TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 1: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Kot czy Pies? Kogo wolicie ? (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12828)

Lilian 07.02.2006 17:42

Kotki?...

KOTKI Ponieważ to takie urocze gdy przynoszą zdechłą myszkę pod stópki! :::Sweet::

Velixica 07.02.2006 19:29

Wiem że już pisałam w tym temacie ale ostatnio doszłam do wniosku że jednak wolę koty.KOTY RULLLLLEZZZ!!!

blue eyes 08.02.2006 09:48

cóż...sama mam 2 koty których mam dość.
raz kupuje teko i teko. :D :D :D
zwykle kupuje 2 psy tej samej rasy,zeby miec słit szczeniaki.. ale :ts2: rule!

Lalaith 08.02.2006 14:35

Jak jeszcze grałam w TS 1 to zwykle kupowałam kota (ten rudasek był fajniusi ^^), ale doskonale pamiętam, że moim pierwszym zwierzątkiem w grze był piesek (ten niby rottweilerek :))

dusiapl 08.02.2006 14:40

Zalety psa i zalety kota...

Ja kupuję i jedno i drugie.
Zalety kota:
  • Brak myszy
  • Nie potrzeba hydrantu ani budy(Wystarczy tylko taki "plac zabaw", miska dla kociaka i kóweta)
  • Potrafi się sam bawic
Zalety psa:
  • Broni domu przed ludźmi
  • Przyniesie gazetę
  • Obroni dom przed innymi zwierzakami
  • Zaszczujesz nim niemiłego sąsiada :P
  • Jak przyjdzie szop aby ci rozwalic śmieci to kto inny jak nie pies przyjdzie ci z obroną?
Więc podałam Ci co dla mnie jest najważniejsze i jakie są moje obserwacje. Teraz ta decyzja należy do Ciebie

Monitkowa 09.02.2006 13:04

Ja kupowałam dwa koty (samce) rudego i takiego szarego :) Kocham koty !!!

Jak raz kupiłam dalmatyńczyka to moja siora wcisnęła enter gdy trzeba było wpisac jego imię i nazywał się "SIM DZIECKO" (pies) :con: :|

▫Molly▫ 09.02.2006 19:30

Zawsze kupuje pieski. Dwa najczęściej. Zamykam ich w ogrodzeniu :P oczywiście daje jesć , kupuje bude itp, ale zamykam, zeby wiecie,,,no :P Lubie mieć dużo piesków!

Nastulia 10.02.2006 14:04

Ja od dawna nie gram w jedynkę, zn. ok kiedy wodano dwójkę. Zawsze kupowałam i kotka i psiaka, ale psa można ochrzanić jak coś zrobi i jest bardziej usłuchany, za to kot sam w sobie jest the best:)

Cocco 11.02.2006 09:02

Nie lubiłam żadnego..
W simach zwierzaki były poprostu NUDNE.

Black Raven 11.02.2006 17:12

Kot:
+ Poluje na wszystkie świństwa(a ja zawsze mam ogródek w domku)
+ Jest sprawny i wskakuje na wyższe półki jeśli do spania mają większy teren(pies nawet wytresowany maksymalnie nigdy mi nie wskoczył na najwyższą półkę)
+ Nie paskudzi po domu tylko wysyła się go do kuwety

- Nie goni dziołchy od roznoszenia gazet a widok jest to draczny :D

Pies:
+ Jest zabawny
+ Dobrze wytresowany przynosi gazetę do domu

- Dużo trzeba czasu zanim nauczy robić pod hydrant albo drzewo
- Prawie nigdy nie poluje na szkodniki

ZAWSZE kupuje kota. Prawie nigdy psa. Najpierw kupuje jednego kota, trenuje mu umiejętności do maximum, potem dopiero kupuję drugiego kota, trenuje mu umiejętności do maximum i młode kocięta idą po około 5000 simoleonów :P

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:45.