TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Po Zmroku - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58126)

EJ70 13.12.2010 17:38

Odp: Pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1333646)
Ja mam pytanko... Macie schludnych Simów? Czy po kliknięciu na podłogę i wybraniu "sprzątaj dom" (dostępne tylko, jeśli w domu jest coś do sprzątania), sim robi pranie czy nie? Przed instalacją Po Zmroku Sim zaczynał od prania, co mnie denerwowało, ale po PZ Sim w ogóle nie robi prania po wybraniu opcji "Sprzątaj dom". Mi dodatkowo ta opcja nie za bardzo działa, bo czasami nie ma nic w domu do sprzątania, a Sim ma tą opcję, a czasami jest, a Simowi się ta akcja po wybraniu anuluje. Sim też często po tym znika i pojawia się gdzieś indziej.

U mnie nigdy prania nie robił, zbierał je tylko i wkładał do kosza. Opcja ta działa tak jak przed instalacją PZ, jeśli nie ma nic do sprzątnięcia, to jej po prostu nie ma.

anie_1981 14.12.2010 14:55

Hmm... Dziwne. Ja zawsze miałam sprzątanie domu zaczynane od prania. No nic to. Dzięki za odpowiedź. Zaczynam myśleć, że gra działa każdemu graczowi inaczej... ;)

Fatumka 18.12.2010 15:05

Taaak... Tu było pytanie ale już znalazłam na nie odpowiedź :)

szparaag 19.12.2010 12:58

heja,
jak się ładuje rodzina to wyświetlają się podpowiedzi do gry, jedna z nich brzmiała następująco: można przenosić i dodawać nowe parcele, czy to chodzi o tę cudowną opcję dodawania pustych parcel jak w 2 ? :( jeżeli tak to macie pomysł jak to dodać nową? bo szperałam w edytuj miasto i nic nie znalazłam :(

buzia !

anie_1981 20.12.2010 21:39

Są te opcje w edycji miasta. Nie powiem Ci w tej chwili w którym konkretnie miejscu, tak na dole po lewo.

Połówka 23.12.2010 20:21

to było jakoś tam, gdzie dodajesz dekoracje, jakieś słupy itp. do miasta . chyba ... :p . zobacz gdzieś tam :)

anie_1981 24.12.2010 13:04

Nom, gdzieś tam. Nawet dodawałam wczoraj pustą działkę w Bridgeport. Potrzebowałam kawałka ziemi 20x30 pod moją siłownię, którą niedawno zbudowałam.

Rainbow 24.12.2010 14:44

Nie wiem czy to pytanie już było,jeśli tak,to przepraszam ;)

Założyłam zespół (2 osobowy,a mój Sim ma na maksa rozwiniętą Gitarę i Perkusję,3 poziom Fortepianu i 6 Kontrabasu),zarejestrowałam go,jestem już na 3 poziomie 'kariery',a nie dostałam jeszcze żadnej propozycji koncertu! Wie ktoś może,co z tym fantem zrobić,albo jak samemu 'wymusić' takowy koncert?

anie_1981 24.12.2010 14:57

Ja miałam bardzo długo zespół 4-osobowy i nie miałam ani jednego zlecenia. W końcu zrezygnowałam, bo moje Simy nic nie zarabiały jako zespół. Jak mieli grać w parkach za napiwki, to wolałam im załatwić normalną pracę.

Połówka 24.12.2010 19:18

z tymi zespołami to właśnie jakaś maskara jest ... miałam tylko 1 zlecenie przez długi czas trwania zespołu ...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 09:06.