![]() |
Odp: Przedsiębiorstwo w domu czy na parceli publicznej?
Właściwie, to robię przedsiębiorstwa zarówno domowe jak i te na parcelach publicznych. Zależy od tego ile osób mam w domu, czy planuję powiększać rodzinę i czy po prostu będzie mi wygodnie mieć biznes w domu.
Jednak wolę przedsiębiorstwa na parcelach publicznych - o realność nawet nie chodzi, jest mi tak po prostu wygodniej, zwłaszcza, że gra mi się nie zacina ani nic z tych rzeczy. No i często mam restauracje, a prawdziwą mogę zrobić tylko na publicznej. I, jak ktoś pisał, na publicznej skupiam si tylko i wyłącznie na pracy, w domu mogę nawet chcieć się wyłaczyć na sprawy domowe, a mimo wszystko polecę jakimś simem nakarmić dziecko albo upielęgnować drzewa owocowe:). |
W domu... :P Mam wszystko na oku i fajnie to wygląda :)
|
W domu-lepiej się pracuje,od razu,nie trzeba wzywać taxi.
|
Na parceli publicznej! Denerwuje mnie to, że obojętnie co kupisz to idzie to na rachunek firmy (większe straty) no i trzeba zamykać drzwi przed klientami co stanowi problem kiedy, np.: chcesz zaprosić gości.
|
NIGDY, PRZENIGDY na parceli publicznej. Próbowałam z dwa razy i myślałam, że padnę. Mało mi Simy nie poumierały. Dlaczego? Bo biznesu trzeba doglądac NON STOP. W ogóle jak na mój gust ten dodatek jets ciut za trudny. A co wy o tym sądzice? P.S. Przy okazji zapraszam na stronkę z serialem znajomków - www.waga.tivi.pl
|
Moje zdanie jest podzielone.....ponieważ lubię mieć mały sklepik ze sprzętem AGD i RTV:)..oczywiście na początku robie taki sklepik lecz później otwieram interes na publicznej parceli.Pozdrawiam
|
Wolę biznes na parceli publicznej - inni simowie mogą ją odwiedzać i kupować nowe zabawki czy kwiaty :D
|
chyba na pp. w domu korzystają z twoich prywatnych sprzętów, włażą do ogrodu (tak wiem, że jest opcja blokowania drzwi, ale rzadko kiedy mam cały dom ogrodzony płotem, a bez płotu nie ma furtki, bez furtki nie ma blokady DX) i ogólnie wkurza mnie zwał simów w domu. a na parceli m oge stworzyć prawdziwą restaurację, salon, sklep. wtedy żyję tam 24/7 i jade na kodach poprawiających nastrój xD
|
Ja zawsze otwieram biznes na parceli publicznej. Tak jakoś... A z tą realistycznością to też niezupełnie się zgodzę. Jest przecież wielu ludzi, którzy mają interes w domu.
|
nigdy nie robię na parceli publicznej, bo trzeba dojeżdżać i czekać każdego simowego dnia na wgranie parceli. w domu ma się wszystko pod ręką. ;P
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 12:57. |