TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52908)

Kamis 19.05.2010 18:26

Odp: Pytania i Odpowiedzi

A jak klikniesz na ten hmm, taki budynek na cmentarzu [katakumby?] to nie ma opcji "Zajmij się zmarłymi" ?

Klitamnestra 21.05.2010 15:07

Cytat:

Napisał Kamis (Post 1248412)
A jak klikniesz na ten hmm, taki budynek na cmentarzu [katakumby?] to nie ma opcji "Zajmij się zmarłymi" ?

Nie. I pojawiła się kolejny problem: nie mogę jechać na wakacje! Kiedy jestem już na miejscu, nie ma żadnego Sima w panelu. I jeszcze co jakiś czas gra mi się wyłącza!

Searle 21.05.2010 15:46

Cytat:

Napisał Klitamnestra (Post 1249193)
I pojawiła się kolejny problem: nie mogę jechać na wakacje! Kiedy jestem już na miejscu, nie ma żadnego Sima w panelu. I jeszcze co jakiś czas gra mi się wyłącza!

A masz zainstalowane wszystkie aktualizacje?

Rainbow 21.05.2010 16:18

Klitamnestra-czy chodzi Ci o coś takiego,jak opisałam w tym poście (u mnie działo się tak tylko w jednym zapisie gry)? Jeśli tak,to ja rozwiązałam problem w taki sposób:
Stworzyłam sobie nową grę,weszłam do pierwszej lepszej rodziny i powysyłałam Simów na wakacje po kolei do każdego kraju,żeby w folderze Moje Dok.->Electronic Arts->The Sims 3->Saves->[nazwa nowego zapisu] pojawiły się 3 pliki zaczynające się na China,Egypt i France. Skopiowałam je i wkleiłam do folderu 'mojego' zapisu gry (tzn.zamieniłam te uszkodzone pliki otoczeń wakacyjnych,które już tam były) i wszystko jest w jak najlepszym porządku (a nawet tym lepiej,bo otoczenia te mi się zresetowały i dawniej splądrowane grobowce również powróciły do stanu pierwotnego ^^).

Mam nadzieję,że w miarę dobrze to wytłumaczyłam,ale nie ręczę,bo predyspozycji niestety do tego nie mam-jak coś,to pisz na PW :)

Klitamnestra 21.05.2010 16:54

Cytat:

Napisał Rainbow (Post 1249224)
Klitamnestra-czy chodzi Ci o coś takiego,jak opisałam w tym poście (u mnie działo się tak tylko w jednym zapisie gry)? Jeśli tak,to ja rozwiązałam problem w taki sposób:
Stworzyłam sobie nową grę,weszłam do pierwszej lepszej rodziny i powysyłałam Simów na wakacje po kolei do każdego kraju,żeby w folderze Moje Dok.->Electronic Arts->The Sims 3->Saves->[nazwa nowego zapisu] pojawiły się 3 pliki zaczynające się na China,Egypt i France. Skopiowałam je i wkleiłam do folderu 'mojego' zapisu gry (tzn.zamieniłam te uszkodzone pliki otoczeń wakacyjnych,które już tam były) i wszystko jest w jak najlepszym porządku (a nawet tym lepiej,bo otoczenia te mi się zresetowały i dawniej splądrowane grobowce również powróciły do stanu pierwotnego ^^).

Dokładnie o to :D Dzięki za radę, spróbuję...

Tak, mam wszystkie aktualizacje.

Update: Włączył się Egipt, simowie byli, ale nie ci co trzeba! To była rodzinka z gry, z której przeniosłam pliki... Tak na prawdę, to ZAWSZE, kiedy grzebię w nieznanych mi plikach, cosik naknocę i są potem problemy -,-"

Rainbow 21.05.2010 18:17

A wróciłaś tamtą rodziną do domu? Tzn. tą,z której save'a kopiowałaś?

Elizabeth Swann 22.05.2010 09:53

mam pytanie

dlaczego w wersji na telefon jest francja, egipt, chiny i USA,
a na PC jest tylko egipt chiny i francja?

to mnie zaczęlo wkurzać i to pytanie nie daje mi spokojnie grać.

magTom 26.05.2010 18:56

Mam mały problem. Otóż moja simka Kythra Evil znalazła 10 części Sarkofagu Królów i 5 słojów. Złożyła z tych pierwszych 2 Przeklęte Sarkofagi Królów. Słoje miała w wyposażeniu. Klikając na Sarkofag wybrałem opcję "Wezwij mumię". Kythra podeszła do Sarkofagu, a polecenie znikło. Żadna mumia się nie pojawiła, nawet Kythra przespała się później w sarkofagu. Co można na to poradzić?:|

Mroczny Pan Skromności 27.05.2010 17:22

Cytat:

Mam mały problem. Otóż moja simka Kythra Evil znalazła 10 części Sarkofagu Królów i 5 słojów. Złożyła z tych pierwszych 2 Przeklęte Sarkofagi Królów. Słoje miała w wyposażeniu. Klikając na Sarkofag wybrałem opcję "Wezwij mumię". Kythra podeszła do Sarkofagu, a polecenie znikło. Żadna mumia się nie pojawiła, nawet Kythra przespała się później w sarkofagu. Co można na to poradzić?
Może to głupie pytanie, ale ile razy próbowałeś to zrobić? Bo mi też czasami Sim wariuje. A może ma zaniedbane potrzeby? Spróbuj wyłączyć opcję wolna wola.

Meliona 29.05.2010 12:02

Elizabeth Swann- Może dlatego że gra WP na telefon jest mniej rozbudowana i musieli coś dodać żeby było troszkę ciekawiej? W każdym razie nie radze porównywać The Sims 3 na komórkę i na komputer. Dla mnie to są dwie różne rzeczy. Ja mam główną część simsów 3 na telefonie i to jest takie nudne że zasypiam po pół minucie, a na kompie mogłabym grać całymi godzinami...

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:23.