TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Problemy z misjami (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52961)

Violet 17.12.2012 09:54

Odp: Problemy z misjami

To ja mam również problem z tą misją tylko że z przeniesień tych szczątków na cmentarz. Jak ja mam to zrobić skoro nigdzie nie mam tych szczątków? :/

olusiak 27.07.2013 15:34

Hej mam problem z misją z dostarczeniem 4 skarabeuszy, na mapie nie pokazuje mi gdzie one się znajdują, mam pomocnik kolekcjonera, ale to też nic nie daje :/. Czy to błąd gry? Czy da się jakimś kodem "kupić" skarabeusze?

anizali 27.07.2013 16:24

Powinno się pokazywać :| zwłaszcza jak masz i misję i pomocnik kolekcjonera :|

Da się dokupić.

wpisz: testingcheatsenabled true [enter]
potem: buydebug on [enter]
kliknij na dowolną parcelę z wciśniętym schiftrem -> kupuj na tej parceli -> sortuj wg 'użytkowania' :| [nie pomieszczenia tylko to drugie] -> na '?' [powinna dojść kategoria z właśnie '?' jako ikonka] -> owady -> szukaj skarabeuszy -> umieść.

Góra dzień simowy i będziesz mieć ;)

Owl Finch 02.12.2016 21:22

Słuchajcie, słuchajcie!
BARDZO potrzebuję Waszej pomocy.
Otóż mam mod nraas ErrorTrap i od jakiegoś czasu wyskakuje mi po tysiąc komunikatów, że coś jest nie halo. Odkryłam, że problem leży głównie w misjach. Gram obecnie w Chinach i coś się pokićkało z misją o znalezienie topora. Topór już mam i go znalazłam (miałam już takową misję, nie zebrałam go kodami), ale gra nadal każe mi go znaleźć! Próbowałam pokombinować z BuyDebug, kupić topór i powiesić go tam gdzie być powinien domyślnie, ale kiedy wejdę w tryb zakupów, topór tam wisi. Wracam do trybu życia i artefaktu nie ma.
Miałam też podwojoną misję odnalezienia jakiejś włóczni - całe szczęście ona się po prostu "odnowiła" w tej skrzyni i mogłam ją zebrać ponownie.
Proszę o wszelkie pomysły jak mogę to rozwiązać, bo bardzo mi na tym zależy :(

Remus Lupin 03.12.2016 11:20

Jest tylko jeden sposób.

Odinstaluj mod i zrób na wszelki wypadek reinstalacje.

Hebe 03.12.2016 11:39

Errr, wybacz Remus, ale to nonsens. Error Trap służy tylko pokazywaniu komunikatów o błędach - po jego usunięciu komunikaty przestaną się pokazywać, lecz błąd gry zostanie tak, jak był.

Owl, najpierw spróbuj zresetować otoczenie Shang Simla i twoje rodzime za pomocą Master Controllera. Jeśli to nie pomoże, to przenieś swoją rodzinę na nowy zapis.

Owl Finch 10.12.2016 18:12

Ok, okazało się, że po prostu wszystkie otoczenia wakacyjne są jakieś zbugowane. Podaję rozwiązanie mojego problemu, gdyby ktoś miał coś takiego jak ja:
usunęłam topór z wyposażenia, umieściłam nowy na ścianie (z pomocą TestingCheatsEnabled true i BuyDebug) i go wzięłam. Problem rozwiązany.
Ale errorTrapy wychodzą w tysiącach na wakacjach :/

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:15.