![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Einarr, nie nie korzystam z modów :P już rozwiązałam swój problem - gra mi się jakby zamuliła i nie widziała wszystkich opcji, restart komputera zadziałał :)
Absolem, miałam wszystko dobrze ustawione, tylko jak już napisałam gra nie chciała współpracować xD sims3catherine, miałam podobny problem, który jak się okazało był wynikiem jakiegoś dodatku z internetu, który nie chciał się usunąć... Może spróbuj jeszcze raz pokombinować z dodatkami, lub faktycznie to problem ze słabym komputerem. |
Brak strzałki i podświetlenia
Kiedy buduję ściany lub piwnice to nie widzę tej strzałki, którą się buduję.
A kiedy mam zadanie w podróży we Francji, to np. mam wyszukać dokumenty w w tym domu Langraaba, czy jak to tam, to zawsze mi się podświetla(takie kreski były co szły do skarbu) np. skrzynia gdzie te dokumenty są. Kumacie i pomożecieee? |
Mam problem, może nie do tego tematu, ale napiszę, w razie czego proszę o przeniesienie :)
Otóż pobrałem z oficjalnej giełdy wymiany miasto Los Aniegos pobrało się i zainstalowałem go (moja gra była wczoraj aktualizowana) Później wybrałem nową grę i czekałem jak miasto się załaduje, po kilku chwilach, kiedy pasek doszedł lekko przed połowę simsy mi się wyłączyły i wyświetlił się raport o błędach, moźe ktoś z użytkowniów miał podobny problem z tymi miastem? |
Mój sim nie może wziąć ślubu...
Cześć!
Mam taki dziwaczny problem, a mianowicie: mój sim nie może wziąć ślubu. Postaram się wyjaśnić o co mi chodzi. Otóż, jako że mój Jan był biedny, nie miał czasu na bieganie po mieście w poszukiwaniu swej ukochanej, toteż wykorzystałam opcję spędzania czasu z towarzyszami w pracy sima. Zaprzyjaźnił się bodajże z 3 simami z czego jedna to kobieta, niejaka Gala Ball (chyba tak to leciało). Postanowiłam zrobić z nich parę, jednak po wieeelu randkach i wieelu interakcjach miłosnych mój sim wciąż nie miał opcji oświadczyn. Nawet wykorzystałam opcję kryzysu wieku średniego z punktów życia i zmieniłam jedną z jego cech na romantyka, jednak to nic nie dało... Ja się pytam, co jest! Jeszcze później chciałam zaprosić Galę na kolejną randkę, klikam na portret simki a tutaj, co! Okazuje się że jest ona w związku z jakimś kolesiem!! Jak to się stało?? Przecież od początku naszej znajomości Gala mówiła że jest singlem, a tutaj nagle spławia mojego sima i bierze ślub z innym? ;/ No ale nie poddałam się. Wysłałam sima do muzeum gdzie poznał jakąś inną simkę (nie pamiętam jak się nazywała), wydawała się całkiem przyjemna, więc postanowiłam związać ją z moim simem. Potem okazało się że i ona pracuje w tej samej knajpie co mój sim, więc miałam złe przeczucia. I słusznie! Mam identyczną sytuację co z Galą, nie mogę się oświadczyć ani nawet poprosić tej simki o chodzenie! Ludzie, mój sim niedługo zostanie emerytem a nawet żony ani dziecka nie ma... Mam nadzieję że ktoś mi pomoże rozwiązać ten problem. Czyżby nie można było się wiązać z kolegami z pracy? Szczerze pisząc 1 raz mi się takie coś zdarza. Dość dawno temu grałam w simsy i nie miałam takiego problemu.:O EDIT: Problem rozwiązany, o dziwo w końcu udało mi się złączyć moją parkę simów. Z tego wynika że nieźle trzeba się napracować żeby coś się ruszyło :O |
1. Jak wyczyścić rejestr Sims 3 w Viście?
2. Skąd pobrać mesh included i jak go potem zainstalować? |
mesh included oznacza ze mesh jest już załączony w pliku, który pobierasz; nic nie robisz z tym. Przy TS2 tak pisali, to miało sens, ale przy TS3 to niepotrzebne info, chociaż gdzieniegdzie je załączają, np w all about style;)
visty nie mam, wiec Ci tu nie pomogę |
Simka nie może umrzeć!
Witam, mam nietypowy problem:
Nadeszła śmierć naturalna mojej simki, odwiedził ją kosiarz, wszystko było tak, jak trzeba. Jednak powimo, że kosiarz odszedł, simka teoretycznie umarła, ale nadal jej duch unosił się na urną i była widoczna na liście członków rodziny jako duch. Skasowałam więc za pomocą kodu urnę, a ponieważ to nic nie dało - simkę-ducha. Po tym nie było jej już jako członka rodziny. Jednak gra zachowuje się tak, jakby simka była w czasie umierania. Nie mam pojęcia, co mam zrobić - nie mogę przeprowadzić rodziny ani wejść w edycję miasta. Co mam robić? Może ktoś już się spotkał z takim błędem... |
Einarr, ja tak miałam z poprzednim miastem. Przeinstalowałam miasto jeszcze raz i zadziałało... miałam wrażenie jakby gra "doinstalowywała" jakieś cosie, których nie zainstalowała wcześniej :P może u Ciebie to też pomoże :P
|
Odp: Mój sim nie może wziąć ślubu...
Jeśli masz dodatek Pokolenia, to jest teraz ciężej zeswatać ze sobą simów.
|
Odp: Mój sim nie może wziąć ślubu...
Tak, mam...
Sądzę że przesadzili z tym stopniem trudności. Żeby mój sim mógł wziąć ślub musiałam wykupić chyba 2 rzeczy z sklepu za punkty życiowe (czy jak to się tam nazywa), dodatkowo musiałam zmienić jedną z cech na romantyka. Ciekawe czy w ogóle by mi się udało wziąć ślub bez tych rzeczy :O Dodam jeszcze że simce zostały 2 dni do stania się emerytem, ale o dziwo pasek znów idzie od nowa po zmianie wyglądu w lustrze :O |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:24. |