![]() |
Odp: Pytania i odpowiedzi
Pyszczki, mam trzy pytanka!
Pierwsze: co zrobić, żeby kamera przewijała się w dół ekranu? Drugie: mam wersję pudełkową, czy jest możliwe zainstalowanie gry na innym komputerze i przelogowanie się na mój origin? Chciałabym pograć czasem nie u siebie w domu i taka opcja byłaby cudowna. Wcześniej grałam tak w nowe SimCity (ale w wersji elektronicznej), które zapisuje gre na swoich serwerach. W simsach nie zależy mi na zapisanych grach itp, ale czy samą kopię mogę zainstalować gdzieś indziej? Trzecie: Czy znalazła się na forum już jakaś dobra dusza, która spisała wszystkie kody w jednym miejscu? Szukałam i nic konkretnego nie znalazłam, same pojedyncze porady. |
Cytat:
|
Jaki jest kod na ukrycie kryształka i dymków? Wydawało mi się, że hideheadlineeffects on/off, ale wpisuję i wpisuję, a nie działa :/
|
Tak, jest ale nie hideheadlineeffects on/off , tylko headlineeffects on/off, ale działa on chyba tylko na dymki, na plumboba chyba nie.
|
Aaa, wszystko jasne :D Dziękuję ;)
|
Ostatnio nawrzucałam do simsów dosyć dużo dodatków typu włosy, ubrania. Część z nich prezentuje się fajne, a druga cześć to tragedia, ale głównie chodzi o to, że te randomowe simsy co się pojawiają w mieście nie mają nic przeciwko CC. I tak powstała mi fala dziwnych simów o dziwnych brwiach, włosach (kolor zielony, różowy itd.) i ubraniach. Nie wiecie czy jest jakaś możliwość coś z tym zrobić? Bo jednak chciałoby się by to wyglądało jakoś estetycznie ;p
|
Jedyny sposób, jaki teraz przychodzi mi do głowy, to zmiana tego ręcznie. Wpisujesz testingcheats true, a potem cas.fulleditmode. Klikasz z shiftem na danego sima i wybierasz opcję edytuj w stwórz sima.
|
Jak do diaska wYprosić gości? Po przyjęciu sobie dalej siedzą i nie zamierzają wyjść. Nigdzie nie ma opcji wyproś czy pożegnaj, a opcja odejdź nic nie daje
|
Orzechowo dzięki za wskazówkę, jednak nie odczuwam narazie takiej desperacji by przerabiać każdego z osobna ;) Wpadł mi sumie teraz do głowy pomysł by pousuwać tych dziwnych simów w tej skrzyni rodzin (czy jak to nazwać). Co prawda pojawią się nowi, ale może bardziej normalnie wyglądający.
|
Sovillian, niestety nie spotkałam żadnego moda który sprawia, że cc jest pomijane przy tworzeniu nowych simów, w sumie też by mi się przydał :D
Shattered, wejdź w tryb budowania i sprawdź informacje o parceli. Jak w miejscu informacji dot. typu parceli jest niebieski kwadrat, będziesz musiała wyprowadzić rodzinę, zmienić to na mieszkalne i wprowadzić rodzinę od nowa. Miałam ten problem kiedyś. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 11:41. |