak inne CC tego typu: program.
Co do odinstalowywania, to musiałbyś chyba grzebać w plikach z folderu DCCache. Więc raczej bez lauchera sobie nie poradzisz. |
Czy ktoś mógłby mi dać link do Nraaasa,dzięki któremu da się ustalić płeć i ilość dziecka podczas ciąży i napisać jak to zainstalować?Widziałam tą stronę,ale nic z niej nie rozumiem mimo,iż w miarę angielski znam :(
|
Pobierz tego moda: link
Gdy już masz wszystko zainstalowane, to klikasz na ciężarną simkę, wybierasz nraas>master controller i gdzieś tam są opcje dotyczące ciąży. |
No tak,tyle,że właśnie nie mam bladego pojęcia jaką wersję mam pobrać. Base,cheats itp?
|
Więc tak: "base" musisz pobrać, bo to jakby podstawa moda, a inne podane poniżej to tylko dodatki. Nie jestem pewna czy opcje dla ciężarnych są w wersji podstawowej, więc najlepiej pobierz pliki "base" i "cheats" i oba wrzuć do Packages.
|
Mam jedną sprawę - otóż próbowałam zainstalować na komputerze The Sims 3 - wszystko było dobrze do czasu próby włączenia gry (instalacja przebiegała bezproblemowo) - wtedy pojawił się komunikat "Nie udało się uruchomić gry. Urządzenie 0 nie mogło uruchomić tego tytułu. Stosowana karta grafiki nie obsługuje funkcji Shader przynajmniej w wersji Model 2. Zaktualizuj swoją kartę". Mam kartę graficzną Intel(r) celeron(r) cpu 2.53Hz
I teraz pytanie - czy wystarczyłaby aktualizacja sterowników (aczkolwiek czytałam kiedyś - nie wiem czy to prawda, bo się nie znam - że nie ma do tej karty graficznej sterowników), by gra odpaliła - i gdyby nawet gra działała, to nie zepsułaby niczego(czyt. nie przepaliła karty graficznej), czy będzie konieczna wymiana karty? Niby pisze o aktualizacji, ale sama nie wiem - wolę nie ryzykować bez niczyjej porady :/ |
Witajcie, problem dotyczy TS3 Studenckie Życie. Zauważyłam, że simowie nastolatkowie ale też dorośli mają jakimś cudem ukończone studia na różnych kierunkach, chociaż to nie prawda bo oni nigdy niczego nie studiowali... :O Nie wiem, czy jest to błąd ale kiedyś nie miałam takich problemów, dopiero niedawno coś takiego zauważyłam.
Mam mody MasterController i Overwatch i jeśli da się coś zdziałać przy ich użyciu to bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś wie jak się do tego zabrać :) |
@KarolinaJ też miałam taką sytuację, że dopiero co Tristan Van Gould dorósł do młodego dorosłego i nagle miał ukończone studia, może tak już po prostu jest
|
@x3Kitty kiedyś tuż po instalacji SŻ nie miałam tego "błędu" albo przynajmniej nie występował tak często lub też po prostu nie zwróciłam na niego uwagi :P
Poszperałam w ustawieniach MasterController'a i znalazłam rozwiązanie: klik na wybranego Sima -> NRaas -> MasterController -> Opcje zaawansowane -> Kariera -> Tytuł akademicki i ustawić kierunek którego nie chcemy na poziomie 0 - wtedy zniknie z panelu danego Sima :) |
A co sądzicie o tych : http://allegro.pl/box-the-sims-3-nie...418970747.html ?
Dlaczego takie tanie? Czy się opłaca? Kupował ktoś? Czy pudełko jest oryginalne jak w sklepie i czy płyta jest tez taka jak w sklepie? |
Malet,
Z tego co piszą niżej na stronie to w pudełku jest gra,ale bez klucza aktywacyjnego. Zresztą,ta cena jest zbyt podejrzana... Ja bym się wstrzymała. |
za taką cenę to nawet na giełdzie staroci jak ktoś sprzedaje, się nie kupi.. Może nie umiem czytać ze zrozumieniem ale tam jest napisane o samej płycie bez klucza, tylko teraz pytanie, czy może klucz był już aktywowany załóżmy na stronie the sims i nie można tego zrobić ponownie, czy najzwyczajniej w świecie go nie ma.. ? Lepiej znaleźć w jakimś normalnym sklepie i dołożyć trochę a mieć pewność co do gry. W media markcie nie powinny być drogie, bo jakiś czas temu kupowałam tam studenckie życie i rajską wyspę i za oba dałam 100 zł
|
Skoro gra jest bez klucza, to jej nie zainstalujesz. Więc nie radzę jej kupować.
|
ale klucz mozna znaleźć w internecie
|
Nareszcie, w moim komputerze, jest odpowiednia karta graficzna do TS3 - i będę mogła się zabrać do gry! Aczkolwiek nie mam wszystkich dodatków - a zamierzam je kupować, w kolejności, wg gustu. Jednak gdzieś czytałam, że ponoć dodatki do TS3 muszą być instalowane wg kolejności wydawania. Czy to prawda? :(
|
Cytat:
|
Ile trójkowe Simy mogą mieć maksymalnie cech i za co?
