TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims 2: Uwagi na temat gry (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27952)

dominika 14.02.2007 02:40

Cytat:

Napisał IZKA95
Czyli tak:
1. Wpisujesz boolprop testingcheatsenabled true.
2. Klikasz myszką z wciśniętym lewym shiftem na obojętnie jakiego sima.
3. Wybierasz spawn, a potem tombstone of L and D.
4. Gdy pojawi ci się nagrobek, to już bez shifta klikasz na niego i wybierasz jakoś hmmm... add to family member. (chyba dobrze xD)
5. Wybierasz z tamtąd imie Bella

Ja osobiscie kiedys miałam TS2, ale niestety za stary komp i format dysku nie pozwolily, zebym je dalej miała :( Czasami może sie pokazac cos w stylu

"Ten sim zyl na innej parceli ijego duch edzie sie pokazywał tam gdzie on mieszkal/spocząl" czy cos w tym rodzaju :) Nie wiem, nei jestem ewna, ktos to napisal wczesniej :)

A mam pytanie jak napiszesz boolprop to potem wciskasz spację czy wszystko razem??

ola669 14.02.2007 13:46

to jest dziwne wszyscy prawie na tym forum muwią ze bella nie zyje ona zyje
1.Nie ma jej grobu
2.nie jest na siwo w drzewie genalogicznym
3.Jest w dziwnowie ale wszyscy gadają ze to tak autorzy zrobili
4.jest tak samo ubrata
5.mówiom ze nie miała doczynienia z monitherem poniewaz jest w dziwnowie!!!!

stagnacja 14.02.2007 14:22

Bella

Jakby co Kasia Langerak ma jaśniejszą skórę, bo widziałam Bellę w Dziwnowie. I Kasia ma zielone oczy a Bella brązowe. Ale widziałam sobie ją jak szła. No i wzięłam ją do rodziny. Oczywiście Maxis mógł zrobić sztuczkę, że usuneli jej wspomnienia. ALE ja wpadłam ostatnio na trop, że może prawdziwą Bellę usunęli a stworzyli bliźniaka który ma tylko wspomnienia i na dodatek pragnienie romansowania... zauważcie też, że Bella to nie był stworzony Sim tylko córeczka która się urodziła i miała przed zamążpójściem nazwisko KAWALER (a mąż Diny to miał też na nazwisko Kawaler). A Bella którą spotkałam m Dziwnowie miała wspomnienie jako pierwsze: "Tajemniczy Sim i ja spotykamy się" a przecież gdyby była urodzona to pierwsze jej wspomnienie by było, np. "... nauczyła mnie chodzić" hę? Tutaj chodzi o logikę. Pomyślcie trochę ludzie!
Pozdrawiam
Nikita
PS. Ola (wcześniejszy post) ile nad tym myślałaś? :| Że była tak samo ubrana to nic nie znaczy, a grób można wyrzucić...

Alatáriël 14.02.2007 14:43

Opowiem wam całą tajemniczą historię Belli... Czytając cały temat, doszłam do następującego, nadzwyczajnego wniosku...

Bella Ćwir mieszkała sobie z Mortimerem, było im... eee... dobrze? Po jakimś czasie Bella została zaproszona przez Dona Lotario, który ma bezpośredni związek z tą sprawą, tak samo jak Dina Kaliente. Don Lotario zawarł międzywymiarowy kontakt z kosmitami, po czym kazał Belli looknąć w teleskop, twierdząc, że księżyc naprawdę jest z sera. Bella, nie spodziewając się niczego, oglądała niebo. I wtedy została porwana. Kosmici mieli nie "odwozić" Belli do Miłowa, więc przetrzymywali ją tak długo, aż postradała zmysły. Zapomniała o Mortimerze, Kasandrze, Donie itp (to wyjaśnia brak drzewa genealogicznego i wspomnień). Długi pobyt w kosmosie spowodował też nieznaczne zmiany w wyglądzie Belli, a także w jej zachowaniu oraz aspiracji. Po kilku miesiącach, kosmici znudzili się nią, i wywalili ją na pustyni. Odnaleźli ją bracia Dziwacy, i zanieśli do domu. Bella była imj wdzięczna, i opowiedziała o porwaniu przez kosmitów (nic innego nie pamiętała). Dzięki jej opowieści, bracia zaczęli interesować się kosmosem. Potem oni też zostali porwani, a przynajmniej jeden z nich. Kiedy Bella wkońcu doszła do siebie, odeszła od nich szukać szczęścia, a że zapomniała o Miłowie i swojej rodzinie, nie miała gdzie wracać. Dziwacy po jakimś czasie zapomnieli o tajemniczej dziewczynie, a Bella o tajemniczych facetach.

Wniosek: To właśnie dlatego Bella błąka się po Dziwnowie, i nawiedza parcele innych simów.

