TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Problemy z grą (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60978)

Liv 22.05.2012 15:31

Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Rudzia - ostatnio się dowiedziałam, że usuwając plik przez grę tak naprawdę nie wywala pliku z Dwl - on zostaje, ale ma bodajże 0 kb.
Stad oczywiste, że lepiej przez Dwl :)

Meble... Masz wymagane dodatki? (oficjalne)

rudzielec 22.05.2012 17:32

O widzisz, czyli spisze sobie w warsztacie nazwy fryzur które chce usunąć i wywalę z downloads :3

No właśnie mam wszystkie dodatki do dwójki i nie rozumiem dlaczego mi się nie pokazują te meble :|
Ściągnęłam je dzisiaj jeszcze raz i teraz nie pokazują mi się tylko jedne, a mianowicie te:
http://www.thesimsresource.com/artis...ion/id/836503/
(wiem, że tam plik ma 2kb, ale mam cały zestaw, bo nawet sprawdzałam, czy są wszystkie elementy)

Avis 23.05.2012 17:15

Mam pytanie. Moja simka kilka razy piła z butelki przy barze. Później zdarzyło się coś co powinno być we wspomnieniach. Ale tego nie ma. Niemożliwe żeby do tego nie doszło, bo jej partner( który nie pił) ma to we wspomnieniach. Już nie mówiąc o tym, że efekty widać... brzuszek urósł... Możliwe, że to ma związek z tym, że tyle wypiła? Czy to po prostu błąd?

Filleable 23.05.2012 17:55

Rudzielec, skoro ten zestaw jest z TSR to w takim razie ja od razu zapytam. Nie pokazuje mi się po prostu MNÓSTWO dodatków z tsr. Wszystkie inne (np. z parsimonious) pokazują mi się. A jak ściągam z T$R, to jest jak loteria - pokaże się, czy nie.

Malin 23.05.2012 18:51

Może to kiepska rada i z pewnością znana, ale zaryzykuję, może jakiemuś nowicjuszowi się przyda, jak tu zajrzy.
Ja też kiedyś ściągałam masę dodatków, z których połowy w ogóle nie było w grze. Miałam wszystko, meshe, tekstury, a przedmiotów nie było. Nie znalazłam wtedy odpowiedzi, ale po długim, długim czasie zajrzałam z ciekawości do folderu Downloads i co się okazało - było tam masę nierozpakowanych plików .rar i .sims2pack! Po prostu - pliki .rar, które ściągałam, zawierały w środku kolejne spakowane pliki .rar lub te sims2pack, o których już nie miałam pojęcia, bo wszystko od razu wrzucałam do Downloadsu. Myślałam, że skoro raz rozpakowałam, to już jest w porządku. A to nie miało prawa działać... Teraz, po ściągnięciu jakichś dodatków, rozpakowuję je wszystkie do jednego nowo utworzonego folderu, po czym wchodzę do niego i zaglądam, gdzie się da, sprawdzam wszystko po kolei, czy gdzieś nie czai się jakiś nierozpakowany jeszcze plik. Od tamtej pory nie mam problemu z niepokazującymi się dodatkami.
Na TSR bardzo wiele tapet i podłóg jest w formacie sims2pack, to też trzeba po rozpakowaniu zainstalować... Sama wiele razy się na to nacięłam.
Może to oczywiste rzeczy, ale, jak wspomniałam, może chociaż jakiemuś nowemu graczowi się przyda.

Filleable 23.05.2012 19:11

Malin, też mi się parę razy zdarzyło z zapakowanymi, dlatego teraz też patrzę. A mimo to, wielu dodatków nie mam. By mnie to nie zdziwiło, gdyby właśnie nie to, że chodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE o T$R. Pomyślałabym, że nie mam meshy, czy coś, ale teraz specjalnie sprawdzam.

rudzielec 23.05.2012 20:47

Dokładnie, sprawa tyczy się tylko tych zdzierców z T$R.
Malin, wypakowuję dodatki również do folderu utworzonego na pulpicie, wywalam niepotrzebne śmieci i wciskam do downloads. Myślałam może, że nie mam meshy, ale to nie to. Tak jak napisałam powyżej - nie pokazuje mi się konkretny zestaw mebli, dzisiaj jak odpaliłam grę, nadal nie znalazłam ich w folderze z kolekcją, plik kolekcji jest a w środku pustka :|

No i pojawił się jeszcze jeden problem... Mianowicie nie mogę pograć dłużej, bo gra ciągle łapie błęda ze słynnym komunikatem o aplikacji, nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałam, zaczęło się kilka dni temu, jak postawiłam nowy dom, meblowałam go dosyć długo i postanowiłam ściągnąć sobie jeszcze kilka dodatków, żeby zgrywały się stylistycznie, od tego czasu coś mnie ciągle wypierdziela, jak szukam konkretnych mebli w kolekcjach, pięć minut nie minie nie raz i heja... dzisiaj mało co laptop już z nerwów na podłogę nie poleciał... :((
Teraz pytanie czy to wina mebli, czy czegoś innego, folder downloads skanowałam i wywaliło mi kilka duplikatów, ale to nie pomogło, ma ktoś jakiś pomysł?
Dodam, że póki co zanotowałam coś takiego w jednym domku.

LovettBon 24.05.2012 09:09

Cytat:

Napisał Filleable (Post 1531822)
No niestety nie. O backupie dopiero w TS3 pomyśleli. :( Mi się wydaje, że to może mieć związek z tym domkiem. Jesteś pewna, że nie jest wadliwy? Grałaś w nim już kiedyś?

Myślę, że jest wadliwy bo właśnie po nim zaczęła walić mi się gra. Nigdy wcześniej w nim nie grałam.

αγάπη 26.05.2012 21:47

a ja mam takie pytanie, da się zainstalować kilkadziesiąt sims2packów za jednym razem, czy trzeba każdy z osobna ?

Fisia 27.05.2012 07:35

Wydaje mi się że nie, a przynajmniej u mnie, bo mi jakiś error wyskakuje. Chyba trzeba wszystko po kolei.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 06:26.