Z moich doświadczeń wynika,że można mieć ich siedem,bo 5 podstawowych+1 za wpływy w grupie +1 za ukończenie kierunku na strudiach,chyba,że każda grupa daje dodatkową i każdy ukończony kierunek też...to takto 13 cech. |
Wydaje mi się, że po ukończeniu drugiego i każdego kolejnego kierunku studiów wyskakuje opcja zmiany cechy, którą się dostało po studiach. To samo jeśli chodzi o grupy. Więcej niż 7 mieć nie można :)
|
Ach,to w takim razie szkoda,liczyłam,że uda mi się zrobić moją koleżankę jako Sima ale wszystkie cechy by się nie zmieściły...no cóż.
W takim razie czy przy kupnie nagrody ,,kryzys wieku średniego" można zmienić wszystkie 7 cech? |
Nina14!, tu masz mod na więcej cech charakteru - na 7, 10, 15 lub 20 u dorosłych (pamiętaj, żeby przeczytać opis zanim go zainstalujesz).
|
Ooo,myślę że może się przydać.Dzięki wielkie :)
|
Czy żeby pobierać narzędzia z strony TS3 trzeba być na tym komputerze,na którym ma się Simsy?
Chcę się pobawić w kreowanie światów,ale mój komputer jak kiedyś pisałam ma w sobie pełno śmieci,więc próbowałam pobrać narzędzie przez komputer brata,ale tam przy próbie ściągnięcia pisze że nie mam zarejestrowanej gry,kiedy na ,,mojej stronie" simsowa ikonka jest podświetlona na kolorowo... |
Nina, chyba nie trzeba mieć gry, żeby używać CAWu, ale nie będziesz miała możliwości odpalenia otoczenia w grze.
|
Jak się dostać na polski chat pomocy EA?
na stronie przy rozpoczynaniu sprawy jest tylko opcja ,,zadzwoń do mnie". |
Nie sądzę, żeby była taka opcja. Ale w razie czego zawsze można użyć tłumacza google ;)
|
To bardzo ogólne pytanko-co można dostać z prezentów znajomych?
I jak się to robi? I czy ktoś zostanie moim simsowym znajomym ;P ? |
Z tego co wiem, to jeśli jakiś sim ma w swoim plecaku jakiś przedmiot (np. jeden z eliksirów z NZTŚ), to możesz wysłać tą rzecz do swojego znajomego - gdy ten znajomy potem odpali grę, to może ten przedmiot "dać" któremuś ze swoich simów.
|
A jest tu na forum jakiś spis nicków z TS3?
żebym wiedziała kogo zaprosić. |
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63040 - chyba o ten temat Ci chodzi :)
|
O super,mam nadzieję że ktoś odbierze zaproszenie,tym bardziej,że tam mam inny nick :/
Jak ktoś jeszcze może/chce to niech napisze też swój nick (na PW) to będę miała co i komu rozdawać :D Pff i będę musiała się jeszcze rozejrzeć za Nie z Tego Świata :awesome: |
Fajnie ze jest taki wątek :D
|
SiemaSiemaSiemano!
Zauważyłam że na simsowym Store są zestawy/pojedyńcze rzeczy do pobrania z free.Wie ktoś może,jak takowe odfiltrować? Albo gdzie taki dział na Store jest? Pozdrawiam simsowiczów ;) |
Tu masz listę: http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/456640.page
|
Hebe, ale ten link prowadzi donikąd... Po wejściu na to forum i zalogowaniu się, wyświetla się taki komunikat: Ups. Nie masz odpowiednich uprawnień, aby mieć dostęp do tej wiadomości
Co teraz? |
U mnie wyświetla się normalnie, i to bez logowania :| A można wiedzieć jaką wersję językową strony masz ustawioną?
|
Hej! :) Mam ustawioną polską wersję językową i wyświetla mi się błąd. Dzisiaj zresetowałem ustawienia stron w Mozilli i domyślnie ustawiono mi amerykański angielski na tej stronie, wszystko działa bez zarzutu, tyle że po angielsku. ;)
|
O co w tym chodzi?