KONIEC

Widzicie? Problem rozwiązany ;P

karolcia92 14.02.2007 18:25

Jej, ja bym na to w życiu nie wpadła. Chociaż myślałam, że po porwaniu jej, kosmici coś zrobili, by dostała amnezji :laugh:

stagnacja 15.02.2007 20:26

OdkryŁam PrawdĘ!

SŁUCHAJCIE! ODKRYŁAM!
Jak już wiecie są dwie Belle. Jedna w Dziwnowie (klon ktory nie ma drzewa genealogicznego i różni się od prawdziwej Belli rysami brwi, makijażem itp.) no i prawdziwa Bella jest w Miłowie! http://www.springhole.net/bella/pvbella.htm tutaj jest dowód! Za pomocą kodu boolproop... w dziwnowie sprowadziłam klona i mial taki sam portret jak na obrazku! A jak w Miłowie ściągnełam właściwą prawdziwą Bellę! MIAŁA DRZEWO GENEALOGICZNE! Obie Belle mają pragnienie romansowania. I się skapnęłam. Oto historia:
Bella Ćwir miała dwie rodziny. Wyszła za mąż za Michała Kawalera (drzewo) ale nie miała z nim dziecka. Później chyba musiała się rozwieźć i zamieszkać z Mortmierem i urodzily im się Kasandra i Alexander. ALE UWAGA! Gdy grałam rodziną Kaliente zauważyłam urnę z napisem: Michał Kawaler... a jak wcześniej sprawdzałam drzewo Mortiego i Belli było napisane KAWALER... więc już pamiętałam to nazwisko! Patrząć w drzwo Diny Kaliente zauważyłam, że jej mężem był Michał Kawaler... a ona przecież znała Dona, nie? Michał zdradził Dinę z Bellą... i Dina chciała się zemścić... a miała przecież wtyki z Dona. Namówiła go aby przekabacił Bellę żeby spojrzała w teleskop. (Widać na zdjęciu) Obcy porwali Bellę i zanieśli do Dziwnowa... i tam była Simem niezależnym. Dina nie chciała żeby Michał już nigdy się nie spotkał z Bellą... rozumiecie już? Czysta zemsta! A Maxis wplótł do tego jeszcze motyw z Obcymi. Jestem pewna, że to prawda. Jeśli chcecie sprawdzić Bellę to przywołajcie ją w Miłowie i porównajcie drzewa z Diną. Ze wspomnień się nic nie dowiecie bo Maxis zrobił tak żeby był motyw z czyszczeniem pamięci aby Bella nie pamiętała że kiedykolwiek miała dzieci i zdradzała kogoś. A może jeszcze Dina chciała zagarnąć Mortimera bo był bogaty?
http://img230.imageshack.us/img230/3...cdb0f52yj4.jpg
Męczyłam się nad tym nieźle... ale doszłam do prawdy ;)
Pozdrawiam
Nikita
PS. Przez napisanie starałam się najlepiej wytłumaczyć, ale nie wiem czy wszystko zrozumiecie bo pisałam to pod presją.

stagnacja 15.02.2007 20:51

Sprostowanie

Przez moje roztrzepanie źle spojrzałam na drzewo! Michał Kawaler to był brat Belli. To wygląda na to, że Dina chciała mieć Mortimera... a co zrobiła to już we wcześniejszym poście napisałam.

Alatáriël 15.02.2007 21:50

Eee tam, Nikita, moja historia lepsza ;P JOKE
Nie no, troche wyobraźni, i zawsze sie na cuś wpadnie :D

karolcia92 16.02.2007 13:16

Eeee, to w końcu ta Bella z Dziwnowa, to jest ta sama Bella z Miłowa, czy one są kim innym? Bo nie bardzo to rozumiem :O

stagnacja 16.02.2007 14:33

Cytat:

Napisał innka1
Eeee, to w końcu ta Bella z Dziwnowa, to jest ta sama Bella z Miłowa, czy one są kim innym? Bo nie bardzo to rozumiem :O

Inka... Maxis zrobił dwie Belle żeby zmylić. Ta prawdziwa jest nadal w Miłowie ale nigdy się nie pokazuje... tak jak ktoś wcześniej mówił trzeba mieć szczęście żeby ją spotkać ;) jak ściągasz imię Bella w Miłowie to będzie ta prawdziwa a jak w Dziwnowie klon. Wystarczy przypatrzeć się. Na portrecie Dziwnowa widać prawdziwą. Klon jest sam na drzewie g. a prawdziwa ma dzieci itp. związana jest z Ćwirami.
Prawdziwa Bella różni się makijażem, brwiami i kącikami ust od klona... jest według mnie brzydsza... ściągnij sobie Bellę w Dziwnowie i w Miłowie a zobaczysz różnice. Jak są pragnienia Sima to też jest portret i klon jest inaczej ustawiony niż prawdziwa. Jeśli nie będziesz nadal rozumiała napisz mi na PM ;)
Pozdrawiam
Nikita
PS. 13_aga_13 :) mogłabybyć taka historia z wyobraźnią ale ja chciałam wiedzieć co było naprawdę.

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:52.