TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 3: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=226)
-   -   The Sims 3: Zwierzaki - Pytania i odpowiedzi (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61914)

Remus Lupin 09.12.2011 14:11

Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:

Napisał anie_1981 (Post 1479617)
Chyba się nie da, tak jak nie da się jechać z grupą konno... Możesz spróbować pokombinować z klikaniem gdzieś na mapie i wybieraniem "idź tam z...", a potem spróbować wybrać "trucht" jako prędkość (o ile się da, bo dawno nie kazałam Simom biegać).

Bo czytałem,że można uprawiać Jogging z psem moja simka ma max sportu widać,że EA nabija nas w butelkę.

Ale i tak dzięki

BlackRose77 09.12.2011 17:03

olanowiak - Partnerzy muszą mieć ze sobą bardzo dobre relacje. Po jakimś czasie bawienia się ze sobą, wąchania klikając na partnera pojawi się w opcjach romantycznych 'postaraj się o szczeniaka'. Oczywiście na parceli musi stać buda, bo inaczej nic z tego.

felKA 09.12.2011 17:45

Czyli tak: Można mieć hodowlę zwierząt?
Ile najwięcej zwierząt można mieć?
Czy są jakieś fajne nowe fryzury/ubrania? Moglibyście dać zdjęcie? ;D

zuzapets 09.12.2011 18:32

feIKA chyba nie można mieć hodowli zwierząt
zwierzaków można mieć max 6 na parceli
co do ubrań i fryzur to moim zdaniem niektóre ubrania są fajne;)
A teraz mam pytanie? wiem że to pytanie wstawiałam w problemy z grą ale wstawię tutaj
To tak:
Dzisiaj grałam moją rodzinką i moje 2 psy miały interakcję obwąchuj się czy jakoś tak i jak chciałam anulować tą opcję to anulowałam ale okienko z tą opcją dalej było a psy się nie ruszały czyli nic nie robiły nie chodziły nic i co ja dawałam nowe interakcje psom czyli idź tu itd to też nic co mogę w tej sytuacji zrobić? mam np wczytać ostatni sejw? poproszę o szybką pomoc:)

Aguncja 10.12.2011 11:05

Na początku chciałam podziękować Anie za odp. odnośnie story progresion :)
Nie wiem jak poradzić sobie z takim problemem: w opcjach gry mam zaznaczoną opcję starzenia się, jednak mimo to nie działa.

zuzapets trzeba wpisać w okno kodów resetSim imię i nazwisko zwierzaka

anie_1981 10.12.2011 12:52

Sprawdź, czy masz w Story Progression włączone starzenie się, powinno być włączone, ale lepiej sprawdzić. Teraz na szybko to nie wiem gdzie konkretnie jest ta opcja, spróbuj kliknąć na komputer: NRaas\Story\Progression\Town Options. Pojawi się okienko i sprawdź "Allow Aging" czy jest przy tej opcji "True", czy 'False", i ustaw "Allow Aging" na "true".

Aguncja 10.12.2011 14:14

Zrobiłam jak pisałaś. Niestety okazało się że mam włączone(true). To mogę pożegnać się z tym zapisem? Bo co innego mogę zrobić? chyba nikt nie miał tego błędu...:( uwielbiam tą grę

Rosemarie 11.12.2011 17:14

Czy u Was też tak rzadko przychodzą bezdomne psy/koty? :( Ja ich prawie nie widuję, a właśnie chcę, żeby przychodziły.

xMalwina 11.12.2011 17:18

Cytat:

Napisał ginsei (Post 1476856)
A czy u lubej jest miejsce na dziecko?

Bo ja cię zrozumiałam tak, ze kierujesz rodzeństwem i z tego rodzeństwa, facetem baraszkowałaś z kobietą, która nie jest w twojej aktywnej rodzince.
W takiej sytuacji dziecko będzie zamieszkiwać z matką, a co za tym idzie - możesz mieć nawet jednego Sima, ale jak rodzinka wybranki jest ośmioosobowa, to się skichać możesz, a nie zaciążysz ;)

Ograniczenia są takie:
max Simów - 8
max zwierząt - 6
suma zwierząt i Simów - 10
Więc mając 2 rodzeństwa możesz mieć spokojnie 6 zwierząt, przy trójce zwierząt (gdy ci się konie oźrebią), możesz mieć 7 Simów.

Przepraszam, że post pod postem, ale właśnie przeczytałam w nowym CD-Action (w recenzji Zwierzaków), że jest możliwe zamiana zwierzęcia w Sima. To prawda? Słyszeliście coś o tym?

Ponoć jest 'coś' co jest w stanie to zrobić...

Dziękuję, nie wpadłam na to! :P Przecież to oczywiste. :D

Cytat:

Napisał Rosemarie (Post 1480186)
Czy u Was też tak rzadko przychodzą bezdomne psy/koty? :( Ja ich prawie nie widuję, a właśnie chcę, żeby przychodziły.

Same z siebie rzadko. Ale jak kupisz gnomy z tabliczkami zachęcającymi przybłędy to przyjścia, to częściej. :) Są w dekoracjach w kategorii rzeźby.

Jeszcze mam pytanko odnośnie jednorożca. Da się go jakimś kodem przywołać? Mam sima, który jest koniarzem, zna trzy zaprzyjaźnione konie, zaadoptował dwa dzikie, minął mu cały okres bycia młodym dorosłym i nigdzie nie widziałam jednorożca. :( Mieszka w tym miasteczku ze zwierzaków na A :P

jaja 11.12.2011 18:08

U mnie te gnomy nie działają, zanim postawiłam to brzydactwo nic bezdomnego nie przychodziło, po postawieniu (w krzaczorach, żeby nie raziło:P) też nic do przygarnięcia nie przychodzi, tylko psy sąsiadów zaczeły częściej szczekać mi pod bramą. Lipa z tym jest, bo też chciałam cokolwiek przygarnąć;)

xMalwina: przyznam, że ja też nie mogłam żadnego jednorożca dorwać, dopóki ktoś nie napisał, że znalazł go "śledząc" dzikie konie. Chodziłam simem od popołudnia za stadkiem (siedziały w parku dla psów praktycznie cały dzień), aż wieczorem pocłałowały nad to urokliwe jeziorko; mimo że nieraz tam zaglądałam i nie było go tam nigdy, to tego razu się jakimś cudem pojawił. Może to bez związku, ale nie tylko ja tak miałam, spróbuj, nie zaszkodzi;)
o żadnym kodzie na przywoływanie jednorożca jeszcze nie słyszałam

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:12.