TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Podróże - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38439)

Kindziek 02.08.2011 15:54

Odp: Masz pytanie - zadaj je tu.

Cytat:

Napisał Liv (Post 1426074)
Btw, nie radzę ściągać pokryć terenu przypominających wodę - mimo wszystko są strasznie słabe ;)

Dziękuję, nie będę. :)

emma147 02.08.2011 22:08

No właśnie nie mogę znaleźć tych zdjęć które simy robią sobie same, są tylko które ja robię, a gdy zamawiam to tylko album mogę, potrzebny jest do tego może jakiś inny aparat?

zelkam 06.08.2011 16:50

nienienie, ten sam aparat, tylko gdy jestes w "zamow zdjecia" to nie dodawaj ich do tej kolumny na prawo, tylko gdy wybierasz zdjecie i pokazuje ci sie ono duze w tym "okienku glownym" (:D) to w rogu tego zdjecia masz opcje "zamow wydruk" kosztuje ona chyba 15 simoleonow, ale niestety musisz zamawiac zdjecia pojedynczo.
zdjecia zostana postawione pod domem i stamtad przenies je trybem kupowania na sciane, polke czy gdziekolwiek chcesz :D (no, prawie gdziekolwiek)

emma147 10.08.2011 09:32

Dzięki za wytłumaczenie:) Właśnie nie wiedziałam jak mam to zrobić;)

simka334player 06.09.2011 16:24

witam wszystkich,
prosze o poradę. Jak to zrobić , i czy w ogóle można, żeby dzieci które moje małe simy poznają w czsie wakacji i sie z nimi zaprzyjaźniły ( bardzo, na etapie najlepszy przyjaciel!) mogły z nimi dorastać. Bo taka opcja przeciez w grze jest ale nigdy nie udalo mi sie to z dziećmi wlaśnie z tych lokacji w Podróżach. Jakaś sztuczka? Niby nic takiego ale mnie denerwuje! Czyli prosze o poradę.

Łezka 12.09.2011 16:31

Hmm... Wydaje mi się, że opcja wspólnego dorastania jest możliwa jedynie, gdy dzieci mieszkają w jednej okolicy. Nigdy nie spotkałem w mieście dzieci czy też dorosłych poznanych na wakacjach. Oni jakby tam mieszkali? Nawet jak kogoś zapraszałem to nie tak jak każdego Sima, ale specjalne zaproszenie dla Sima z otoczenia wakacyjnego. :) Więc raczej opcja wspólnego dorastania wydaje się niemożliwa.

Dżiglipaff 12.09.2011 20:27

możesz użyć kodu

boolProp TestingCheatsEnabled true (pamiętaj alby zapisać wcześniej grę!), klikasz przytrzymując shift na simie, którego chcesz postarzyć, wybierasz SPAWN > SIM MODDER (pojawi się niemowlaczek) klikasz na figurce, wybierasz SET AGE i wiek, jaki chcesz dla danego sima

Nie pamiętam, czy można postarzać gości, więc zapobiegawczo przed spawnowaniem niemowlaka wybierz opcje "MAKE SELECTABLE", aby mieć kontrolę nad sąsiadem. Po zmianie wieku możesz z powrotem go wyłączyć wybierając "MAKE UNSELECTABLE"

ta opcja sprawdza się też kiedy nie podoba nam się ubranie któregoś z npców, możemy zmieniać jego wiek dowolną ilość razy, aż gra wylosuje coś fajnego ^_^

Pamiętaj też, aby na koniec wyłączyć kod wpisując "boolProp TestigCheatsEnabled false", ponieważ czasem powoduje on błędy

simka334player 13.09.2011 15:13

Oh, dziekuję za odpowiedź!
Dziurawcze, to dziwne, no nie? Bo przecież nastolatki moga iść na uniwersytet a dzieci są wieczne. Eh!
Spróbuję tych kodów Dżliglipaff, bardzo dziekuję za podpowiedź.
Milego simowania!

Kenny McCormick 18.12.2011 12:48

Po jakim czasie opalenizna schodzi?

Björk 18.12.2011 14:42

Po trzechę simowych dniach zazwyczaj, ale bywają też błędy i wtedy nie schodzi bez Inseminatora.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:35.