Wcześniej czegoś takiego nie miałam. http://screenshooter.net/102553018/dbeeyai Czy to po jakiejś aktualizacji w przeciągu pół roku się zrobiło i to jest ok? Czy mi się odinstalowały z dupy dodatki czy co. Bo nie wiem czy mam to kliknąć i "zainstaluj" czy nie. |
Miyoki - bo z tego co mi wiadomo to od jakiejś aktualizacji można sobie wybrać z jakimi dodatkami (oficjalnymi) chcesz uruchamiać grę. Czyli możesz mieć zainstalowane wszystko a używać tylko niektórych.
|
Moi Simowie są emerytami i mają dopiero małe dziecko. Kiedy mogę im spokojnie pozwolić umierać, żeby dzieciaka mi nie odebrała opieka społeczna? ;P Dopiero jak będzie nastolatkiem?
|
Chyba tak, dopiero kiedy będzie nastolatkiem, ale ręki nie dam sobie uciąć, nigdy nie miałam takiej sytuacji.
|
Dobra, dzięki :)
W TS2 tak to działało, więc mam nadzieję, że w Trójce też :P e: No i działa, została samotną nastolatką :D ~~~ e: Czy w Upiornym Dworze Kosiarze można mieszkać, orientuje się ktoś? |
Do Różowej Pantery:
Upiorny Dwór Kosiarza to parcela publiczna, zresztą na terenie której znajduje się mauzoleum... Jednak w The Sims 3 można swobodnie zmienić rodzaj/przeznaczenie parceli, w tym przypadku na mieszkalną, Według mnie warto byłoby też usunąć mauzoleum z parceli, bo prawdopodobnie generowałoby to błędy. No, chyba że po zmianie statusu parceli mauzoleum zostanie automatycznie usunięte, w co wątpię. Co prawda już znasz odpowiedź na to pytanie, ale potwierdzę raz jeszcze... Dopiero nastolatek może samodzielnie, bez opieki dorosłych mieszkać, opłacać lokal, etc. Nieraz już tak robiłem, że wprowadzałem nastolatka i emeryta, których nie łączyły więzy krwi. Emeryt w "dziwnych okolicznościach" tracił życie, a nastolatek... wiadomo, jak już było dalej. :D |
Czy wie ktoś w jaki sposób wyłączyć taką o czerwoną nakładkę w CAWie podczas malowania terenu?
http://imgur.com/4S5LVch.png Jest to dla mnie bardzo niewygodne, ponieważ niedokładne widzę gdzie jaki kolor trawy nakładam...widzę że to znika kiedy patrzy się na teren ze znacznej odległości oraz gdy nie jest się w zakładce "Maluj", ale wtedy znowu nie mogę malować terenu... Przejrzałam wszystkie opcje i bladego pojęcia nie mam jak to wyłączyć. |
Cytat:
|
Dwór Kosiarza widziałem na współdzieleniu ekranu u kolegi, zaraz po jego premierze. Przepraszam, ale nie kojarzę już tak dokładnie, ponieważ mam taki obraz w pamięci, że miał widok z podniesionymi ścianami i nie przypominam sobie jego wnętrza. Natomiast, co do drzwi to pewnie nie da się ich używać jako normalnych wejściowych, to są drzwi z interakcją właśnie pod Mrocznego Kosiarza, to nie są drzwi jako "obiekt użytkowy". :)
|
Okej, bardzo dziękuję!
|
Bardzo proszę, PinkPanther! :) No, mam nadzieję, że choć w małym stopniu pomogłem. Najlepiej byłoby, jeśli wypowiedziałby się też ktoś, kto zakupił Mroczny Dwór Kosiarza i przetestował te wszystkie nowe funkcje... Jednak wątpię, że jest ktoś taki. No, ale jednego nie można odmówić temu dodatkowi, stanowi świetne urozmaicenie gry i teraz też przypomniało mi się, że chyba była też taka opcja na tych drzwiach Kosiarza... coś na zasadzie, że wybiera się dowolnego Sima z listy (mężczyznę) i to właśnie z nim zachodzi w ciążę nasza Sima, pukająca w ów drzwi. :D Coś takiego właśnie chodzi mi po głowie, że istniała taka magia. :P
|
Witajcie, lata temu ostatnio sie logowałam. Ale napotkałam problem.
PO długim czasie włączyłam grę i okazało się że wszystko jest na originie. Czyli moje konto do TS4. A co z moim kontem poprzednim? Ktoś coś poradzi? |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:15. |
|