TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27952)

Kamis 04.06.2010 22:00

Odp: Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir

A skąd wiecie że to podróba? [sorry jeżeli to było ale nie chce mi się czytać 60 stron ;d]

GaGasz 04.06.2010 22:28

Ponieważ ta z dziwnowa to nie udana kopia, nie jest podoba do prawdziwej Belli ; ) Można porównać zdjęcia. ;) Kształt twarzy, makijaż. Nie ma drzewa gen. i wysoko rozwinięty stopień Sportowca co nie możliwe bo ma chyba całe życie jako dorosła ;)

Paulincia91 05.06.2010 14:53

Tajemnica, która została spartaczona w polskim tłumaczeniu:

Rodzina Sęk z Kwitnących Wzgórz (chyba tak przetłumaczono Riverblossom Hills) w oryginale nazywa się Roth, a jej członkowie to Monty, Stella, Sandra i Xander. Brzmi znajomo? Podpowiem, że nazwisko rodziny Ćwir w oryginale brzmi Goth :] Dodatkowo, dom Rothów jest odbiciem domu Gothów - przyjrzyjcie się temu w grze i porównajcie :]

To jako taka ciekawostka ;)

Gold_Chocolate 05.06.2010 18:28

Jeśli chodzi o nazwisko... już gdzieś czytałam , że Goth to tak na prawdę śmierć czy coś takiego więc, dali to żeby było mrocznie.A tamte drugie to najprawdopodobniej przypadek.;]

kotecek 05.06.2010 19:41

Cytat:

Napisał Paulincia91 (Post 1255316)
Tajemnica, która została spartaczona w polskim tłumaczeniu:

Rodzina Sęk z Kwitnących Wzgórz (chyba tak przetłumaczono Riverblossom Hills) w oryginale nazywa się Roth, a jej członkowie to Monty, Stella, Sandra i Xander. Brzmi znajomo? Podpowiem, że nazwisko rodziny Ćwir w oryginale brzmi Goth :] Dodatkowo, dom Rothów jest odbiciem domu Gothów - przyjrzyjcie się temu w grze i porównajcie :]

To jako taka ciekawostka ;)

Faktycznie dom jest prawie taki sam, a z tymi nazwiskami i imionami to dość dziwne....

sprawdzałem przed chwilą opis rodziny i wynika z niego że rodzina jest taka jak rodzina ćwirów. Może i w tej rodzinie historia ma się potoczyć tak jak w przypadku ćwirów ??? (moim zdaniem Ta rodzina jest taka jak ćwir parę lat wcześniej)

GaGasz 05.06.2010 20:28

No faktycznie :D Jakby kopia Ćwirów. Nawet niektórzy podobni... Pogram troche nią. Codziennie bedę Stellą patrzył przez teleskop :D

Gold_Chocolate 05.06.2010 20:28

Hmm. nie chcę popadać w paranoje.. ;D Ale wiecie co w opisie tej rodziny tam jest coś takiego "Matka ( nie pamiętam imienia) jest dziwnie niespokojna" może to o to chodzi ?

GaGasz 05.06.2010 20:34

Już zerkam :D tu chodzi o matke tego małżeństwa? Jeżeli Stelli to może jakby 'wiedziała' o tym co spotkało Ćwirów? xD A ja myślałem że już nic nowego nie może dość :D

Gold_Chocolate 05.06.2010 20:39

No właśnie tak mi się zdaję , że ona coś przeczuwa... :D Więc nie popadłam w paranoje... Ale czy twórcom chciałoby się tak wysilać... chociaż..dla chcącego nic trudnego :D

GaGasz 05.06.2010 20:46

Jakby nie patrzeć to te rodziny mają na prawdę wiele wspólnego;
Imiona bardzo podobne, dom także.
Stella ma taki sam typ fryzury tylko blond.. Kiecka prawie ta sama tylko czarne 'coś' na XD
Monty, czarna fryzura .ogólnie podobny do Mortiego
Sandra, chyba ma to samo pragnienie życiowe co kasandra, nie? albo kasandra ma inne..cóż ale te warkocze
a ten mały to bardzo podobny do Alexandra, też ma świetne oceny, szkoła prywatna.. cóż. pogram tam troche :D

EDIT: Stella ma w swoim 'opisie' coś że 'nawiązuje łatwo znajomości gdy wokół niej są interesujacy simowie". Po za tym gdy umierają jej rodzice ona ma to wspomnienie na zielonym tle O_o

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 00:13.