TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Fotostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Voyage (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=24905)

Nereide 28.12.2005 12:44

Cudne! Jak czytałam tę bajkę to aż się wzruszyłam ;( Czekam z niecierpliwością na inne dodatki ;)
Ps. Napisałam wcześniej posta, ale zabrakło mi regulaminowego 1 słowa :/

Isi 28.12.2005 12:55

Piękne. Jestem mile zaskoczona, ze wstawiłaś te Inspiracje w takiej formie, spodziewałam się raczej kilku zdjęć i grafik (ale to też szykujesz :) ) I nie spodziewałam się, że będzie tego tak aż dużo, ale to dobrze. :)

Cytat:

Napisał Aprille
„Voyage” nie jest co prawda o miłości, ale o czymś równie ważnym. Pisząc, miałam nadzieję, że sami to odkryjecie. I nadal ją mam

Nie jestem chyba na tyle domyślna, żeby odkryć to zamierzenie. :D Ale może chodzi o nadzieję? W końcu ona jest też bardzo ważna. Albo o czas, jeśli wnioskować z bajki, ale to by było za proste. Nie umiem rozwiązywć takich zagadek, może załapię po którymś z następnych odcinków. :P

Czekam na dalszą część Inspiracji i odcinki. Chciałam Ci jeszcze napisać, że na forum jest kilka osób, których styl pisania najbardziej mi się podoba i Ty jesteś jedną z nich. :) Nawet jeśli piszesz o "Voyage", że jest nudne, mnie w ogóle nie nudzi, bo przedstawiasz wszystko w taki sposób i takimi słowami, że czytam to z przyjemnością.

Pozdrawiam. :)

pieska_SzKoLnA^ 29.12.2005 14:33

bardzo fajna bajka, taka sama jest na stronie www.adonai.pl sa tam takze fajne zludzenia.Aprille,zauwazylas ze styczen dziwnie sie przyblizyl??mam nadzieje ze masz juz tekst(na zdjeciach mi mniej zalezy) do odcinka??ciekawe,co w nim bedzie.
szczesliwego Nowego Roku 2006!! :yay: :yay: rok 2005 :happy2: :paps: :tclsd:

magda_lena_1993 29.12.2005 16:00

Masz talent!

Hej! Na początku chciałam Ci powiedzieć, że masz talent do pisania. Trochę powtarzanych wyrazów, ale zaczynasz nad nimi panować. Może napiszesz książkę? :D No dobra, do rzeczy...... Chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że oceniam twoje FS 9,5/10. Czekam na następne odcinki! Trzymaj się cieplutko! :* Pa! :papa:

Aprille 31.12.2005 16:49

Jedna chwila nieuwagi i zamyślenia wystarczyła by pośliznęła się na stromym podłożu i wpadła prosto w przepaść.
Leciała długo i powoli, a zdarzenia z jej życia migały jej przed oczami niczym kadry z czarnobiałego filmu.
Obraz urwał się. Zamarła.

Tak wyglądała mniejwięcej śmierć Dorcas :(

Robiłam zdjęcia Tony'emu, a ona bez mojej wiedzy poszła się wykąpać w pobliskim basenie... No i stało się. Myślałam, że dostanę zawału. Przyszedł Mroczny Kosiarz i Tony błagał go o jej życie, ale został brzydko mówiąc olany.
No więc Dorcas pływa sobie pewnie gdzieś teraz w antymaterii, czekając a ponownie otworzę grę... A niech sobie pływa! Oduczy ją to robienia czekokolwiek bez mojej zgody...

Szczęśliwego Nowego Roku, odcinek jak zwykle w sobotę,
Aprille

Isi 07.01.2006 23:27

Jak dla mnie to najlepszy z dotychczasowych odcinków. :) Przede wszystkim jest więcej akcji i podoba mi się pomysł z tą skrzynią (że Arthur Fillmore z niej wyszedł). :D Styl pisania jak zawsze mi się podoba. Zdjęcia są ładniejsze niż zwykle, o wiele lepsze jest wyostrzanie, którego teraz użyłaś niż efekt "zamglenia" (to chyba zmniejszenie kontrastu), którego używałaś w poprzednich odcinkach. Szkoda, ze zakończyłaś w tak ważnym momencie...
Cytat:

Napisał Aprille
Nie będę już sama sobie błędów z tego odcinka wypominać, bo byłaby za długa lista. Pozostawię to wam. ;-)

Nie wiem, o jakie błędy Ci chodzi, ale z pewnością przesadzasz, odcinek jest bardzo udany i ja nie zauważyłam, żeby było coś nie tak. ;)

Pozdrawiam :)

Nereide 08.01.2006 06:26

Odcinek może krótki, ale za to dużo się w nim dzieje. :) Nie przesadzaj, że masz dużo błędów - tutaj trzeba je podzielić na: ortograficzne i stylistyczne. Ortografów nie masz żadnych (albo to moja ślepota o tak wczesnej porze się już gubi), a stylistyka jest poprawna (prawie każdy na tym forum stawia za dużo przecinków :P). Jak zwykle czekam na dalszą część. ;)

pieska_SzKoLnA^ 09.01.2006 16:16

Cytat:

Napisał Aprille
1. Dorcas za nic nie chciała się obudzić.
2. Nie myląc się zbytnio, dwie minuty później, siedział na podłodze w przeszytym przejmującą cichą strychu Dorcas.
3.Nie będę już sama sobie błędów z tego odcinka wypominać, bo byłaby za długa lista. Pozostawię to wam.

1.skoro zemdlala,no to lepiej by bylo ocknac albo cos takiego
2.chyba ciszą
3.sama widzisz ze znalazlam tylko 2 bledy(byla jedna literowka,to z okiennicami).
krotki odcinek ale prawie to nam zrekompensowalas,bo duzo sie dzialo,i za to daje ocene 9,8/10,choc na przyszlosc dawaj dluzsze odcinki
pozdrawiam :*

semus 09.01.2006 21:05

super!!! bardzo mi się podoba to fotostory!!! nie będę owijać w bawełnę 10/10. W napięciu czekam na kolejny odcinek...

Moriquendë 10.01.2006 12:34

-tekst 8/10. Czyta sie znakomicie, mnostwo opisow. Wszystko jest takie jakby... hmm... leniwe i melancholijne :) W dobrym tego slowa znaczeniu ;) ale mnostwo literowek typu: "przeszytym przejmującą cichą strychu Dorcas". Ale naprawde to fs to dzielo sztuki pisanej!

-fabula 8/10. Wydaje sie super. Ale jak dla mnie akcja dzieje sie zbyt wolno, aczkolwiek wszystko jest idealnie przemyslane. Tylko pogratulowac :)

-Zdjecia 8,5/10. Bardzo ladne, chociaz dwa czy trzy zupelnie mi sie nie podobaly. Chwala sie ramki. Nie podoba mi sie jedynie pomysl z podpisami pod zdjeciami. Jak na moje oko calkowicie nietrafiony.

-Razem 8,2/10. Ekstra. Glosuje na "odlotowe".

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 07:57.