TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   The Sims 2: Nocne Życie - Masz pytanie - zadaj je tu (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22235)

Björk 04.01.2009 13:46

Odp: Masz pytanie - zadaj je tu

Cytat:

Napisał Ellie (Post 929622)
dobra, pytam tutaj, bo podobno restauracje doszły w NŻ.

co zrobić, żeby simy w restauracji siadały przy jednym stoliku?
bo u mnie zawsze jak przychodzą, to kazdy siada osobno ._.

Taki urok gry :)
Jeżeli mają usiąść razem to na randce lub na spotkaniu z przyjaciółmi.

Searle 04.01.2009 13:56

Fajniutka - nie da się usuwać przedmiotów z trybu kupowania, a szkoda, bo ja też kilka bym usunęła, bo są one mi po prostu niepotrzebne ;)

Ellie 04.01.2009 17:51

Cytat:

Napisał Björk (Post 929667)
Taki urok gry :)
Jeżeli mają usiąść razem to na randce lub na spotkaniu z przyjaciółmi.

eh, szkoda.
dzięki ;]

Alisha 13.01.2009 19:53

Czy simowie moga 'robic' Bara-bara w samochodzie? :P

Björk 13.01.2009 20:03

Cytat:

Napisał Alisha (Post 934514)
Czy simowie moga 'robic' Bara-bara w samochodzie? :P

Tak bla bla bla

fajniutka 15.01.2009 19:28

moga, poprostu niech dwojka simow wejdzie do auta no i jednym z simow klikniesz na samochodzie i bedzie opcja bara bara:D.

Mirek 16.01.2009 00:32

Słuchjcie. Da się jakoś zmienić cel życiowy. Po zmianie aspiracji na studiach wyskoczył mi taki durny, że trójka dzieci ma iść na studia. W domu jest 5 simów i jeszcze ma dojść 3 to się zupełnie pogubie z ich potrzebami.

boolpropem nie działa zmienia aspiracje ale nie cele życiowe :(

Tuptuś 24.01.2009 11:57

@Mirek: Przecież nie musisz robić celu życiowego. Co do zmiany, to podobno można je zmienić inSIMenatorem, albo po prostu zmień aspirację i marzenie też się zmieni. Tylko nie boolPropem (nie zadziała), tylko Kulą Nowy-Ty-Senso.

Łezka 24.01.2009 12:27

Tuptuś ma rację boolProp w tej sprawie nie zadziała, bo odpowiada tylko za funkcję zmiany aspiracji nie celu życiowego. Trzeba pamiętać, że kula nowy ty senso zmienia aspirację i cel życiowy, ale gdy już zmienisz tą aspiracje to tracisz wszystkie punkty aspiracji.

Yakuza 24.01.2009 13:36

Kompletnie bezsensownie evil zue pytanie

Dobra, to ja opisze swój malutki problem:

"Zwiedzając" Przedmieście natknąłem się na Klub "Mroczna Krypta" - niby niczego sobie, bar, DJ i powolni kelnerzy, jednak nie ma co ukrywać, że całość konstrukcji tego budynku przypadła mi do gustu. Postanowiłem zrobić jego odwzorowanie, mineło niewiele czasu i już wyuczyłem się go na pamięć, nawet budowa każdego stolika i lamp w te samą stronę i na odpowiednim miejscu ( teraz już buduje go z pamięci w ok. 15min. ).

Są jednak w tym budynku rzeczy, których odwzorować się nie da, dobra już wiem jak wstawić drzewo wewnątrz, budować "połówki" podłóg i wstawiać rozpraszacz cienia na kolumny po środku, chodzi tu np. o połączenie bar + kolumny ( okej ujdzie w końcu na co to potrzebne? ) i drzewa na zewnątrz z podłogą ( to chyba niemożliwe ), umieszczenie białych podłóg chodnika poza teren parceli, na którym jest trawa ( to też ).

No to poza tymi szczegółami wszystko jest w porządku.

Myślę, że NIE MA na to sposobu, jednak jeśli ktoś go zna ( w co wątpie ) to przyznać się.

PS: wątpie czy znajdę rozwiązanie

Narq

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 13:08.