![]() |
Odp: Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir
Kotecek błagam cię nie pisz 3 postów pod rząd.! cofnij kilka stron w temacie to zobaczysz. i z tego co pamiętam nic takiego nie robił bo ona sobie po prostu przyszła. Wg. mnie nic tu już nie odkryjemy . Wniosek : Przy odrobinie szczęścia Bella sama do nas przyjdzie.
|
tak jakoś wyszło za dużo rzeczy zaczęło przypominać mi się naraz i nie po kolei....
Sama z siebie chyba by nie przyszła - trzeba pomyśleć co na nią działa Wątek ma już 55 stron może trzeba by to już podsumować (te najbardziej wiarygodne wydarzenia) bo inaczej to wszystko będzie się ciągnąć jak moda na sukces. |
Hmm...może to nie ma nic do rzeczy ( z góry za to przepraszam ) ale w Lesistej Dolinie... hmmm... no zobaczcie http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/cv6855_ufow.png . A ufo da się dać w każdej okolicy? Bo w historiach nie da się robić otoczeń. Dlatego się pytam :)).
|
To ozdoba , można ją dać w każdym otoczeniu. KTOŚ miał to wszystko podsumować ,ale chyba nie ma zamiaru tego zrobić .Według mnie powtórzę po raz setny... Nic poza tym wszystkim co zebrało się na 55 stronach nie znajdziemy.. i temat będzie można zamknąć. Bella pojawia się znika przyjdzie przy odrobinie szczęścia i tyle.. Ta z Dziwnowa to fałszywka a te wszystkie tropy np. , że bella lata w balonie to tylko wymysły twórców aby było ciekawie. Potrzeba tylko 1 rzeczy : SZCZĘŚCIA ewentualnie kodu boolprop.. ;D
|
Ale ja myślę że należy
a) uporządkować dowody b) ułożyć wszystko po kolei co mogło się stać w dzień zniknięcia (lub wcześniej) ktoś ma ochotę przekopać 55 stron lub mniej aby to zrobić :) jak ktoś nie chcę to mogę to zrobić jak będę mieć wolne.... |
Bella zaginęła na dachu Dona Lotario spoglądając przez teleskop. Nagle zabrało ją UFO. Mortimer, Kasandra oraz Aleksander mają wspomnienie "Bella została porwana przez kosmitów", ale Don nie ma tego wspomnienia, gdyż nie jest on członkiem rodziny. Krążą plotki o tym, że podobno Bella po spotkaniu z kosmitami straciła pamięć poprzez sklonowanie.
Wytłumaczenie zaginięcia: Simy porwane przez kosmitów zawsze wracają. Zapewne Bella także wróciła, lecz twórcy gry przenieśli ją do Dziwnowa i zabili; tak naprawdę po Dziwnowie krąży niepodobny klon. Jest na to pośredni dowód. Otóż w SimPE w otoczeniu Dziwnowo są dwie Belle: żywa i zmarła. Żywa jest klonem, zmarła to zapewne nasza miłowska Bella. Teorię tę jednak łatwo obalić, ponieważ gdy sim umrze, jego portret w drzewie genealogicznym jest szary, u Mortimera i rodziny, portret Belli jest wciąż kolorowy. Klon stacjonuje w Dziwnowie i ciężko nawiązać z nim kontakt; jednak jest to możliwe. Bella często pojawia się na parcelach publicznych. Ślady Belli: W The Sims 2 twarz Belli pojawia się w wielu miejscach. W niektórych z nich nie można dokładnie potwierdzić, że są z nią związane. Oto niektóre z nich: 1.Twarz Belli pojawia się na kartonie od mleka. Najprawdopodobniej jest to informacja na temat jej zaginięcia. 2.W The Sims 2 pojawiają się dwie piosenki związane z Ćwirami: "Dobry wieczór Bella" i "Dotyk Mortimera". 3.W The Sims 2: Osiedlowe życie w Jaskini Pokrzyku pojawia się pomnik Belli wykuty w brązie. 4.W Dziwnowie pojawia się simka łudząco podobna do Belli i nosząca te same imię i nazwisko. Jest to jednak jej dość nieudany klon. 5.W balonie latającym w Miłowie pojawia się kobieta nosząca sukienkę Belli i tajemniczy mężczyzna. Nie możemy dokładnie stwierdzić czy jest to Bella, ponieważ jej twarz jest rozmazana. Prawdopodobieństwo tej identyfikacji pomniejsza fakt, że balon można ustawić w każdym otoczeniu. 6.W The Sims 2: Na studiach, gdy Aleksander idzie na studia, pojawia się filmik w którym występuje Bella. To jednak z powodu, że simka w drzewie genealogicznym żyje, ale i tak nie przywraca to postaci do gry. 7.Gdy wskrzesimy Michała Kawalera ma on w znajomych Bellę. 8.Jaskinia Pokrzyku to w rzeczywistości Belladonna Cove, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza Jaskinia Belli. Można by pomyśleć, że Bella uciekła z Dziwnowa, nie pamiętając o rodzinie. 9.Można zobaczyć ją w telewizji jak gra na pianinie ,,Rzępoł i córki"...Niestety simka w telewizji ma brązowe włosy i okulary,ale nie wiadomo dlaczego ma ten sam ubiór i fryzurę. 10.W Dziwnowie można z nią gawędzić na czacie. Ale to jednak ten klon. 11.Jeśli kupimy simowi "Wydruk próbny Zofii Barwnej" (dekoracje/obrazy) w dwóch obrazkach na dole pojawia się Bella. Nad nią jest jakiś mężczyzna. Być może szary kolor zdjęcia oznacza, że zmarli, a ten facet to tajemniczy ktoś z balonu. 12.W The Sims 3 pojawia się książka "Gdzie się podziała Bella?". Źródło-Simspedia->Bella Ćwir |
Mam tu coś może się przyda.
Bella wywodzi się od Kawalerów. Jej brat ożenił się z Kaliente i nagle umarł, chociaż nie był stary?? |
@up: Jak dobrze pamiętam to we wspomnieniach Diny on miał siwe włosy więc BYŁ STARY.
Ja uważam , że ten temat zaczyna być powoli bez sensu. Powtarzają się pomysły i nic z nich nie wynika. Najlogiczniej jest pogodzić się z faktem , że przy odrobinie szczęścia Bella PRAWDZIWA z Miłowa do nas wpadnie jak do kogoś kilka stron wcześniej (do Heleny podajże) Zawsze są kody itd. No i oczywistym wnioskiem z całych tych 55 stron jest też to , że ta z Dziwnowa to podróbka :) Dziękuje za uwagę |
U Ćwirów stoi teleskop - Bella musiała być już dawno zainteresowana kosmosem.
Najlepiej jest szukać jak ma się wszystkie dodatki. |
Cytat:
(sorry za powtórki słów w zdaniach ale nie chciało mi się kombinować jakby to inaczej napisać :P) |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 03:24. |