TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Pozostałe gry z serii The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=216)
-   -   Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59882)

Searle 06.05.2011 18:15

Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał followleajo (Post 1396480)
też robię tą misję i mam taki problem że mogę tą leżącą beczkę tylko oglądać. kiedy nasuwam kursor na te stojące nie ma żadnych opcji. tak samo z niektórymi ziołami, zwłaszcza tymi w cieniu, nie mogę ich teraz zbierać. Czy to jest jakiś błąd gry?

Przepraszam, ale wcześniej wprowadziłam w błąd, bo nie miałam tej misji, a zacytowałam kogoś z innego forum. Butelkę możesz wyłowić z morza albo szukać w piasku (ale to chyba misja z muszelką - te dwie zawsze mi się mylą).

Co do zbierania ziół. Nie wszyscy bohaterowie mogą zbierać wszystkie zioła.

Cytat:

Napisał buster (Post 1396572)
Misja "Śmierć Awatar"
Jak mam komuś kto jest na placu ćwiczeń dać napitek?
To przyjaciel w związkach a w EQ mam dzban z napitkiem

Zaproś tego przyjaciela poprzez skrzynkę pocztową w miejsce, gdzie jest beczułka z napitkiem.

juice 07.05.2011 10:51

nie wiem, czy juz ktos sie o to pytal. gram kaplanem piotreanskim i mam za zadanie zdobyc 3 flaszki atramentu. no ok, tylko ze gdzie one sa? :(

followleajo 07.05.2011 10:51

Cytat:

Napisał Searle (Post 1396682)
Co do zbierania ziół. Nie wszyscy bohaterowie mogą zbierać wszystkie zioła.

Rozumiem, ale to dotyczy wszystkich bohaterów, medyka, czarodzieja i szpiega.

followleajo 07.05.2011 10:52

Cytat:

Napisał juice (Post 1396814)
nie wiem, czy juz ktos sie o to pytal. gram kaplanem piotreanskim i mam za zadanie zdobyc 3 flaszki atramentu. no ok, tylko ze gdzie one sa? :(

atrament dostępny jest w kramie wiejskim, jeśli nie ma od razu, przyjdź następnego dnia ;)

juice 07.05.2011 10:57

@up dzieki!

kejt1 08.05.2011 11:40

Witam,
mam problem i mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc:)

Mam misję z fontanną, gram magiem z fatalną wadą nałogowy hazardzista. Mam wrzucić do studni kości do gry, ale najpierw muszę nimi zagrać. pytanie - jak zmusić sima do gry w kości, jeśli posiadane stoły do gier umożliwiają tylko grę w karty?

W tej samej misji ten sam sim ma za zadanie zagrać o wysoką stawkę. Próbowałam gry z różnymi simami, nawet z królową, ale nie mam nigdzie takiej interakcji "zagraj o wysoką stawkę" i zwyczajnie nie wiem, jak to zrobić. Pomocy:)

martyna6991 08.05.2011 13:58

Cytat:

Napisał kejt1 (Post 1397312)
Witam,
mam problem i mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc:)

Mam misję z fontanną, gram magiem z fatalną wadą nałogowy hazardzista. Mam wrzucić do studni kości do gry, ale najpierw muszę nimi zagrać. pytanie - jak zmusić sima do gry w kości, jeśli posiadane stoły do gier umożliwiają tylko grę w karty?

W tej samej misji ten sam sim ma za zadanie zagrać o wysoką stawkę. Próbowałam gry z różnymi simami, nawet z królową, ale nie mam nigdzie takiej interakcji "zagraj o wysoką stawkę" i zwyczajnie nie wiem, jak to zrobić. Pomocy:)

Ja widziałam kości do gry w trybie wyposażenia w dekoracach ;P

buster 09.05.2011 06:12

Kejt, spróbuj powyższych porad a jeśli nie zadziała to spróbuj interakcji z innymi "cecha..."
Z tej misji można mieć cechę legendarną...

martyna6991 09.05.2011 14:26

Cytat:

Napisał martyna6991 (Post 1397367)
Ja widziałam kości do gry w trybie wyposażenia w dekoracach ;P

Już wiem jak stawiać wysoką stawkę , bo miałam misję z "Festiwalem Fortuny" czy coś takiego. Trzeba w trakcie gry kliknąć na stół i wybrać opcję "graj o wysoką stawkę" wtedy stawiasz 100$ :)

kejt1 09.05.2011 16:58

Już znalazłam, tak samo spełniłam zadanie z oszukiwaniem:)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 08:57.