TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=223)
-   -   The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=59741)

anjanka 13.04.2011 11:35

Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

anie a gdzie tego moda ściągne i jak go mam zainstalować?
no wiecej dramatu zeby bylo a nie gra jest taka monotonna...juz mi sie nudzi gra...

Searle 13.04.2011 12:33

Może brakuje dramaturgii, ale np. ciąża nastolatek jest niemoralna. EA nie będzie propagować tego typu zachowań.

anulqa 13.04.2011 12:51

@up Ale gdyby były ukazane wszystkie wady tego stanu (złe oceny, utrata przyjaciół, chłopaka, nudności, brak możliwości imprezowania, kłótnie, sprzeczki a nawet trwające LATA spory) to może by przeszło.

anie_1981 13.04.2011 12:58

@UP zgadzam się. I moim zdaniem tak jest właśnie dobrze. Jak ktoś chce mieć nastolatkę w ciąży, to może to zrobić modami. Wtedy to jest jakiś wybór. Gra sama w sobie jest bardzo "poprawna politycznie". I tak jest dobrze. Co prawda wielu graczy The Sims 3 jest dorosłych (ja np.), ale gra też wiele dzieci, nawet poniżej tego 12 roku życia. Gdyby w grze było można na dzień dobry nie mieć cenzury, mieć nastolatki w ciąży itd, to by była gra od 16 lat, a nie 12... EA nie pozwoli sobie na takie rzeczy.

@UPUP, O modzie na ciężarną nastolatkę było wiele razy głośno na forum, wystarczy trochę poszukać. Ale ponieważ nie chce mi się tłumaczyć 10x tego samego, więc edytowałam mojego posta w temacie o modach i opisałam co i jak. Trochę można też czasem samodzielnie poszukać.

http://forum.thesims.pl/showthread.p...68#post1379968

Saheli019 13.04.2011 13:02

Searle-a to że simy tej samej płci robią bara-bara,pobierają się i adoptują dzieci to jest moralne? Moim zdaniem ciąża u nastolatków nie wyrządziłaby nikomu krzywdy gdyż ponad połowa nastolatków przeżyła już swój pierwszy,drugi i może nawet setny raz,a niektórych rzeczy mogliby i dorosłych nauczyć.

Zaraz pwenie ktoś napisze,że w to grają dzieci. No sory,gra jest dozwolona od 12 lat i nic nie poradze że dzieci poniżej tego wieku grają w tą gre.A do tego w tej grze jest już sex więc co za różnica czy jest między dorosłymi czy nastolatkami? Mądre dzieci więdzą co wolno a co nie....

Anie-nie wszystkim mody działają ( u mnie nie działą żaden)

kaka123 13.04.2011 17:21

Jakby pokazali tragiczne skutki ciąży nastolatki, o których anulqa mówi, to dzieci może zrozumiałyby, że życie nie jest wcale takie łatwe. Tak na marginesie. Dla mnie gadka typu "Oj! Dzieci nie oglądajcie tego, bo tam robią fe i be" jest głupia. Dlaczego ludzie nie traktują seksu normalnie? Przecież, to jest rzecz zwyczajna. Wkurza mnie to, że większość bachorów myśli o tym, jak o czymś wyjątkowym. "Kup mi dżinsy, a zrobię ci loda", "na przerwie pobawimy się w kibelku", czy "ty jesteś zacofana, bo chodzisz do gim. i jeszcze nawet z nikim się nie lizałaś". Bez kitu ludzie się rozbestwiają. Do demoralizacji nie są wcale potrzebne żadne gry. Simsy są cenzuralne, a młodym należy od samego początku mówić o rozmnażaniu, które jest podstawą naszej egzystencji. Parę lat temu teledyski były normalne i w miarę w porządku, a teraz przesłanie jest tylko jedne. Baby ruszają dupami, a faceci je po dupach klepią. Producenci zauważyli, że nastolatków i dorosłych coraz bardziej kręcą te sprawy i wykorzystali to. Rodzic nagada dziecku, że nie może patrzeć i potem ono ciekawe świata jeszcze bardziej się tym zainteresuje. Kiedyś, jak 17-latka zaszła w ciążę, to cała Polska o tym wiedziała, a teraz... Według mnie ta gra powinna uczyć prawdziwego życia i w żaden sposób nie zdemoralizuje dzieci. To jest zwyczajnie śmieszne.

