TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Pozostałe gry z serii The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=216)
-   -   Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi. (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59882)

martyna6991 14.05.2011 07:31

Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Cytat:

Napisał HalfmoonGirl (Post 1398450)
hmm, a gral juz ktos w misje "Wyprawa Jakubina 2: Katastrofalna Pielgrzymka"? wybralam opcje "Poswiecenie" i tym szlachetnym simem, ktory chce wziac wine na siebie, jest moj monarcha. problem polega na tym, ze kiedy dochodze do momentu, w ktorym ma on wyglosic mowe otwierajaca proces, krol nie moze tego zrobic. :( co prawda kazalnica jest aktywna (tzn. szara, bo jest jakas przeszkoda - wyskakuje komunikat, ze "aby wyglosic mowe musisz byc innego wyznania"). nawet sprobowalam wyrzec sie wiary jakubinskiej i przyjelam druga, pozniej probowalam jako agnostyk, ale w dwoch ostatnich przypadkach w ogole nie mam mozliwosci jakichkolwiek dzialan z kazalnica. moze mi ktos pomoc w tej kwestii? :)

co do bledu ze zbieraniem ziol - mialam to samo. po przeinstalowaniu wszystko sie rozwiazalo. :)

przypomnialo mi sie jeszcze cos odnosnie posiadania wiecej niz dwojki dzieci (watek sprzed kilku stron). zeby to zrobic wcale nie trzeba brac rozwodu - wystarczy wdac sie w romans z innym simem. no i jezeli komus zalezy, to, zeby nie popsuc relacji z aktualnym mezem, proponuje spotkania u kochanka. ;) wtedy simka nie ma problemu z zajsciem w kolejna ciaze. dzieciaki "z nieprawego loza" i tak mieszkaja z matka (i najczesciej po niej dziedzicza profesje), a jej maz ma je w zakladce rodziny pod etykietka "pasierb" lub "pasierbica". :)

Ale jak spotkania u kochanka jak to nie jest bohater, przecież nigdzie indziej nie da się bara-bara tylko u siebie...

HalfmoonGirl 14.05.2011 09:12

w takim wypadku tez jest wyjscie. :) szkatula pocztowa -> zapros sima na lokacje. zapraszasz kochanka np. do karczmy, wolasz go na gore i nie robi im roznicy, ze to cudze lozko. mozna tez postawic namiot na placu cwiczebnym, zaprosic tam sima i wybrac opcje "bara bara z..." w namiocie. jest duzo sposobow. :P

lusja22 15.05.2011 11:10

Mam pytanie jak naostrzyc miecz?

revelry 15.05.2011 12:59

wejść w wyposażenie, kliknąć na miecz i wybrać opcję "ostrz miecz" czy coś podobnego ;)

followleajo 15.05.2011 13:36

Co do ponownej instalacji - robiłam to już dwa razy i nic to nie dało. Wilczą jagodę i nocny cień moge kupić w kramie, ale ziele anielskie można tylko zebrać
:(

martyna6991 16.05.2011 14:18

Cytat:

Napisał HalfmoonGirl (Post 1398616)
w takim wypadku tez jest wyjscie. :) szkatula pocztowa -> zapros sima na lokacje. zapraszasz kochanka np. do karczmy, wolasz go na gore i nie robi im roznicy, ze to cudze lozko. mozna tez postawic namiot na placu cwiczebnym, zaprosic tam sima i wybrac opcje "bara bara z..." w namiocie. jest duzo sposobow. :P

Ale jak próbowałam gdzie indziej np. w karczmie to jak klikne bara-bara to się całują, a jak skończą to się kasuje ta ikonka bara-bara...

Searle 17.05.2011 07:53

martyna, a w karczmie jest podwójne łóżko?

Dżiglipaff 17.05.2011 10:47

Cytat:

Napisał Searle (Post 1399259)

jak się kupi, to jest

ale to niezawsze działa

robiłam kupcem misje "królewskie wakacje" i nawet, kiedy kupiec zastępował królową, nie mógł się seksic z żoną w łóżku królowej, musieli wracac do domu

martyna6991 17.05.2011 15:10

Cytat:

Napisał Searle (Post 1399259)

Oczywiście że jest

alicja2255 18.05.2011 19:56

Ratunkuuuu! Mojego bohatera lada chwila uśmiercą i to dlaczego? Bo nie wiem gdzie szukać zaginionego skarbu, którym mam zapłacić królowej. Można czasem wyjść z siebie grając, ale kurde, nawet brydża porzuciłam dla simsów;). Pomóżcie proszę:)

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:09.