TheSims.PL - Forum

TheSims.PL - Forum (https://forum.thesims.pl/index.php)
-   The Sims Videostory (https://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=153)
-   -   Przypadkowe szczęście Ilony Dembek - serial fantastyczno-obyczajowy (https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37815)

Ariedale 13.10.2007 07:24

Odp: Przypadkowe szczęście Ilony Dembek - serial fantastyczno-obyczajowy

OFA kontra IFI. Świetny odcinek mimo, że taki krótki. Czasem lepiej zrobić coś krótko i treściwie, a nie przedłużać ile się da. No tak oczywiście 1000000000000/10. Moje ukochane VS:D

Milou 19.10.2007 13:25

Cudowne!! Oglądnęłam wszystkie odcinki z 3 razy! Czekam na kolejne! Paaapa :) Kocham to VS!!

mario 20.10.2007 10:47

Jeden z odcinków bonusowych już dostępny! Zapraszam do oglądania!

1 odcinek: Konkursowa radość / Obejrzyj na YouTube

Ariedale 21.10.2007 16:24

Co do tych bonusowych odcinków, nie przekonały mnie. Ja sama wole gdy wszystko ma swoją tradycję, jest podstawowe i na tym się trzeba wzorować. Zawsze chwaliłam Twój serial, szczególnie upodobałam sobie I serię PSZ. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że I serię jeszcze robiłeś dla siebie, lubiłeś nagrywać historię Ilony. Wtedy to ja zawsze wyczekiwałam na następny odcinkek, wszystkie były niesamowite,ciekawe, dopracowane-pomimo iż robione w tak zawrotnym tępie. Wszystko było 10/10. Nawet Twój pierwszy odcinek, nie taki zły-jak sam sobie go oceniasz. I seria miało "to coś" czego nie ma II. I właśnie "tego czegoś" brakuje mi w II serii. Ona jest inna, Ci sami bohaterzy ten sam reżyser i tytuł, ale inna historia. I tak sobie właśnie patrze V odcinek, a tak mało się dzieje. Tak smutno mi, że juz połowa, a ja się jeszcze nie nacieszyłam II serią. Mam nadzieję, że będzie kilka odcinków kilko-częściowych. Bo druga seria, druga opowieść jest inna. Mniej na nią wyczekuje, mniej Ilona zakrząta moje myśli. Oprócz tej uwagi którą tu napisałam, uważam że serial jest ŚWIETNY, fabuła ZACZEPISTA i ogółem jest 10/10! Mam nadzieje, że moją wypowiedzią nie uraziłeś się. Pozdrawiam i mimo tego czekam na 6 odcinek. Ariedale.

Krimii 21.10.2007 18:25

Nie zgadzam się! TO IDEALNY SERIAL! Ja wolę II część. Poprostu więcej się dzieje! 10/10no znakomite

mario 21.10.2007 19:20

Ja powiem tak. Zwykle bywa, że II części czegoś, np. filmów - są gorsze. Pomysły nie są już takie świeże. Rozumiem, że II seria może się mniej podobać. Ariedale, masz rację mówiąc, że lubiłem nagrywać I serię. Teraz już mniej lubię to robić. Jednak nie zgadzam się co do tego, że odcinki I serii były bardziej dopracowane. Uważam, że to właśnie II seria jest bardziej dopracowana. Zresztą to chyba widać. Ale każdy ma swoje zdanie. W I serii za bardzo skupiałem się na Ilonce i myślę, że niepotrzebnie. W każdym odcinku było jej pełno. Postanowiłem więc to zmienić. Widać, że w II serii nie ma tak dużo Ilony, jak w I. Czołówka w II części za każdym razem jest taka sama. Napisy końcowe również. Jednym słowem bardziej profesjonalnie niż w I serii. W I tylko był napis na początku 'Przypadkowe szczęście odcinek np. 3'. I od razu była akcja. Z jednej strony dobrze, bo od razu był serial, bez zbędnych bzdur. Ale czołówka zawsze powinna być i dlatego ją umieściłem. :) A co do odcinków bonusowych... hmm... no cóż, uważam, że ten odcinek jest teraz o wiele lepszy od pierwotnego. Rozumiem jednak, że nie każdemu mogą się podobać. :) Chciałem tylko zrobić poprawki, żeby wyeliminować błędy. Zrobię jeszcze tylko poprawkę odcinka 4 i dam Wam spokój. :) :P W przyszłym tygodniu dopiero zabiorę się za 6 odcinek. Ariedale - odcinki II serii też robię szybko, tylko jest teraz szkoła i kręcę tylko w weekendy. Ale ostatnio chciałem nadgonić się trochę i nakręciłem przez piątek i sobotę (jeszcze wcześniejszą) 3 i 4 odcinek. 5-ego nie chciało mi się za bardzo kręcić, dlatego taki krótki, ale 6 będzie długi (ok. 10 minut), ponieważ po przeczytaniu wypowiedzi Ariedale, zachciało mi się nakręcić godny zadowolenia odcinek. :) Także już w przyszły weekend na pewno będzie gotowy odcinek. ;)

Zapowiadam jeszcze bonusowy odcinek - Kulisy Przypadkowego szczęścia. ;)

Ariedale 21.10.2007 19:38

No, widzę że taki wściekły na mnie nie jesteś:D Masz rację II seria jest bardziej dopracowana:D Mam, nadzieje, że taka straszna nie jestem:D:D:) A i super, że będą kulisy:D Już nie moge się ich doczekać.Pozdrawiam Ariedale.
PS; Ale i tak kocham Twój serial:D

mario 21.10.2007 19:42

Wieem...:P Żarty żartami, a ja muszę coś fajnego na te kulisy wymyślić, żeby spełnić wszystkie wasze i Twoje Ariedale oczekiwania. ;)

No coś ty, o co miałbym być na ciebie zły? Zrozum tylko, że ja te odcinki dodatkowe robię tylko dlatego, że jak obejrzałem Usługi albo Fałszerzy z Simcity, to aż mi się wstyd Przypadkowego szczęścia zrobiło. Ale moja następna produkcja będzie już na poziomie II serii PSZ, chodzi mi o kamerę i te sprawy. I nie będzie już o magii. ;)

Ariedale 22.10.2007 06:05

No ba Designer! Przecież ty super reżyserujesz! Na bank będę oglądać następną produkcję:D

Rëñáës 22.10.2007 07:24

A czy może mi ktoś powiedzieć jak się tak teleportuje wszystko ?
Np. Simy ??

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 17:19.