SuperMiss16 13.04.2011 17:25

Witam, witam ;) Jestem nową użytkowniczką, więc jakby co, dopiero się tu orientuję ;) Nie no, po prostu serce mi wali jak oszalałe, po tym co przeczytałam na wirtualnych simach!:
- Tzw. wymyślony przyjaciel może stać się zwykłym simem. Z wymyślonym przyjacielem porozumiewamy się prawie identycznie, jak ze zwyczajnym simem (poprzez te same interakcje).
- Pojawi się plac zabaw z masą rekreacyjnych obiektów dla dzieci - zjeżdżalnią, wieżą wspinaczkową, piaskownicą, huśtawką (dwuosobowa i jednoosobowa) oraz grą w klasy.
- Wózki dziecięce są w pełni funkcjonalne, dzieci można przewozić z jednego miejsca w miasteczku, do drugiego.
- W domku na drzewie dzieci mogą się bawić np. w piratów, albo wylewać wodę na innych simów.
- Pojawią się łóżka piętrowe. Będą dostępne łóżka z jednym materacem, pod takimi łóżkami można ustawić np. sofę lub biurko, a także łóżka z dwoma materacami, przeznaczone dla dwójki dzieci (jedno śpi na górze, drugie na dole).
- Sąsiedzi mogą zadzwonić po policję, gdy nastolatkowie będą robić im psikusy. Rodzice mogą ukarać swe dzieci.
- Simowie mogą "dłubać" przy zlewach i tryskać wodą w twarze innych.
- Simowie mogą opowiadać straszne historie, przez co niektórzy w nocy będą mieć koszmary.
- Pojawi się łuk weselny, simowie będą mogli też razem pokroić weselny tort.
- Simowie będą mogli chodzić na randki.
Źródło: Wirtualne simy

Nie mogę się doczekać randek, no i wózki będą prawdziwe! Wprawdzie na razie nie mam The sims 3 (no niestety, to jest wina za słabego kompa, nowy kupię sobie dopiero pod koniec czerwca, a wtedy witaj trójeczko! xD), ale jak tylko będę mieć, na 100% kupię ten dodatek. Podobał mi się już od trailera. Może dlatego, że podobała mi się muzyka? xD Ale randki?! Tego się chyba nikt nie spodziewał!...

Levkoni 13.04.2011 17:47

Na te rzeczy o których piszecie, morderstwa, mówienie w simach wprost o homoseksualiźmie czy seks nastolatków nie przejdą na pewno z jednego powodu: gra jest kierowana do jak najszerszej liczby odbiorców, a takie elementy podwyższałyby ograniczenia wiekowe. Nie wiem czy wiecie, ale po ukazaniu się dodatku do TS2, Nocnego Życia, wtedy EA została skrytykowana przez pewne środowiska, że ten dodatek już propaguje rozwiązłość i seksualność. Pisali o tym w gazecie. A przecież doszło raptem kilka różnych interakcji związanych z romansowaniem i randkowaniem. Przy premierze TS3 także w radiu pamiętam audycję, która pół żartem pół serio właśnie wytykała grze, czy na pewno nadaje się dla dzieci przez zawarte w niej elementy takie jak bara bara, zdrady i romansowanie z kilkoma simami naraz. Ja nie rozumiem takich zarzutów, ale cóż, różni ludzie, różne poglądy.

Master of Disaster 13.04.2011 18:08

@up - no tak, z tego samego powodu zamiast win czy nalewek w Wymarzonych Podróżach mamy nektary... Jednak pewne elementy mogliby trochę modyfikować, bo wydaje mi się, że idą po najmniejszej linii oporu. Nadal mam nadzieję, że dodadzą choćby możliwość kąpania niemowlaków i małych dzieci, co zresztą powinni umożliwić już w podstawie, ale znając EA nie będzie im się chciało. Wybaczcie, że wciąż to powtarzam, ale co poradzę, że mnie to wkurza. Poza tym, myślę, że z animacją wsiadania na rower czy do samochodu też mogliby to JAKOŚ zrobić.

Saheli019 13.04.2011 18:52

Litości!!! To za to że w grze jest mowa o seksie,ciąży i homoseksualiżmie( nie wiem czy dobrze odmieniłam) ludzie napiętnują jej twórców? A co z grami gdzie krew sika na prawo i lewo,odrabuje się głowy wrogom,nasyła wojska na inne kraje? Powinni je wycofać,ale nie...w programach o grach komputerowych sa wychwalane! Jak powstałam gra Wiedżmin to krytycy aż się dławili z zachwytu nad nią mimo,że główny bohater nie bawi się z bestami w piaskownicy tylko je morduje,a TS są mieszane z błotem za to co poprzednie pokolenia traktują nadal jako tabu?

Dla mnie kretynizm,gdyż dwa lata temu jedna z posłanek gadała o wprowadzeniu "wiedzy o życiu w rodzinie" od pierwszej klasy podstawówki a wiadomo jakie pytanie pojawiłoby się odrazu z ust dziecka...Gadanie,że bocian przynosi dzieci jest już nie modne bo dzieciaki nie są głupie. Przykład: mój bratanek-ma 4 lata i jest ciekawy śwaiata.Gdy usłyszał od swojej mamusi,że to bociany przynoszą dzieci zareagował natychmiast " Mamo ale ja się urodziłem w lutym,a zimą bociany mieszkają w cipłym kraju". I kto w takiej sytuacji wychodzi na głupka?

Jest wiele gier,które promują sex i dzieciaki w to grają np.gry online,wiec interakcjie z wiązane z romansem czy ciąża u nastolatki nie wywoła w głowie dzieci szkód bo one już świetnie wiedzą co się z czym je....A głupotą by było trzymać je w świdomości,że dzici biora sie np. z pocałunków jak to było w TS1 bo tylko by to ich bardziej zniechęciło do buziaków :)

Sory za rozpiskę,ale normalnie mnie nosi jak o tym myslę.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:35.