TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   Forum i Scena The Sims (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Co sądzisz o tym forum? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38682)

Diana 19.12.2013 17:13

Odp: Co sądzisz o tym forum ?

Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł, żeby wypromować OJSG i FS (w szczególności to pierwsze). Pamiętam, jak jeszcze tej wiosny prawie codziennie pojawiały się nowe odcinki w OJSG, a teraz to nic :(
Szkoda, bo bardzo lubiłam czytać (i komentować, w przeciwieństwie do niektórych) historie ze zdjęciami z simsów, zwłaszcza z trójki, bo OJSG z TS3 wychodzą bardzo fajnie. :3

Pink Panther 19.12.2013 17:19

Nikt już nie pamięta o założonej przeze mnie grupie dla twórców i czytelników OJSG? ;o
O ile się nie mylę, podobna jest też dla "fanów" FS.

Jeśli chodzi o pomysł Caesuma, bardzo mi się takie recenzje podobają, ale jedna osoba by tego nie ogarnęła na bank. Może lepiej opisywać jedynie najpopularniejsze od ostatniego wydania FTS Newsletter historie?

Cytryśnia 19.12.2013 17:24

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1790710)
Nikt już nie pamięta o założonej przeze mnie grupie dla twórców i czytelników OJSG? ;o
O ile się nie mylę, podobna jest też dla "fanów" FS.

Jeśli chodzi o pomysł Caesuma, bardzo mi się takie recenzje podobają, ale jedna osoba by tego nie ogarnęła na bank. Może lepiej opisywać jedynie najpopularniejsze od ostatniego wydania FTS Newsletter historie?

po 1. co z tymi trochę gorszymi? One odejdą w zapomnienie i zrobi się znótak jak teraz.
po 2. ten pomysł ma taką wadę, ze jedna osoba ma swoje, własne zadanie, innemu może się to podobac albo nie,

Pink Panther 19.12.2013 17:27

Cytat:

Napisał Cytrynowa Wiśnia (Post 1790716)
co z tymi trochę gorszymi? One odejdą w zapomnienie i zrobi się znótak jak teraz.

Albo będą starali się dorównać tym lepszym OJSG, żeby też ich opisano.

Ewentualnie można opisywać te najnowsze i najmniej popularne (znaczy, z najmniejszą ilością komentarzy), bo popularne i komentowane historie reklamy chyba nie potrzebują.

Kędziorek 19.12.2013 17:38

Cytat:

Napisał Pink Panther (Post 1790721)
Albo będą starali się dorównać tym lepszym OJSG, żeby też ich opisano.

Co to znaczy lepsze lub gorsze OJSG? Moim zdaniem wszystkie zasługują na uwagę, bądźmy sprawiedliwi. Te "lepsze" to tak naprawdę takie, które nadają się wręcz do FS, a nie wszyscy mają czas i talent by tworzyć takie historie. Nie znaczy to jednak, że ich dzieła są gorsze. Może szukam dziury w całym, ale wybacz, ten podział jakoś mi się nie spodobał.

Ale ogólnie do pomysłu z recenzjami jestem pozytywnie nastawiona. Tylko żeby nie było jakieś faworyzacji :)

Pink Panther 19.12.2013 17:42

Kędziorek, mówiąc "lepsze" i "gorsze" miałem na myśli obraz oJSG, gdzie odcinki pojawiają się systematycznie, są ciekawe, zdjęcia profesjonalnie wykonane, używane jakieś pozy, dodatki itd - po prostu pełen profesjonalizm oraz odcinki, które mają parę błędów itd., i nie są jakoś bardzo wciągające pod względem fabuły.
Aczkolwiek rzeczywiście wiele historii z OJSG to małe FS.

Libby 19.12.2013 17:43

Wiecie co... Kiedyś (w sumie już dość dawno temu...) myślałam o tym, żeby akurat działy FS i OJSG promować na fb naszego forum. Potem niestety nie miałam na nic czasu i w końcu pomysł mi umknął... Może jednak do niego powrócę ;). Kędziorek zaoferowała pomoc. A jak bym jednak dalej miała problem z czasem z powodu natłoku obowiązków, to może się jeszcze ładnie uśmiechnę do Myrtka :P.

Pink Panther 19.12.2013 17:45

A może jakieś konkursy typu zeszłorocznej "Wielkiej Gali OJSG" zachęcałyby użytkowników do pisania? Tylko musiałaby być organizowane w miarę systematycznie.

rudzielec 19.12.2013 21:53

Cytat:

Napisał Diana (Post 1790704)
(w szczególności to pierwsze)

No właśnie w szczególności to drugie. Prawda jest taka, że dział FS umarł bo wszyscy, którzy uznali, że mają jakieś pojęcie o pisaniu (nie obrażając nikogo), przenieśli się do działu OJSG, a mówiąc szczerze, FS pisze się znacznie trudniej i wymaga ono większego nakładu pracy ze strony autora niż pstryknięcie kilku fotek i walnięcie do nich historii.

Tak czy inaczej pomysł z promocją obydwóch działów bardzo dobrym, mam nadzieję, że się przyjmie ;P

Malfurion 19.12.2013 22:23

Ja oczywiscie forever alone :cry: :P

Pomysl z promocja tych dzialow (szczegolnie FS) jest moim zdaniem dobrym pomyslem, ale mysle, ze na dluzsza mete nie wplynie to na ilosc komentarzy. Ludzie maja tendencje do pisania ich w nowych historiach i wraz z postepem fabuly, ilosc opini spada. Ludziom nie chce sie ich pisac, poprostu.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:12.