TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Pozostałe gry z serii The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=216)
-   -   Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59882)

oliwia9806 01.05.2011 10:02

Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

ej prosze pomuszcie mi i wytłumaćcie dokładnie dokładnie gdzie jest ten zamek w puełku

ultraviolence 01.05.2011 10:16

Cytat:

Napisał oliwia9806 (Post 1394581)
ej prosze pomuszcie mi i wytłumaćcie dokładnie dokładnie gdzie jest ten zamek w puełku

Jeśli masz już bohatera-kupca, sprawdź u niego na targowisku. A jeśli nie, po prostu codziennie zaglądaj do kramu wiejskiego... I nie spiesz się z szukaniem, rób to powoli. Może przeoczyłaś.

buster 01.05.2011 10:22

Odpowiedź:
Kram Wiejski=>strawa=>jabłko=>kup
Pytania(2):

Mam kowala na 10 poziomie, ukończyłem całą ambicję ("Nowe Początki") z stopniem platyna.
Kułem miecz zagłady i się nie udało. Jak odzyskam ostrze i rękojeść?
__________________________________________________ ____________
Robię misję "międzynarodowe małżeństwo" potrzebną do przejęcia Elfestrowa.
Mam znajomość z księżniczką na maks. i jesteśmy zauroczeni ale nie mogę się zaręczyć ani zaproponować ślubu.

Koniec pytań.
__________________________________________________ _____________

Meona 01.05.2011 10:23

Mam misję o żabolu [gram rycerzem] i nie wiem:

1. Gdzie znajdę Łzą Prastarej Żaby. Wskazówka: Legenda głosi. że można ją znaleźć w miejscu gdzie odebrało oddech wielu simom. To miejsce dosłownie ich zabiło

2. Gdzie znajdę żabi kapelusz?
wskazówka: żabi kapelusz można znaleźć wśród stalagmitów.

proszę o odpowiedzi.

ultraviolence 01.05.2011 10:27

Cytat:

Napisał buster (Post 1394593)
Odpowiedź:
Mam kowala na 10 poziomie, ukończyłem całą ambicję ("Nowe Początki") z stopniem platyna.
Kułem miecz zagłady i się nie udało. Jak odzyskam ostrze i rękojeść?

Wydaje mi się, że poszczególne części miecza możesz zdobyć poprzez wskakiwanie do Padołu... Ale przez takim skokiem lepiej zapisać stan gry, bo nie wiadomo, czy Twój sim wyjdzie z tego cało.

Cytat:

Napisał kiniusia1 (Post 1394594)

1. Gdzie znajdę Łzą Prastarej Żaby. Wskazówka: Legenda głosi. że można ją znaleźć w miejscu gdzie odebrało oddech wielu simom. To miejsce dosłownie ich zabiło

Może na cmentarzu, w jaskini? Nie miałam tej misji, ale wydaje mi się, że swoje poszukiwania zaczęłabym właśnie tam.

EDIT: Albo w Padole Osądu...

Meona 01.05.2011 12:59

moja simka już wskakiwała do padołu i nic. spróbuję w jaskini na cmentarzu.

buster 01.05.2011 18:00

Cytat:

Napisał Helena (Post 1394598)
Wydaje mi się, że poszczególne części miecza możesz zdobyć poprzez wskakiwanie do Padołu... Ale przez takim skokiem lepiej zapisać stan gry, bo nie wiadomo, czy Twój sim wyjdzie z tego cało.

Ja tak zdobyłem. Ale później mój kowal je zniszczył przy próbie wykucia miecza i już nie ma. Wskoczyłem do padołu około 15 razy.

martyna6991 01.05.2011 19:19

Cytat:

Napisał kiniusia1 (Post 1394594)

2. Gdzie znajdę żabi kapelusz?
wskazówka: żabi kapelusz można znaleźć wśród stalagmitów.

proszę o odpowiedzi.

1. Doki - klikasz na statek i płyniesz.
2. Jaskinia.

buster 02.05.2011 07:22

Robie misję z golemami z mechankowa. Nie mogęnalewać dalej Darzmirowi a muszę do misji. Co robić?

Juna 02.05.2011 08:14

Ale dlaczego nie możesz? może musisz uwarzyć więcej tego napitku. U mnie nic takiego się nie zdarzyło. Czy ktoś wie, w misji z głodnymi wieśniakami, opcja: nakarm ich trzeba wymienić pantalony na jęczmień. Jak to zrobić>

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:18.